2018. február 22. - Gerzson
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. február 22. - Gerzson
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Miért lehet olykor egy kutya elvesztése olyan fájdalmas, akár egy családtagé vagy baráté?

Sokan érzik borzasztó fájdalomnak azt, amikor elpusztul egy szőrös kis barát. Szavakkal nem lehet leírni azt a mély kötődést, amely az ember és egy kutya között létrejön. Ha valaha veszítettél már el számodra fontos kutyát, akkor tisztában vagy azzal, hogy ez mit jelent. Sokan vélik úgy, hogy „ó, csak egy kutya volt”, ám a gazdi számára mély veszteség a szeretett négylábú halála.

Sok mozifilm is született az ember és a kutya mély barátságáról, ilyenek például Turner és Hooch, Peter és Hachikō, Penny és Bolt, vagy Shepard és a 8 alaszkai szánhúzó kutya.


Kutya, mint társ


A kutya megérti az arckifejezéseket és tisztában van az érzéseiddel. Kényelmetlenül érzi magát, ha érzi, hogy szomorú vagy, és amikor boldognak lát, ő is a farkát csóválja. Alapvetően tehát a kutya megért. Ha veszély fenyeget, akkor megvéd. Képes feltétel nélküli szeretetet adni, és éppen ez teszi nagyon fájdalmassá az elvesztését.


Az a kapcsolat, amely a kutya és gazdája között létrejön, idővel egyre inkább elmélyül. Rengeteg időt töltöttetek együtt, valószínűleg sok rokonodnál is többet. Jó néhány kutatás bizonyította azt, hogy a kutya elvesztése bizony felérhet egy-egy családtag elvesztésének fájdalmával.


Nehézségek, miután a szeretett állat elpusztult


A legtöbb esetben a tulajdonos a veszteséget próbálja úgy feldolgozni, hogy leköti magát a napi rutin teendők elvégzésével. Ugyanis sokan még a kirándulást is úgy szervezik, hogy a négylábú barátjuk is beleférjen a programba. Sajnos azonban a jelenlegi kultúrában nincs olyan rituálé vagy vallási útmutató, amely segítene átvészelni az imádott állat elvesztése miatt érzett fájdalmat.


A kutya elrabol egy darabot a szívedből, amikor elpusztul. Elvész a bizalom, nincsenek már megszokott közös tevékenységek, és sok éven át intenzíven benned maradnak a közös emlékek. Minden, amit a kutyáddal együtt csináltál, egyfajta szimbiózist alakított ki köztetek. Amikor az állat elpusztul, egy részed neked is elhal vele együtt.


Emlékezz a közösen eltöltött boldog pillanatokra


Sokan nem merik kimutatni a fájdalmukat, amikor elveszítik a kutyájukat. Te ne így cselekedj! Sokféleképpen kifejezheted azt, amit érzel. Csinálj ünnepi kártyákat, helyezz el a kutyádról és magadról képeket a fotóalbumban, és beszélgess más kutyatulajdonosokkal, oszd meg velük a saját élményeidet. Így szép lassan elindul a gyógyulás is. A veszteség érzése ugyan soha nem szűnik meg teljesen, de a „legjobb barátod" emléke örökre veled marad.

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

5 ok, amiért szükség van energiagyógyításra - Főként, ha érzékeny típus vagy!

5 ok, amiért szükség van energiagyógyításra - Főként, ha érzékeny típus vagy!

Volt már olyan, hogy azon elmélkedtél, miért olyan nehéz a szíved? Éppen a kedvenc újságodat olvastad, vagy a legjobb barátoddal ebédeltél, de mégis úgy érezted, mintha a sötétség leple ereszkedne rád. Valószínűleg nagyon érzékeny típus vagy. 

Tovább »
Melyik a kakukktojás? - Nem olyan egyszerű kitalálni, mint azt gondolnád!

Melyik a kakukktojás? - Nem olyan egyszerű kitalálni, mint azt gondolnád!

Imádtad gyerekkorodban az ilyen típusú játékokat, amikor több lehetőség közül kellett kiválasztanod, hogy melyik nem illik oda? Nem csak a gyerekeké ez a játék, sőt, egyre inkább előtérbe kerül újra a felnőttek világában, akik szeretnék megdolgoztatni az agyukat. Ne hagyd ki ennek és egy remek játéknak a lehetőségét! Találd meg a következő két képen az oda nem illő elemet! 

Tovább »
Válassz egy képet és tudd meg, milyen típusú nő vagy igazából - Meglepő lesz az eredmény!

Válassz egy képet és tudd meg, milyen típusú nő vagy igazából - Meglepő lesz az eredmény!

A vizuális tesztek igencsak pontos eredményeket adnak, melyeket világhírű pszichológusok állítottak össze, és amelyek segítségével kiváló jellemrajz vázolható fel. Viselkedésed, szokásaid és a tudatalatti választásaid ugyanis többet elárulnak rólad, mint hinnéd. Most megtudhatod, milyen típusú nő is vagy valójában. Készen állsz?

Tovább »

Kalkulátor

Bőrápolás aromaterápiával

Hívd segítségül a természetet, és ápold a leghatékonyabban bőrödet, hogy az sokáig megőrizze fiatalságát, rugalmasságát. Hidd el, megéri!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Pető Judit

Testtartás- és mozgás-szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Pető Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép