2018. február 21. - Elonóra
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. február 21. - Elonóra
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A depresszió fontos tünete, melyről nem szívesen beszélünk

Azt gondolhatod, hogy mindent tudsz a depresszióról. Az emberek szomorúnak, üresnek érzik magukat, megváltoznak az alvási és evési szokásaik; kedvenc tevékenységeik már nem okoznak örömöt; a halál, az öngyilkosság gondolata is foglalkoztathatja őket. Ám mindközül a legjellemzőbb és a legnehezebb a magány, az egyedüllét megélése. 

Kapcsolataik révén az emberek lelkileg gazdagabbá válnak. Ám a depressziós nem érez motivációt arra, hogy barát összejöveteleken vegyen részt, egyszerűen nem képes rá. Néha még az alapvető tevékenységek is nehézséget okoznak, mint a zuhanyzás, a felöltözés, vagy a napi munka. Nagyon vágynak a társaság után, de nem mernek kezdeményezni, mert úgy érzik, hogy nem szórakoztatóak, és a jelenlétük csak teher.

Szeretnének valakivel beszélni, aki meghallgatja őket, esetleg meg is érti, hogy min mennek éppen keresztül, de nem mernek segítséget kérni. Belülről segítség után kiabálnak, de nem tudják megtenni az első lépést. Egyre mélyebb depresszióba zuhannak, így egyre inkább elszigetelődnek a külvilágtól. Ám valójában ilyenkor van a legnagyobb szükségük a megfelelő társaságra, támaszra.

 

A depresszió a magány betegsége is

Pedig a társaság elősegítené a gyógyulást is. De sokan nem értik meg ezeket az embereket, nem tudnak mit kezdeni velük, így rengeteg barátság megszűnik, tönkremegy. Mi egészségesek, próbáljunk segíteni nekik! Ne ijedjünk meg, legyünk mellettük, nézzük közösen filmet, vagy vacsorázzunk együtt, figyeljünk rájuk. Vigasztald meg te is a depressziós hozzátartozódat, még akkor is, ha úgy tűnik meg sem hallja, amit mondasz; biztosítsd szeretetedről.

Sok esetben a szeretet érzése segíthet ilyen helyzetekben. Emlékezteti őket arra, hogy méltóak a szeretetre, értékesek. Tehát, ha a barátod, vagy az egyik családtagod depressziós, ne felejts el minél több időt vele tölteni. A gyógyulását nagyban elősegítheted ezzel. 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Válassz egy Hamsát, és tudj meg valami egészen érdekeset a személyiségedről

Válassz egy Hamsát, és tudj meg valami egészen érdekeset a személyiségedről

A Hamsa egy tenyéralakú amulett, amely az egész Közel-Keleten és Észak-Afrikában is igen népszerű. Sokféle típusa van és fali díszként is használják. A jobb kéz tenyere felfelé fordítva évezredek óta a védelem szimbóluma, amelyet előszeretettel használnak amulettként a zsidók, a keresztények és a muzulmánok is. Úgy vélik, hogy megvéd a gonosz szemmel szemben.

Tovább »
Hogyan alakult a Szívek szállodája szereplőinek sorsa mostanáig?

Hogyan alakult a Szívek szállodája szereplőinek sorsa mostanáig?

Imádtuk őket. A szájukat befogni képtelen kávéimádó Gilmore lányokat, akik örökösen poénkodtak és egy percig sem unatkoztak. Ugyanakkor velük szomorkodtunk, mikor balul sültek el a szerelmi ügyeik. Sokan izgultunk Lorelai és a morcos Luke szerelmi viszonyán és hálát adtunk, hogy a régi sorozat végére ismét egymásra találtak. De vajon mi minden történt velük az elmúlt években, mire újra találkozhattunk velük tavaly a négy új részben?

Tovább »
Melyik sötét istennő teszi próbára a szerelmi életedet az idén? - A csillagjegyedből megtudod!

Melyik sötét istennő teszi próbára a szerelmi életedet az idén? - A csillagjegyedből megtudod!

Nehogy azt hidd, hogy az istennők mindenáron kiakarnak veled babrálni, hogy örömüket lelik abban, hogy próbák elé állítanak, hogy sírni, szenvedni vagy küzdeni látnak. Hiszed vagy sem, de érted teszik. Azt akarják, hogy tanulj, fejlődj, tedd jobbá a kapcsolatodat vagy pont, hogy engedd el végre el, mert lejárt az időtök. Az idén vajon melyik sötét istennő kíván leckét adni neked és nehezíti meg ezért a párkapcsolatodat?

Tovább »

Kalkulátor

Gyógyítsd meg a csakráidat!

Megesik, hogy látszólagos ok nélkül vagyunk letörtek, és rossz a közérzetünk. Ilyenkor lehet, hogy csak valamelyik csakránk működésével van gond. A problémán viszont segíthetünk.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Piros Katalin

Schüssler só tanácsadó, sorselemző

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Piros Katalin

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép