ÁLLATI CUKISÁGOK

5 meglepő tény - Tudtad, hogy a kutya növeli a jólétet?

Szerző:
Szabó Anna
Egy kutya szívderítő látvány, ám azt kevesen tudják, hogy a kedvtelésből tartott kiskedvenc nagyszerű módja annak, hogy boldoggá és vidámmá váljanak a napjaid. Sőt, tovább megyünk, hiszen sokkal többet tehetnek annál, minthogy jókedvre derítenek, ugyanis javítják az általános jólétet is. Mutatjuk, hogyan!

 

Jobb hangulat

Kutatók bizonyították, hogy a kutya fokozza a hangulatot és boldogabbá tesz. Csökkenti a depresszió tüneteit, segít abban, hogy pozitívabban lássuk a világot. Emellett a stressz csökkentésében is kiemelkedő szerepe van, hatásukra nő a szervezet oxitocin szintje, mely boldoggá és nyugodttá tesz.
Nagyobb produktivitás

Ha beszerzünk egy kutyát, arról gondoskodnunk kell: sétáltatás, etetés, ápolás. Minden reggel, arra ösztönöz bennünket, hogy kikeljünk az ágyból, ellássuk őt, ami végső soron növelheti a teljesítményünket. Előfordulhat, hogy egy kutya mellett sokkal több minden megteszel egy nap, mint amit addig.


Egészségesebb szív

Egy kutyát rendszeresen sétáltatni kell. Így te is többet fogsz mozogni, ami végső soron jót tesz az egészségednek. Nem csak boldogabbá tesznek a közös séták, hanem fizikailag is jobb állapotba kerülsz, erősebb lesz a szíved.
Csökken a magány érzése

Állandó társra lelhetsz egy kutyában. Ez fontos azoknak, akik egyedül élnek, magányosnak érzik magukat, pl. szinglik, tizenévesek, akik nem találják a helyüket a világban. Úgy érezhetjük, hogy mindig van egy társ mellettünk.


Csökken az allergia esélye

Tanulmányok bizonyítják, hogy a kutyák mellett felnövő gyermek kisebb eséllyel lesz allergiás. Engedd meg, hogy unokáid, gyermekeid játsszanak a házi kedvenccel. Természetes figyelj oda, hogy kezet mossanak utána, illetve a kezüket ne vegyék a szájukba.


A kutyatartás tehát sok előnnyel jár. Jobbá válhat a fizikális, mentális állapotunk. Gondoskodj róluk megfelelően!

 

 

 

kisállat háziállat állat kutya
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL