FOGYÓKÚRA

5 egyszerű fogyókúrás tipp, amelynek segítségével megszabadulhatsz a testedben pangó víztől

Szerző:
Szabó Anna
A súlygyarapodás a túlzott kalóriabevitel miatt alakul ki, hiszen több kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz. Egyesek szerint azonban a felesleges vízmennyiség is okozhat problémákat, annak ellenére, hogy megfelelő étrendet és szigorú edzéstervet dolgoztál ki.

Minden ember szeretné a legjobbat kihozni magából. Az egészséges táplálkozás, a kemény edzés és az életmódváltás mellett azonban van még néhány dolog, amit érdemes figyelembe venni. A legújabb kutatások szerint ugyanis a túlsúlyt a vízsúly is okozhatja. Ez azt jelenti, hogy a fölösleg nem feltétlen zsírból áll. A glycogen az oka a túlsúlynak, ami meglepő módon nagyrészt vízből áll.


A gyors fogyáshoz tehát gyors glikogén vesztés kell. Noha a máj és az izmok is hasznosítják a glükózt és a vizet, a napi többletsúly bizony a víz súlya. Íme, néhány tipp, hogyan kerülheted el mindezt.


Növeld az étkezési időt


A szervezet által termelt növekedési hormon tökéletes zsírégető. Miközben növekszel, ennek a hormonnak a termelődése lelassul. Ez az oka annak, hogy felnőttkorára sokszor válhat az ember túlsúlyossá. Az étkezési idő növelésével növelheted ennek a hormonnak a termelődését. A késő esti étkezést felejtsd el, mert a testednek kb. 12-16 órára van szüksége ahhoz, hogy a fenti hormon termelődése beinduljon.


Mozgás


A megfelelő mozgásforma visszatartja a vizet. Kicsit csökkentsd az intenzitást, amely segít abban, hogy ne halmozódjon fel a testedben túl sok víz, emellett a véráramlás is beindul.


Víz


Furcsán hangzik, nem igaz? Pedig a „vízsúly" oka lehet akár a vízhiány következménye is. A tested ugyanis megpróbál több vizet visszatartani, mint amennyi szükséges lenne. A megfelelő vízmennyiség bevitele tehát létfontosságú. A szükséges mennyiség napi 2 liter víz. A gyümölcslé vagy az üdítőital nem minősül víznek, ezt mindig tartsd szem előtt.


A túl sok só káros


A túlzott só bevitel a szervezetben vízvisszatartást eredményezhet, ezért mindenképpen csökkentsd a só fogyasztást.


Csökkentsd a szénhidrátbevitelt


Helyettesítsd a szénhidrátot gyümölcsökkel és zöldségekkel, így fenntarthatod a megfelelő vízegyensúlyt a szervezetben

 

fogyókúra fogyás diéta zsír testsúly súlyfelesleg zsírégetés kalória víz
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL