LELKIPATIKA

Tanulj meg olvasni a jelekből! - Mindig körülötted vannak

Szerző:
Szabó Anna
A középkori filozófusok sokszor mondogatták, hogy „A jelekből tudni kell olvasni!” Valóban, a világ tele van szimbólumokkal és jelekkel, mindössze annyit kell tenned, hogy megtanulod felismerni őket.

Ha egy koponya jelét látod valahol, akkor önkéntelenül is tudod, hogy ez egy olyan figyelmeztetés, miszerint érdemes távol maradnod az adott helytől! Amennyiben ugyanez a jel egy palackon van, akkor is tökéletesen tisztában vagy azzal, hogy ne idd meg a tartalmát. Megpillantod a sebességkorlátozó jelet – és lassítasz, hiszen ki szeretne balesetet szenvedni vagy meghalni. A kanál, a villa és az ágy szimbólumok pedig azt jelzik, hogy a közelben valahol szállás vagy panzió található. Ezek mindegyike világos és hagyományos egyezményes jel, amelyek könnyen felismerhetőek. No de mi a helyzet a finomabb jelzésekkel, amelyek elkerülik a figyelmedet?

A jelek pedig mindenhol ott vannak. Minden, ami történik körülötted, vannak jelei. Amikor a tudatalattid néhány fontos probléma megoldására fókuszál, akkor érdemes lenne a szükséges jelekre is figyelmet fordítani.

Ha például a buszon ülsz, és elsőre úgy tűnik, az utasok némelyike számodra érdemtelen beszélgetést folytat, bizony könnyen megeshet, hogy éppen egy égető kérdésre kapod meg a választ. Netán megy egy műsor a tévében, amelyben épp arról a problémáról van szó, amin éppen agyaltál. Az is lehet, hogy valami rossz történik veled, miután egy olyan illetővel beszélgettél, aki nem a legjobb szándékkal közeledett feléd – jól láthatóan nem volt számodra hasznos az adott kommunikáció.

A rómaiak, amikor reggel átlépték a küszöböt és valami rossz óment tapasztaltak, inkább a következő napra halasztották el a fontosabb teendőiket, és aznap otthon maradtak. Számukra ez egy jel volt. Úgy vélték, hogy a tudatalattijuk azt üzeni számukra, hogy az adott napon nem birkóznának meg a problémákkal, mert nem lenne elég erejük a harchoz – vagyis nem állnak rá még készen. Ezért inkább otthon maradtak.

A világ egyfajta nyitott könyv

Néha ahhoz, hogy megértsd, mit is kellene tenned pontosan, a probléma megoldására kell összpontosítani – a válasz pedig meg fog érkezni, bizonyos események bekövetkezésével és adott jeleken keresztül. Nagyon fontos, hogy ne a rosszra fókuszálj – ha igen, akkor elvakítja az elmédet. Amennyiben pozitív végkimenetelre számítasz, azt is fogod kapni.

Minden attól függ, hogy mire fordítod a figyelmedet, a tudatalatti elme működése ugyanis ezen alapszik – a világban lévő jelek ugyanazok, de az agyad az, ami értelmezni képes őket, majd előrukkol a megoldással.

Rossz jelek nem léteznek

Figyelmeztető jelek vannak csupán. A jó jelek pedig azt üzenik, hogy képes vagy megoldani a problémát, a tudatalatti összpontosít az adott dologra, és kellő akaraterővel minden menni fog!

A világ egyfajta nyitott könyv, amelyet érdemes nyílt szívvel és pozitív hozzáállással olvasni – így mindent elolvashatsz, megláthatsz és értelmezhetsz, most már ráléphetsz a helyes útra.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL