2018. augusztus 18. - Ilona
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. augusztus 18. - Ilona
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A depresszió fontos tünete, melyről nem szívesen beszélünk

Azt gondolhatod, hogy mindent tudsz a depresszióról. Az emberek szomorúnak, üresnek érzik magukat, megváltoznak az alvási és evési szokásaik; kedvenc tevékenységeik már nem okoznak örömöt; a halál, az öngyilkosság gondolata is foglalkoztathatja őket. Ám mindközül a legjellemzőbb és a legnehezebb a magány, az egyedüllét megélése. 

Kapcsolataik révén az emberek lelkileg gazdagabbá válnak. Ám a depressziós nem érez motivációt arra, hogy barát összejöveteleken vegyen részt, egyszerűen nem képes rá. Néha még az alapvető tevékenységek is nehézséget okoznak, mint a zuhanyzás, a felöltözés, vagy a napi munka. Nagyon vágynak a társaság után, de nem mernek kezdeményezni, mert úgy érzik, hogy nem szórakoztatóak, és a jelenlétük csak teher.

Szeretnének valakivel beszélni, aki meghallgatja őket, esetleg meg is érti, hogy min mennek éppen keresztül, de nem mernek segítséget kérni. Belülről segítség után kiabálnak, de nem tudják megtenni az első lépést. Egyre mélyebb depresszióba zuhannak, így egyre inkább elszigetelődnek a külvilágtól. Ám valójában ilyenkor van a legnagyobb szükségük a megfelelő társaságra, támaszra.

 

A depresszió a magány betegsége is

Pedig a társaság elősegítené a gyógyulást is. De sokan nem értik meg ezeket az embereket, nem tudnak mit kezdeni velük, így rengeteg barátság megszűnik, tönkremegy. Mi egészségesek, próbáljunk segíteni nekik! Ne ijedjünk meg, legyünk mellettük, nézzük közösen filmet, vagy vacsorázzunk együtt, figyeljünk rájuk. Vigasztald meg te is a depressziós hozzátartozódat, még akkor is, ha úgy tűnik meg sem hallja, amit mondasz; biztosítsd szeretetedről.

Sok esetben a szeretet érzése segíthet ilyen helyzetekben. Emlékezteti őket arra, hogy méltóak a szeretetre, értékesek. Tehát, ha a barátod, vagy az egyik családtagod depressziós, ne felejts el minél több időt vele tölteni. A gyógyulását nagyban elősegítheted ezzel. 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Milyen varázslat aktiválódik az életedben? - A Fehér Mágia Tarot Varázslat kártya megsúgja!

Milyen varázslat aktiválódik az életedben? - A Fehér Mágia Tarot Varázslat kártya megsúgja!

Nem csak akkor ütheti fel a fejét életünkben a varázslat, amikor mi magunk, vagy mások teszünk róla. Ennél természetesebb módokon is megjelenhet, akár az isteneknek, az égieknek köszönhetően, vagy egy-egy erőteljes jó kívánság hatására is. A te életedben vajon milyen varázslat aktiválódik? Szerelmi, szexuális vagy anyagi? Ne habozz húzni egy lapot, hogy mielőbb megtudhasd!

Tovább »
Képeken a 10 legmisztikusabb véletlen egybeesés

Képeken a 10 legmisztikusabb véletlen egybeesés

Az embert mindig is foglalkoztatta: vajon a dolgok miért, minek köszönhetően történnek? A sors keze, a véletlenek, netán Isten, vagy valami más, magasabb rendű hatalom uralja a történéseket? Néha pontosan a történelem szolgáltatja nekünk ezeket a hihetetlen egybeeséseket, melyekről azt gondoljuk, nem lehetségesek. Nézzünk néhány érdekes véletlent a nagyvilágból.

Tovább »
Íme, a 14 legfélelmetesebb elhagyatott vidámpark, amelyről valaha hallhattál

Íme, a 14 legfélelmetesebb elhagyatott vidámpark, amelyről valaha hallhattál

Az emberek imádják a különleges látnivalókat és a vidámparkokat, ám van, ami már az idő martalékává vált, és már csupán néhány szellem bolyong ott, no meg a kíváncsi turisták. Ugyanis van valami egészen különös az elhagyott helyekben, ezért sok turistát vonzanak. Képzeletben most te is ellátogathatsz és bepillantást nyerhetsz ezekbe a titokzatos és hátborzongató vidámparkokba.

Tovább »

Kalkulátor

Bőröd és bőrszíned

A bőr színei a test valamely meghatározott állapotára utalnak. Környezetünk színei közé tartozik a növények zöldje, az ég kékje, a felhők fehérsége. Az egészséges emberi testen nincsenek ilyen színek, csupán ezek kiegészítő színei. Neked milyen a bőröd?

Még több kalkulátor »

Szakértők

Bányász Imréné Marika Villő

Feng Shui Tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Bányász Imréné Marika Villő

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép