2018. május 28. - Emil, Csanád
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. május 28. - Emil, Csanád
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Mennyi arcot és állatot vagy képes megtalálni a képen?

Egy igen összetett feladatot hoztunk mára, hogy kicsit nehezítsünk a mindennapos kihívásokon! Most egyszerre kell arcokat és állatokat keresned a képen! Vajon menni fog vagy ezt már kicsivel bonyolultabbnak fogod találni, hogy egyszerre több mindenre kell figyelned? Majd a gyakorlatban kiderül!

 

Amire kíváncsiak vagyunk, az a figyelemmegosztási képességed, amit angolosan multitaszkingnak is hívnak. Azt már biztos te is hallottad, hogy úgy tartják, a nők jobbak benne, mint a férfiak, vagyis képesek egyszerre több dologra is figyelni. Főzni, mosni, takarítani, közben a gyerekkel is játszani meg tévét nézni.

De egy új kutatás szerint valójában erre csak az emberek 2 százaléka képes. A New Yorker cikke szerint a Cassie álnevű kutatásban résztvevő alany ehhez a 2 százalékhoz tartozik, akik képesek egyszerre több dolgot csinálni és méghozzá nagyon jól. David Strayer a kutatásvezető, az ilyen személyeket supertaskernek hívja.

A cikkben Strayer kitér arra is, hogy azok, akik azt hiszik, képesek egyszerre vígan figyelni több dologra is, általában az derül ki róluk, hogy nem. De ez nem hazugság, hanem önbecsapás volt a részükről.

Bár ez a teszt még kevés ahhoz, hogy kiderüljön mennyire vagy jó a multitaszkingban, de egy kis ugródeszkája lehet.

Találd meg a képen a rejtett arcokat és állatokat!

Megoldás

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

11 alapelv, melyet, ha követsz, örökre megszabadulhatsz a depressziótól

11 alapelv, melyet, ha követsz, örökre megszabadulhatsz a depressziótól

A depresszió tőnkre teheti az egész életet, és egyre többen szenvednek tőle. Sokan antidepresszánshoz folyamodnak, hogy elnyomják a tüneteket, ám ezek a gyógyszerek valójában nem a legjobb megoldást nyújtják. A depressziótól nehéz megszabadulni, de nem annyira, mint gondolnád. Felépülhetsz belőle, mindegy, hogy mióta tart. Kövesd ezeket az alapelveket, és meglátod sikerülni fog.

Tovább »
Melyik szín tér el a többitől? - Színes vizuális teszt

Melyik szín tér el a többitől? - Színes vizuális teszt

Büszke vagy arra, hogy milyen jó a színlátásod? Hogy a legapróbb kis árnyalatokat is megtudod különböztetni? Akkor ámen, legyen is így! Ha úgy kívánod, mindjárt le is tesztelheted! De abban az esetben is érdemes, ha nem vagy ennyire biztos a képességeidet illetően, nagyon mókás és tanulságos feladat ez a színes vizuális teszt.

Tovább »
Válassz egy kártyalapot és ismerd meg, mit rejt a tudatalattid és merre tart az életed!

Válassz egy kártyalapot és ismerd meg, mit rejt a tudatalattid és merre tart az életed!

Az a kártyalap, amely leginkább megragad, nem csupán a tudatalattidban rejlő mélyebb dolgokat tárja fel, hanem arról is árulkodik, hogy mi az életcélod, illetve mik az álmaid. Ne feledd, csupán egyetlen kártyalapot választhatsz, amelyik leginkább vonz legbelül! Ezt követően olvasd el a hozzátartozó üzenetet.

Tovább »

Kalkulátor

Gyógyítsd meg a csakráidat!

Megesik, hogy látszólagos ok nélkül vagyunk letörtek, és rossz a közérzetünk. Ilyenkor lehet, hogy csak valamelyik csakránk működésével van gond. A problémán viszont segíthetünk.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Némerthné Győry Mária

Pszi sebész

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Némerthné Győry Mária

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép