Hozzávalók
Piskóta
- 3 bögre teljeskiőrlésű liszt
- 5 ek. cukrozatlan kakaópor
- 2 tk. sütőpor
- 2 tk. szódabikarbóna
- ½ tk. só
- ¼ bögre olaj
- 1 érett avokádó
- 2 bögre víz
- 2 ek. ecet
- 2 tk. vanília kivonat
- 2 bögre cukor
Csokoládé bevonat
- 2 érett avokádó
- 2 bögre porcukor
- 5 ek. cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 22 cm-es tortaformát.
2. Egy nagy tálba keverjük össze a piskóta első 5 összetevőjét.
3. Egy másik tálban az olajat, a meghámozott avokádót, a vizet, az cetet és a vanília kivonatot keverjük össze habverővel. Végül adjuk hozzá a cukrot.
4. Az avokádós keveréket öntsük a liszteshez és keverjük simára. Mehet a tortaformába, majd az előmelegített sütőbe. 30 percig süssük.
5. A bevonathoz keverjük össze elektromos habverővel, az összes hozzávalót, amíg sima és krémes állagú nem lesz.
6. Ha kihűlt a piskóta vágjuk ketté. Kenjük meg az alsó réteget, helyezzük rá a tetejét, majd vonjuk be a torta tetejét is. Amennyiben az oldalát is be akarjuk vonni, készítsünk dupla adag krémet.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK