FÉSZEK

Őrizd meg a lelki harmóniát Vaszatival!

Szerző:
Szabó Anna
Nemsokára elérkezik az év ünnepe. Sokan sokféleképpen készülünk rá, ki ajándékhegyekkel, ki óriási lakomákkal, vagy éppen bulikkal várja. De a lelkünk mélyén így vagy úgy, a szeretetteljes hangulat árad el. Vajon mit tehetsz, hogy ez karácsony után is így maradjon? A vaszati elárulja!


Rengeteg ötletet olvashatsz, mit süssél, hogyan díszítsd fel a fát, milyen legyen az ünnepi asztal, miként ünnepeld meg Jézus születését… Arról viszont alig szól a fáma, hogy otthonod berendezése bizony sokat tehet a lelki harmónia megteremtéséért és megtartásáért. Ugyanis, ha kicsit átrendezed a lakást, máris könnyebben megőrizheted akár egész évre az ünnepi, szeretetteljes hangulatot.

 

Tiszta energiaáramlás - tiszta szeretet

A Védikus Építészet és Térrendezés, más néven Vaszati szerint – éppúgy mint a Feng shuiban – a minket körül vevő környezet, vagyis életterünk, munkahelyünk nagy hatással van ránk. Energiát közvetít felénk, vagyis egyáltalán nem mindegy, hogy annak minősége milyen.

Például otthonunk negatív és pozitív energiái szoros összefüggésben vannak az emberi kapcsolatok mellett egészségünkkel, sikereinkkel, pénzügyeinkkel, tanulmányainkkal. Néhány egyszerű szabállyal te is könnyen bevonzhatod a lelki békét, a szeretetteljes emberi kapcsolatokat.

Alapelvként mindig azt tarts szem előtt, hogy lakásod északi, északkeleti és keleti részét minél tisztábban, nyitottabban tartsd, mivel ezekből az irányokból érkeznek lakásunkba a pozitív energiák. (Eleve az energiaáramlás a Földön belül észak-déli, valamint kelet-nyugati irányú.) Használd ezeketek a területeket meditálásra, olvasásra, tanulásra. Azonban semmiképpen se tervezz ide raktárt, lomtárt, illemhelyet. Ellenkező esetben nemcsak emberi kapcsolataid, hanem egészséged is megromolhat az energiazavarok következményeként.

 

A teremtő lakhelye a családi szeretet tükrében

A családi harmónia megőrzéséért a lakás (vagy telek) centrumára helyezz nagyobb hangsúlyt. Szankszritül ezt a helyet nevezik „Brahmasztánnak”, vagyis a Teremtő, Brahmá lakhelyének. Legyen ez a rész, lehetőség szerint, mindig tágas, levegős, üres. Ne terheld le tartószerkezetekkel, falakkal, súlyos bútorokkal. Valamint a lakásnak ez a része sem alkalmas a vizes blokk kialakítására – pedig nagyon sokan alakítják ki éppígy a házukat.

A következő táblázat sokat segít az égtájak térenergetika felhasználására, megmutatja, melyik életterületre és a családban kire van komolyabb hatással.

 

Észak

Észak-Nyugat

Kapcsolatok

Anya,
első szülött fiú

Gazdagság

A család nő tagjai

Spiritualitás

Apa, fiúk

Észak-Kelet

Nyugat

Tanulás, békesség

Fiúk

Az egész család és a családfő

Egészség

A család férfi tagjai

Kelet

Dél-Nyugat

Befolyás

Apa, anya, első szülött fiú

Jólét

A család nő tagjai

Nemiség

A család nő tagjai, gyermekek

Dél-Kelet

Dél

 

Ahogy a táblázat mutatja emberi kapcsolataidért elsősorban a levegő és a Hold uralma alatt álló északnyugat a felelős. Erre a területre tegyél minden olyan dolgot, ami a mozgással és a légáramlással kapcsolatos, vagyis a házban a ma oly divatos szélcsengőt, a kertben a játszóteret, mászókat. Azonban itt is figyelj, hogy ne legyen zsúfoltság! Itt kell elhelyezni a Vaszudéva vantrát, vagyis a spirituális Hold-yantrát.


 

Melegítsd át szívedet a Vénusz erejével!


Az „otthon melegének” megőrzése érdekében erősítsd a Vénusz és tűz elem uralta területket. Ezek köztudottan erősen kapcsolódnak olyan fogalmakhoz, mint a szerelem, a szeretet. Lakásodban ennek a képviselője a délkeleti terület. Jó esetben itt van a konyha, a kandalló, az elektromos berendezések – vagyis minden olyan berendezés, ami a tűzzel, a meleggel kapcsolatos. Fokozni szeretnéd a hatást? Helyezz el a szobád délkeleti sarkában gyertyákat, lehetőség szerint a tűz színeiben (vörös és árnyalatai, narancssárga).

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL