FOGYÓKÚRA

Megszabadulhatsz a súlyfeleslegtől, ha behatárolod, hol halmozódott fel és milyen okból

Szerző:
Szabó Anna
Az elhízás manapság népbetegséggé vált. Ennek az oka a helytelen táplálkozás, az ülőmunka, számos endokrin betegség és egyéb tényezők. A súlyfelesleg a test több területén is kialakulhat. Egy tanulmány az elhízott embereket 6 csoportba kategorizálja, és most megtudhatod, te melyik csoportba tartozol.

A túlsúly jó néhány súlyos betegségeket kiválthat, ilyenek például a mentális zavarok, szívproblémák, emésztőrendszeri zavarok, bőrproblémák, krónikus fáradtság, szívroham, agyvérzés, cukorbetegség és ízületi problémák. Tény, hogy az elhízás egyfajta időzített bomba, amely lassan végzi a szervezetben a pusztítást. Az elhízás kialakulásának kritikus időszaka a 30 és 60 év közötti életkor. Éppen ezért nem árt kideríteni, hogy melyik csoportba tartozol, és minél hamarabb leadni a felesleget.


1. A túlevésből származó hasi zsír


Gyakran nagy az étvágyad, és túlzásba viszed az evést. Nem táplálkozol egészségesen és meglehet, hogy ülőmunkát végzel, tehát eléggé mozgásszegény az életmódod. Érdemes felhagynod a félkész ételekkel, fogyassz kevesebb süteményt és csokoládét, emellett próbálj meg napi 20 perc mozgást beiktatni.


2. Stressz okozta hasi elhízás


Gyakran aggodalmaskodsz és sok a stressz az életedben, ezért hajlamos vagy magas kalóriatartalmú ételeket fogyasztani, hogy csökkentsd mindezt. Próbáld meg ne evéssel leküzdeni az aggódást. Meditálj és végezz relaxációs gyakorlatokat.


3. A test alsó részén kialakuló súlyfelesleg


Az ok lehet hormonális probléma vagy a menopauza. Az ilyen típusú elhízás megszüntetése érdekében mindenképpen hagyj fel az alkoholfogyasztással és a dohányzással, emellett próbálj meg aktívabb életmódot folytatni. Végezz aktív zsírégető gyakorlatokat, amelyek magukban foglalják a súlyzóval való edzést és a kardio gyakorlatokat.


4. Puffadás okozta hasi elhízás


Valószínű, hogy rossz az emésztésed, esetleg túl sok alkoholt fogyasztottál, netán légzési nehézségek merülnek fel okként. Igyekezz egészségesebb életmódot folytatni, hagyj fel az alkohol- és üdítőital fogyasztással és lélegezz mélyeket. Gyakorolj különféle légzéstechnikákat, emellett tölts több időt a szabadban.


5. Súlyfelesleg kialakulása az alsó lábszáron


Ez a probléma a várandós nők esetében áll fent leginkább, ugyanis náluk alakul ki duzzadás a lábakban. Amennyiben elég merész vagy, próbáld ki a vízi aerobikot, így csökkentheted az ízületekre helyeződő nyomást, emellett a duzzanat is megszűnik.


6. Hasi elhízás és a felsőtest elhízása


Az elhízás oka ez esetben a testmozgás hiánya. Rendszeres testmozgásra van szükséged, emellett rendszeresen ellenőrizd a vércukorszinted is.


Most már könnyebben megszabadulhatsz a túlsúlytól, így boldogabb és egészségesebb életet élhetsz!

 

fogyókúra diéta fogyás elhízás táplálkozás életmód súlyfelesleg
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL