FOGYÓKÚRA

6 testzsír típus, mely a leginkább jellemző - Így szabadulhatsz meg tőle

Szerző:
Szabó Anna
Számtalan módszer van, mellyel megszabadulhatunk a túlsúlytól, több ezer tanulmányt és tippet találhatunk a témában. De a fő probléma az, hogy egy bizonyos módszer beválik egyeseknek, de másoknak nem. Ez azért van, mert testünk különböző, mindenkinek más-más módszer a hatékonyabb, és más típusú a testzsír rakódott le rá.  

Az elhízást, a testzsír eloszlás alapján 6 típusba sorolhatjuk. Most megtudhatod, melyik csoportba tartozol, és mi a leghatékonyabb módszer a fogyáshoz.


1. Teljes felsőtest zsír

Összefüggésben van a nagymértékű táplálékbevitellel és a kevés mozgással. Sokkal több kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz. Végezz minden nap legalább 30 perc aerob testmozgást, mint például futás, séta, úszás. Iktasd ki étrendedből a finomított cukrokat, a cukros üdítőket, hiszen nem laksz tőlük jól, és rengeteg fölösleges kalóriát tartalmaznak.


2. Gyomorközpontú elhízás

Ha itt gyűlik fel a túlsúly, akkor ez a stressz, a depresszió és a szorongás eredménye. Kerüld a stresszt, tanulj meg relaxálni. A stresszhormon (kortizol) hatására a zsír a hason fog lerakodni, tehát meditációval, légzőgyakorlatokkal csökkentsd a stresszt. Igyál zöld teát, zsírégető, de amellett az idegeidet is megnyugtatja.


3. Alsótest elhízás

Egyik oka az aránytalanul nagy comboknak a túlzott glutén bevitel. Ha nem vagy elégedett a testeddel, akkor próbáld ki a gluténmentes diétát, illetve lépcsőzz, túrázz a hegyekben. Ez a típusú mozgás edzi a lábizmaidat és a kilók is leolvadnak. Soha ne hagyd ki a reggelit, különben a szervezetted elraktároz mindent.


4. ,,Sörhas" – puffadt gyomor elhízás

Valószínűleg túl sok alkoholt fogyasztasz, csökkentsd annak bevitelét. Az alkoholban rengeteg kalória van, így amellett, hogy káros az egészségre, még hizlal is. Egyél naponta többször, kis adagokat. Segít felpörgetni az anyagcserédet.


5. A teljes alsó test elhízása (lábszárak is)

Az ilyen típusú elhízás gyakori az állapotos nőknél vagy, akik visszér problémáktól szenvednek. Kerüld a sót, ugyanis az visszatartja szervezetedben a vizet. Ne ülj egyhelyben órákig, félóránként mozogj egy kicsit, így a vérkeringés javul a lábaidban, a szervezet kevésbé tartja vissza a vizet.

6. Nagy has, és felső hátsó zsír

Hasonlóan az egyes típushoz, ezt is a fizikai inaktivitás okozza. Kezdj el sürgősen mozogni, ha zavar a túlsúlyod. Bizonyosodj meg arról, hogy eleget alszol. Az alváshiány felborítja a hormonegyensúlyt, így meggyorsítva az elhízást. Fogyassz rostban gazdag élelmiszereket, eltelítenek, így a kalória beviteled is csökkeni fog.


A testedre a legjobb hatással az egészséges étrend és a mozgás van. Nélkülük nem szabadulhatsz meg a túlsúlytól, ezt sose felejtsd el.

 

 

fogyókúra diéta fogyás testzsír testsúly súlycsökkentés túlsúly
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL