2018. június 24. - Iván
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. június 24. - Iván
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Miért lehet olykor egy kutya elvesztése olyan fájdalmas, akár egy családtagé vagy baráté?

Sokan érzik borzasztó fájdalomnak azt, amikor elpusztul egy szőrös kis barát. Szavakkal nem lehet leírni azt a mély kötődést, amely az ember és egy kutya között létrejön. Ha valaha veszítettél már el számodra fontos kutyát, akkor tisztában vagy azzal, hogy ez mit jelent. Sokan vélik úgy, hogy „ó, csak egy kutya volt”, ám a gazdi számára mély veszteség a szeretett négylábú halála.

Sok mozifilm is született az ember és a kutya mély barátságáról, ilyenek például Turner és Hooch, Peter és Hachikō, Penny és Bolt, vagy Shepard és a 8 alaszkai szánhúzó kutya.


Kutya, mint társ


A kutya megérti az arckifejezéseket és tisztában van az érzéseiddel. Kényelmetlenül érzi magát, ha érzi, hogy szomorú vagy, és amikor boldognak lát, ő is a farkát csóválja. Alapvetően tehát a kutya megért. Ha veszély fenyeget, akkor megvéd. Képes feltétel nélküli szeretetet adni, és éppen ez teszi nagyon fájdalmassá az elvesztését.


Az a kapcsolat, amely a kutya és gazdája között létrejön, idővel egyre inkább elmélyül. Rengeteg időt töltöttetek együtt, valószínűleg sok rokonodnál is többet. Jó néhány kutatás bizonyította azt, hogy a kutya elvesztése bizony felérhet egy-egy családtag elvesztésének fájdalmával.


Nehézségek, miután a szeretett állat elpusztult


A legtöbb esetben a tulajdonos a veszteséget próbálja úgy feldolgozni, hogy leköti magát a napi rutin teendők elvégzésével. Ugyanis sokan még a kirándulást is úgy szervezik, hogy a négylábú barátjuk is beleférjen a programba. Sajnos azonban a jelenlegi kultúrában nincs olyan rituálé vagy vallási útmutató, amely segítene átvészelni az imádott állat elvesztése miatt érzett fájdalmat.


A kutya elrabol egy darabot a szívedből, amikor elpusztul. Elvész a bizalom, nincsenek már megszokott közös tevékenységek, és sok éven át intenzíven benned maradnak a közös emlékek. Minden, amit a kutyáddal együtt csináltál, egyfajta szimbiózist alakított ki köztetek. Amikor az állat elpusztul, egy részed neked is elhal vele együtt.


Emlékezz a közösen eltöltött boldog pillanatokra


Sokan nem merik kimutatni a fájdalmukat, amikor elveszítik a kutyájukat. Te ne így cselekedj! Sokféleképpen kifejezheted azt, amit érzel. Csinálj ünnepi kártyákat, helyezz el a kutyádról és magadról képeket a fotóalbumban, és beszélgess más kutyatulajdonosokkal, oszd meg velük a saját élményeidet. Így szép lassan elindul a gyógyulás is. A veszteség érzése ugyan soha nem szűnik meg teljesen, de a „legjobb barátod" emléke örökre veled marad.

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

10 nyom, ami megoldott vagy tovább fokozott egy misztikus rejtélyt

10 nyom, ami megoldott vagy tovább fokozott egy misztikus rejtélyt

Kitartóan folynak a kutatások a világban, hogy jobban megismerhessük a történelmünket és hogy végre lehulljon a lepel a rejtélyekről. De az is igaz, hogy ez nem mindig így történik, mert akad itt 10 olyan rejtély, ami esetén az újonnan felfedezett nyomok nem feltétlenül a megoldáshoz vezettek, hanem még misztikusabbá tették a rejtélyt!

 

Tovább »
A szerelem és a számok kapcsolata - Tudd meg mit árul el rólad a szerelmi számod a romantika terén!

A szerelem és a számok kapcsolata - Tudd meg mit árul el rólad a szerelmi számod a romantika terén!

A számmisztikában minden egyes számnak kiemelt jelentősége van, segítségével pedig jobban megértheted saját magad és a viselkedésedet. Ám a számmisztika nem csak ebben segít, hanem a szerelmi életedről is árulkodik. Ehhez nincs is másra szükség, mint a születésnapodra.

Tovább »
Napi Tarot - Vasárnap

Napi Tarot - Vasárnap

Az Uralkodónő felbukkanása a földi világgal, valósággal való éppen aktuális kapcsolatunkra utal. Bölcsessége azt sugallja, hogy mindennek lejön a maga ideje, mint ahogy a természetnek is megvan a maga megbízható, örök körforgása.

Tovább »

Kalkulátor

Gyógyítsd meg a csakráidat!

Megesik, hogy látszólagos ok nélkül vagyunk letörtek, és rossz a közérzetünk. Ilyenkor lehet, hogy csak valamelyik csakránk működésével van gond. A problémán viszont segíthetünk.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Tarcsay Mária

Szín- és stílus tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Tarcsay Mária

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép