2018. augusztus 16. - Ábrahám
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. augusztus 16. - Ábrahám
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Miért lehet olykor egy kutya elvesztése olyan fájdalmas, akár egy családtagé vagy baráté?

Sokan érzik borzasztó fájdalomnak azt, amikor elpusztul egy szőrös kis barát. Szavakkal nem lehet leírni azt a mély kötődést, amely az ember és egy kutya között létrejön. Ha valaha veszítettél már el számodra fontos kutyát, akkor tisztában vagy azzal, hogy ez mit jelent. Sokan vélik úgy, hogy „ó, csak egy kutya volt”, ám a gazdi számára mély veszteség a szeretett négylábú halála.

Sok mozifilm is született az ember és a kutya mély barátságáról, ilyenek például Turner és Hooch, Peter és Hachikō, Penny és Bolt, vagy Shepard és a 8 alaszkai szánhúzó kutya.


Kutya, mint társ


A kutya megérti az arckifejezéseket és tisztában van az érzéseiddel. Kényelmetlenül érzi magát, ha érzi, hogy szomorú vagy, és amikor boldognak lát, ő is a farkát csóválja. Alapvetően tehát a kutya megért. Ha veszély fenyeget, akkor megvéd. Képes feltétel nélküli szeretetet adni, és éppen ez teszi nagyon fájdalmassá az elvesztését.


Az a kapcsolat, amely a kutya és gazdája között létrejön, idővel egyre inkább elmélyül. Rengeteg időt töltöttetek együtt, valószínűleg sok rokonodnál is többet. Jó néhány kutatás bizonyította azt, hogy a kutya elvesztése bizony felérhet egy-egy családtag elvesztésének fájdalmával.


Nehézségek, miután a szeretett állat elpusztult


A legtöbb esetben a tulajdonos a veszteséget próbálja úgy feldolgozni, hogy leköti magát a napi rutin teendők elvégzésével. Ugyanis sokan még a kirándulást is úgy szervezik, hogy a négylábú barátjuk is beleférjen a programba. Sajnos azonban a jelenlegi kultúrában nincs olyan rituálé vagy vallási útmutató, amely segítene átvészelni az imádott állat elvesztése miatt érzett fájdalmat.


A kutya elrabol egy darabot a szívedből, amikor elpusztul. Elvész a bizalom, nincsenek már megszokott közös tevékenységek, és sok éven át intenzíven benned maradnak a közös emlékek. Minden, amit a kutyáddal együtt csináltál, egyfajta szimbiózist alakított ki köztetek. Amikor az állat elpusztul, egy részed neked is elhal vele együtt.


Emlékezz a közösen eltöltött boldog pillanatokra


Sokan nem merik kimutatni a fájdalmukat, amikor elveszítik a kutyájukat. Te ne így cselekedj! Sokféleképpen kifejezheted azt, amit érzel. Csinálj ünnepi kártyákat, helyezz el a kutyádról és magadról képeket a fotóalbumban, és beszélgess más kutyatulajdonosokkal, oszd meg velük a saját élményeidet. Így szép lassan elindul a gyógyulás is. A veszteség érzése ugyan soha nem szűnik meg teljesen, de a „legjobb barátod" emléke örökre veled marad.

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Zöld pötty teszt - Mennyire uralja életedet a féltékenység és az irigység?

Zöld pötty teszt - Mennyire uralja életedet a féltékenység és az irigység?

Vajon az az ember vagy, aki folyamatosan gyanakszik, és partnerében hűtlenséget vél felfedezni, vagy inkább nyugodt típus, aki nem gondol ilyesmire? Csak a szerelmi kapcsolataidat uralja a féltékenység, vagy a barátaiddal, ismerőseiddel kapcsolatban is ilyen a hozzáállásod? Ebből a képes tesztből minden kiderül!

Tovább »
7 jel, ami arra utal, hogy csemetéd emlékszik az előző életére

7 jel, ami arra utal, hogy csemetéd emlékszik az előző életére

Úgy tartják, hogy a gyerekek kb. 3-4 éves korukig képesek emlékezni korábbi inkarnációikra, és ha jobban odafigyelünk, kaphatunk tőlük olyan információt, mely tényként tárja elénk, hogy csemeténk nem a jelenről mesél. Emlékképeik valósággal való összevetése igencsak problémás, ugyanis egy olyan élet mozaikját látják, mely akár évszázadokkal korábban zajlott le.

Tovább »
Mini lasagne és társai - 4 mennyei finomság muffin formába öntve

Mini lasagne és társai - 4 mennyei finomság muffin formába öntve

Az interneten ezrével lehet fellelni finomabbnál finomabb muffin recepteket, legyen szó édes, vagy sós változatról. Ezek a receptek azonban egészen mások, ugyanis a muffin formára csak azért van szükség, hogy elkészíthessük az ételek mini variációját, ami rendkívül gusztusos látvány. Mutatjuk a 4 legfinomabbat, melyek minket azonnal levettek a lábunkról.

Tovább »

Kalkulátor

Karácsonyi süteményözön

A legjobb, és legfinomabb sütemények receptjei egy helyen. Induljon a karácsonyi sütés!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Búza Judit

Spirituális fejlesztő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Búza Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép