MÁGIA

Yule - fagyöngyvarázslat

Szerző:
Szabó Anna
A mágiában a fagyöngy a hatalom és az erő számos formáját jelképezi, és amelyet ezúttal kiemelünk, az a szent tölggyel – a Nap fájával – való kapcsolatból ered. Ez a varázslat a Nap erejéből merít, ahogyan a fagyöngy is merít a tölgynek, azaz a Nap-fának az erejéből.

A fagyöngy tiszteletre méltó helyet foglal el a gyógynövények tudományában, mint a druidák szent növénye. Talán félparazita életmódja miatt kapcsolódott össze a termékenységgel, és Yule idejének az a szokása, hogy alatta csókolunk meg valakit, ennek a maradványa. Más oka is volt annak, hogy a potenciához kötötték, a magvat rejtő tejes bogyók ugyanis őseinket a spermiumra emlékeztették, amelynek életadó képessége adta a növény hírnevét. A Yule ünnepségek célja részben arra, hogy visszahozzuk a Napot a sötétség közepén. A legsötétebb órában nem csupán a Nap ereje visszatérésének reményét ünnepeljük, hanem egyenesen biztatjuk is. Ez elsősorban nem abból az emberi hajlamból ered, hogy azt hisszük, irányíthatjuk még a természetet is, sokkal inkább abból az ősi félelemből, hogy a Nap talán nem kel fel a legfontosabb napokon.


Kellékek

- 6 fehér gyertya,
- 1 csokor szárított fagyöngy,
- mozsár és mozsártörő,
- 3 db fehér papírlap,
- toll, zöld tintával,
- tűzálló edény.


A varázslat menete


Állítsuk körbe a gyertyákat, és gyújtsuk meg minden másodikat az alábbi szavak kíséretében:


„Itt az évszak, mikor a nap visszatér,
Térjen vissza az élet, és térjen az erő.”


A mozsárral és mozsártörővel őröljük porrá a szárított fagyöngyöt. Válasszuk ki életünk legfeljebb 3 területét, ahol erőre van szükségünk, és egyetlen szóval írjuk fel őket egy-egy papírlapra. Például: egészség, energia, szerelem.


Hintsük a fagyöngyport a lapokra, majd hajtsuk össze, és gyújtsuk meg az égő gyertyák segítségével. Tegyük a lapokat a tűzálló edénybe, hogy eléghessenek, és gyújtsuk meg a maradék gyertyákat. A végén temessük a hamut egy örökzöld növény alá.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL