Nyugalom és erő

 

 

 

 

 

Zuhanygimnasztika


Kezdd a napot frissítő zuhannyal. A meleg vizet folyasd először a fejed búbjára, majd az arcodra, utána pedig a válladra. Ezután lélegezz mélyen, és hajolj előre. Végül guggolj le, és lélegezz ki. Körülbelül egy percig ereszd a vizet a hátadra. Lassan állj fel, és húzd ki magad. Mindezt ismételd meg legalább ötször. Legvégül zuhanyozz le hideg vízzel. Ez a gyakorlatsorozat felfrissíti a vérkeringést, és ellazítja a hátizmokat, ha lazán kezded a napot, tele leszel energiával.


Simogatás


Túlfeszített idegeidet megnyugtatja, ha a jobb tenyeredet a köldököd fölé, a bal tenyeredet a köldököd alá helyezed a hasadon, és a jobb kezeddel kb. tízszer, az óramutató járásával ellentétes irányba simogatod a szegycsont és a köldök közötti területet. Eztán csúsztasd a bal kezedet a jobb kezed alá, és pihenj így egy percig. A simogatás ingerli a has-gyomor környékén futó fő idegpályákat, ezáltal pedig megnyugtatja a szívet és a levegővételt.


Víz-tej ital


Energiaital, tej és víz egy az egyhez vagy egy a kettőhöz keverékéből. Könnyen emészthető, és ellátja a szervezetet fontos ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Igyál meg egy pohárral lefekvés előtt, és ha éjjel felébrednél. Alvás közben fiatalodnak meg, és tankolnak fel sejtjeink energiával.


Kínai ujj-játék


Az ujjaink hegyében végződnek a tüdő, a szív, a vérkeringés energiavonalai, illetve itt kezdődnek a pajzsmirigyek, a vastag-és vékonybél energiavonalai. Ezenkívül a kínai népgyógyászatban egy-egy ujjhoz rendelik hozzá a föld és fém, a víz, a fa és a tűz alapelemeket. Először érintsd össze a jobb mutatóujjadat a bal hüvelykujjadnak hegyével. Ezután a gyűrűsujjadat és a hüvelykujjadat. Tartsd így őket három percig, majd cseréld meg a kezeidet. Ismételd meg ezt a gyakorlatot többször. Kiegyensúlyozó hatása van, és serkenti az öngyógyító erőket.


Zenefürdő


Lazulj el zene közben. A pulzus átveszi a zene ritmusát. Ezért lassú, megnyugtató zenét vagy a természet hangjait hallgasd. Legjobb, ha fejhallgatót használsz, mert így jobban tudsz a zenére figyelni. Közben feküdj le a padlóra, ezáltal ellazul a hátad. A zene jó hatással van a szívverésre, a légzésre és a bőrre. Segít rendszerezni a gondolatokat, és megtisztítja a szervezetet.


Illatok


Felfrissít a citromolaj, a boróka, a rozmaring és a muskátli illata. Válaszd ki kedvencedet, és állíts illatos mécsest a lakásba. A szaglóidegek elvezetik ezt a frissítő illatot az agyhoz, ezáltal szinte újjá fogsz születni.


Fénykezelés


A színes fények megfiatalítják a test sejtjeit. A piros fokozza a vérkeringést. A narancs erősíti az energiaáramlást. A sárga felfrissíti a megfeszült idegeket, és fokozza a jó hangulatot. A kék megnyugtat, hűsít, elosztja az energiákat. A zöld egyensúlyba hozza a testet a szellemmel és a lélekkel. Tizenöt percig irányítsd a színes fényt az arcodra és a felsőtestedre.


Szemlegeltetés


Nézegess néhány természetfotót, például virágos rétet, vízesést vagy napfelkeltét. Ezáltal kellemes, frissítő érzés alakul ki az agyban. Így néhány pillanatra elfelejtheted a karácsony előtti zűrzavart.


Kézmasszázs


Meríts új energiát a kezeidből. Szükséged van egy kb. 4 cm átmérőjű fa-vagy agyaggolyóra. Tartsd az összekulcsolt öklödben. Nyomd először a jobb tenyeredhez, majd a bal tenyeredhez (egyenként 5-5 percig). Ily módon közvetve ingerled a kéz belső felén található központi idegrendszer reflexzónáit. A légzésed egyenletesebbé válik, és több lesz az energiád.

 

 

 

 

 

 

 

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL