Ünnep előtti kedvetlenség

 

Semmi sem úgy alakul munkahelyeden, párkapcsolatodban vagy éppen családi dolgaidban, ahogyan szeretnéd. Élni sincs kedved. Ismerd fel és szabadulj meg a frusztrációtól. Minden második nő elégedetlen magával valamiért - minden ötödik pedig különösebb ok nélkül frusztrált. Tesztünk segítségével megállapíthatod, hogy mivel és mennyire vagy elégedetlen. Fogj egy papírt és tollat, majd jelöld meg, melyik állítást találod igaznak, és melyiket hamisnak. A végén már csak az értékelést kell elolvasnod, és megfogadni tanácsainkat az ünnepig.


1. Olyan sok jó ötletem van, mégsem tudom összeszedni magam, hogy megvalósítsam.

2. Gyakran szeretnék mindent a családtagjaim fejéhez vagdosni, majd bevágni az ajtót, és otthagyni őket.

3. Már a hétvégén reszketek attól, hogy mi vár munkahelyemen a következő héten.

4. Gondolataimban, álmaimban a szex mindig sokkal izgatóbb, mint valóságban.

5. Ha valaki bókol, az jár az eszemben, hogy nem gondolja komolyan.

6. Elvárják, hogy megoldjam mások problémáit, de rólam senki nem gondoskodik.

7. Szinte nincs lehetőségem beleszólni abba, hogy mi történjen nálunk az ágyban.

8. Mindig feszült vagyok, ha a családom körülöttem sertepertél.

9. Dolgozom és dolgozom, mégsem hozok létre semmi maradandót.

10. Néha az az érzésem, hogy terhére vagyok másoknak.

11. A hozzátartozóimmal folytatott beszélgetések szinte mindig kiborítanak.

12. Szükségem van egy igazi szeretőre, aki szerelmi életemet boldoggá teszi.

13. Az a gyanúm, mások terhére van, idegesíti őket mindaz, amit én különösen fontosnak tartok.

14. Meg vagyok győződve arról, hogy munkahelyi teljesítményemet kollégáim, főnökeim soha nem ismerik el megfelelően.

15. Biztos vagyok abban, történhet velem bármi, engem a környeztemben senki sem sajnálna igazán.


Most számold össze, hány kérdésre adtál IGAZ választ!

13 – 15 igaz - teljesen frusztrált vagy. Összecsapnak a fejed felett a hullámok.

10-12 igaz - meglehetősen frusztrált vagy.

6 - 9 igaz - a középmezőnyhöz tartozol. Ma még átlátod problémáidat.

6 igaznál kevesebb - elégedett ember vagy.

 

Vajon a frusztráció melyik típusa ért utol?


Nézd meg, mely kérdéseknél jelölted legtöbbször az IGAZ választ. A veled kapcsolatos kérdésekben? Esetleg a családdal, netán a párkapcsolattal kapcsolatos kérdésekben? A munkával, szexszel összefüggő kérdéseknél?

Ha ugyanannál a témánál többször is bejelölted az igazat, akkor azon a téren csoportosul a legtöbb probléma. Persze lehet, hogy más tekintetben is frusztrált vagy. Tegyél ellene. Íme, frusztrációűző receptjeink.

Ha saját magaddal vannak problémáid


1. Írd fel egy lapra, hogy mi zavar. Legyél őszinte a papírhoz! Ily módon helyére teheted problémáidat, rendezheted gondolataidat. Ha már semmi nem jut eszedbe, húzz egy vonalat, és írd oda: „Hiszek magamban, a képességeimben, tele vagyok önbizalommal!" Olyan, mint egy csodaszer.
2. Állj a tükör elé. Nézz a saját szemedbe, és mondd azt tükörképednek: „Úgy talállak jónak, ahogyan vagy!" Közben még mosolyoghatsz is.
3. Bizonyítással kezdd a napot. Többször mondd ki hangosan: „Tudom, hogy teljesen rendben vagyok!" Ez erőt ad, és bízni fogsz képességeidben. A pozitív gondolatok pozitív irányban változtatják érzelmeidet is.
4. Írd össze 10 legjobb tulajdonságodat. Függeszd a listát jól látható helyre, és naponta többször olvasd el, illetve egészítsd ki további jó tulajdonságaiddal.
5. Az az érzésed hogy pillanatnyilag semmi sem sikerül. Képzeld el, hogy az élet egy folyó, és állandóan változik. Legyél nyitott minden változás iránt. Bízz a holnapokban.
6. Csinosan öltözz fel. Akár egy bombázó, a legszebb fehérneműdet vedd fel, és a legcsinosabb darabodat. Máris jobban fogod érezni magad.

Ha családoddal vannak gondjaid


1. Engedd ki a gőzt. Feküdj a padlón egy puha takaróra. Hajlítsd be lábaidat, egyszerre emeld fel a jobb lábadat és könyöködet, majd dobbants, rúgj-csapj velük nagyot a padlóra. Lélegezz egy nagyot, fújj ki mindent, ami idegesít. Ezután következik a baloldal. Három perc alatt helyreáll lelki békéd
2. Senki nem hallgat meg otthon? Beszélj saját magaddal - jó hangosan. Ha elmeséled, mit gondolsz, mit érzel, mi zavar, mi nyugtalanít, és mi elől szeretnél leginkább elrohanni, akkor feloldódnak gátlásaid.
3. Szervezz magadnak programokat, tedd azt, amiben örömödet leled. Menj moziba, látogasd meg régi barátnődet, mozogj egy kicsit.
4. Írd fel egy lapra, mikor örülsz együtt a családdal. Egy kirándulás, egy felejthetetlen hétvége? Az emlékek erőt adnak.
5. Engedd tele a fürdőkádat, és ülj bele. Cseppents a vízbe öt-öt csepp illóolajat (rózsa, citrom vagy jázmin). Fokozzák jókedvedet.
6. Tedd föl kedvenc CD-det, kazettádat. Mindegy, hogy Mozart vagy Madonna, táncolj a zenére. Énekelj el egy dalt, ami éppen eszedbe jut. Kezdetben fárasztani fog, de jót tesz.

Ha a párkapcsolatban vannak gondjaid


1. Helyezkedj el kényelmesen a karosszékben. Legalább tizenöt percig kizárólag arra gondolj, hogy mi zavar, idegesít, bénít - azaz frusztrál - kapcsolatodban. Tudatalattid nem bírja sokáig. Egy idő után automatikusan pozitív gondolatok fognak az eszedbe jutni.
2. A negatív gondolatok megmérgezik lelkedet. Mondd hangosan: állj!, és tudatosan tereld őket pozitív irányba. Talán ráébredsz, miként tudod megoldani.
3. Mondd ki hangosan: „Nyugodt, higgadt, öntudatos vagyok minden helyzetben, még vita közben is!" Arról beszélj, amilyen lenni szeretnél.
4. Mozdulj ki a lakásból - olykor egyedül is. Csinálj valamit, amit máskor nem tennél. Például menj színházba vagy moziba, koncertre.
5. Főzz magadnak gyógyteát. Frusztráció ellen kiváló a szerecsendió.
6. Hiányzik a biztonságérzeted? Vásárolj hintaszéket vagy egy függőágyat. Lélegezz a hintázás ritmusára. Az is elég, ha lefekszel a földre, felhúzod a térdedet, átkulcsolod, és így hintázol ide-oda.

Ha a munkáddal vannak gondjaid


1. Helytelen hozzáállás: „Ez a feladat terhemre van." Inkább így fogj hozzá: „Tulajdonképpen boldog vagyok, hogy ez a munkám. Jóllehet van most néhány problémám, de megoldom őket."
2. Tanulmányozd helyzetedet. Azért vannak problémáid, mert rosszak a feltételek? Túl sokat vagy túl keveset várnak tőled? Idegesít a főnök vagy a kollégák? A lényeg: ne tekintsd magad áldozatnak, és legyen a munkádnak rád jellemző arculata.
3. Az elégedetlenség erőt ad. Végezd el azokat a feladatokat, amelyeket halogattál mostanáig. Meglátod, sokkal gyorsabban boldogulsz, mint egyébként. Még új ötleteid is támadhatnak.
4. Ne vedd át kollégáid rossz hangulatát. Minden este végezz számadást: vajon hányszor sikerült a rossz hangulatot előidéző kollégák ellen hatásosan fellépned. Nevess. Tegyél színes csokrot az asztalodra, és hívd meg kollégáidat egy süteményre/kávéra.
5. Munka közben egyél meg egy banánt. Szerotonint tartalmaz, ami a vidámság vegyülete. Ha frusztrált vagy, kevesebbet termel a szervezet, ezért segít a banán.
6. Ebédszünetben tegyél egy rövid sétát, esetleg munka után egy hosszabbat. A szervezet ezáltal több oxigénhez jut, vagyis jobban érzed majd magad.

Ha a szexben vannak gondjaid


1. Törd meg a hálószoba nyugalmát a sárga színnel: ágynemű, virág, sőt egy kép is lehet - főleg - ilyen. A narancs is segít, felébreszti a vágyakat. Csavarj a lámpába narancsszínű égőt, vagy teríts rá narancsszínű selymet.
2. Permetezz szét illóolajat. Bensőséges hangulatot teremt. Legalkalmasabb illatok: öt-öt csepp mandarin, bazsalikom, jázmin vagy rózsa. Bemasszírozhatsz két csepp olajat a csuklón található örömpontba is.
3. Engedélyezz magatoknak egy rövid masszázst. Feküdj a hátadra, mutató és középső ujjadnak hegyével, körkörös mozdulatokkal masszírozd a köldök alatt négyujjnyival található pontot.
4. Próbáld ki az akupresszúrát. A szegycsonttól jobbra és balra, a kulcscsont alatt levő pontokat kell megkeresned. Jó hangulatot kiváltó pontok találhatók nyakon a hajtőnél, jobbra és balra a csigolyától. Hüvelykujjadnak hegyével nyomd meg őket a koponya felé. Közben lélegezz mélyeket.
5. Feküdj le. Képzel el, hogy a tengerparton hullámok mossák a lábadat. Lélegezz a hullámok ritmusának megfelelően. Közben enged szabadon a fantáziádat.
6. Koccintsatok egy pohár pezsgővel, de ne igyatok túl sokat. Attól csak elálmosodtok. Aki gyakran iszik, depresszióssá válhat.

 


Veszélyes, ha már ismételsz


A hétköznapi problémákat legyőzöd valahogy. Mérgedet, csalódottságodat hamar elfelejted, hisz holnap úgyis új nap kezdődik. Abból lesz a baj, ha hasonló problémák többször ismétlődnek. Ha nemcsak néha nincs kedved a szexhez. Ha nemcsak reggel nem akarsz tükörbe nézni - egész nap elégedetlen vagy önmagaddal. Ha nemcsak ritkán adódnak problémák a munkahelyeden, hanem egyszerűn kiközösítenek a kollégáid.

Ilyen helyzetekben bizony túlfeszülhet a húr. A szervezet védekezni kezd - akkor is, ha megpróbálod palástolni bajaidat. Vészjelzés ilyenkor: fejfájás, gyomorfájdalom, alvászavar, feszültség, idegesség, figyelmetlenség, szórakozottság, nyugtalanság. Vagyis eljött a tettek ideje. Pláne ha az életet már csak nyugtatókkal, alkohollal vagy egyéb doppingszerekkel tudod elviselni.


Azonnali segítség a frusztráció ellen


1. Számos vadon termő gyógynövény jó hatással van rá. Keress egy természetgyógyászt, aki ismeri e növények hatásait. Fogyassz az általa ajánlottakból készített teát.
2. Az orbáncfűtea (gyógyszertárban kapható) megnyugtat, jókedvűvé tesz.
3. A töprengés egyensúlyba hoz. Ülj egyenesen a székre. Öt percig nyugodtan lélegezz, hagyd szabadon szárnyalni gondolataidat.
4. Ülj törökülésbe. Összpontosíts az orrodra. Négyszer lélegezz rövidet az orrodon keresztül, és számolj: 1, 2, 3, 4. Ezután lélegezz nyugodtan néhányszor. Ismételd meg a sort háromszor.
5. Ne telefonálgass. Ne hívj föl senkit, hogy segítsen ki a gödörből. Ne vásárolj mindenféle kacatokat sem bánatodban. Később megbánod.
6. Fogadd el, hogy most problémásabb az életed, és rosszabbul érzed magad. Miért gondolod, hogy mindig csak jó lehet? Egyszer fent, egyszer lent!





SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL