2018. április 23. - Béla
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. április 23. - Béla
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Miért lehet olykor egy kutya elvesztése olyan fájdalmas, akár egy családtagé vagy baráté?

Sokan érzik borzasztó fájdalomnak azt, amikor elpusztul egy szőrös kis barát. Szavakkal nem lehet leírni azt a mély kötődést, amely az ember és egy kutya között létrejön. Ha valaha veszítettél már el számodra fontos kutyát, akkor tisztában vagy azzal, hogy ez mit jelent. Sokan vélik úgy, hogy „ó, csak egy kutya volt”, ám a gazdi számára mély veszteség a szeretett négylábú halála.

Sok mozifilm is született az ember és a kutya mély barátságáról, ilyenek például Turner és Hooch, Peter és Hachikō, Penny és Bolt, vagy Shepard és a 8 alaszkai szánhúzó kutya.


Kutya, mint társ


A kutya megérti az arckifejezéseket és tisztában van az érzéseiddel. Kényelmetlenül érzi magát, ha érzi, hogy szomorú vagy, és amikor boldognak lát, ő is a farkát csóválja. Alapvetően tehát a kutya megért. Ha veszély fenyeget, akkor megvéd. Képes feltétel nélküli szeretetet adni, és éppen ez teszi nagyon fájdalmassá az elvesztését.


Az a kapcsolat, amely a kutya és gazdája között létrejön, idővel egyre inkább elmélyül. Rengeteg időt töltöttetek együtt, valószínűleg sok rokonodnál is többet. Jó néhány kutatás bizonyította azt, hogy a kutya elvesztése bizony felérhet egy-egy családtag elvesztésének fájdalmával.


Nehézségek, miután a szeretett állat elpusztult


A legtöbb esetben a tulajdonos a veszteséget próbálja úgy feldolgozni, hogy leköti magát a napi rutin teendők elvégzésével. Ugyanis sokan még a kirándulást is úgy szervezik, hogy a négylábú barátjuk is beleférjen a programba. Sajnos azonban a jelenlegi kultúrában nincs olyan rituálé vagy vallási útmutató, amely segítene átvészelni az imádott állat elvesztése miatt érzett fájdalmat.


A kutya elrabol egy darabot a szívedből, amikor elpusztul. Elvész a bizalom, nincsenek már megszokott közös tevékenységek, és sok éven át intenzíven benned maradnak a közös emlékek. Minden, amit a kutyáddal együtt csináltál, egyfajta szimbiózist alakított ki köztetek. Amikor az állat elpusztul, egy részed neked is elhal vele együtt.


Emlékezz a közösen eltöltött boldog pillanatokra


Sokan nem merik kimutatni a fájdalmukat, amikor elveszítik a kutyájukat. Te ne így cselekedj! Sokféleképpen kifejezheted azt, amit érzel. Csinálj ünnepi kártyákat, helyezz el a kutyádról és magadról képeket a fotóalbumban, és beszélgess más kutyatulajdonosokkal, oszd meg velük a saját élményeidet. Így szép lassan elindul a gyógyulás is. A veszteség érzése ugyan soha nem szűnik meg teljesen, de a „legjobb barátod" emléke örökre veled marad.

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Hol lakik a lelked és mit árul el rólad a környezete? - A Lélekotthon horoszkópból megtudod

Hol lakik a lelked és mit árul el rólad a környezete? - A Lélekotthon horoszkópból megtudod

Azon belül, hogy testünk ad otthont a lelkünknek, vajon milyen környezetben van? Hol érzi magát a legjobban? Mivel kényezteted, mire van szüksége ahhoz, hogy jól érezze magát és boldog legyen? Ezekre ad választ a Lélekotthon horoszkóp, ami játékos módon fedi fel a lelked titkait illetve mindazt, amiről nem árt tudnod a kiegyensúlyozott és boldog élethez!

 

Tovább »
Pasiválasz minden nő örök aggodalmára - "Vajon miért nem válaszol az üzenetemre?"

Pasiválasz minden nő örök aggodalmára - "Vajon miért nem válaszol az üzenetemre?"

A mai világban szinte elképzelhetetlen az élet, közösségi média és mobiltelefon nélkül. Az emberek korábban leveleztek, és olykor több napot, vagy éppen több hetet is várni kellett a válaszra. A mai technológia azonban megkönnyítette a kommunikációt, ám valóban így van ez? Olykor még a csodatelefon sem elég ahhoz, hogy a kiszemelt férfi azonnal visszaírjon az üzenetre. Így van, Drága Hölgyeim?

Tovább »
Mit kellene tenned, hogy életed jobbra forduljon? - Fogadd meg Mózes személyes üzenetét!

Mit kellene tenned, hogy életed jobbra forduljon? - Fogadd meg Mózes személyes üzenetét!

Mózes sorsa az volt, hogy elvezesse népét a rabszolgasorsból az Ígéret Földjére. Már 40 éve bolyongtak a sivatagban, mire a Sínai-hegyen segítséget kért az Úrtól, aki átadta neki a Tízparancsolatot, így kitartásuknak, csodáinak köszönhetően célba értek. Napjainkban Felemelkedett Mesterként és szellemi vezetőként tekintenek rá, így felfedheti előtted, mit kellene tenned, hogy életed jobbá váljon!

Tovább »

Kalkulátor

Vitaminok és ásványi anyagok kalendáriuma

A szervezet egészségének megtartásához rengeteg vitaminra és ásványi anyagra van szükség. Ha valamiből hiányállapot lép fel, azt igencsak megérezzük. Válaszd ki, milyen problémáid vannak, és gondolkozz el, hátha hiánybetegséged van.

Még több kalkulátor »

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép