Most kiderülhet, mekkora észkombájn vagy! - Fejtsd meg ezt a 3 fejtörőt!

 

Csirke és tojás

Egy idős hölgy 3 csirkétől 3 tojást kapott 3 nap alatt. Egy napon több tojást akart kapni, így 12 további csirkét vásárolt. Hány tojást kap az öreg hölgy 15 nap alatt?

A lovagok és a hercegnő

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy király, aki férjet akart keresni a lányának, és lovagi tornát rendezett. A jelölteknek sok kihívással kellett szembenézniük, és végül csak két férfi maradt. Annak érdekében, hogy eldöntsék, kihez menjen feleségül a lány, a király elrendelte, hogy lovagoljanak el a tóhoz. Az utolsó, aki visszatér, az kapja a hercegnőt.

A lovagok el is lovagoltak a tóhoz. Egy hétbe telt nekik az út, mert nagyon lassan mentek. Egy hét be tartott az út mert egyikük sem akart első lenni. Végül leszálltak a lovakról, kezet ráztak és úgy döntöttek, hogy hazamennek. De akkor eljött hozzájuk a hercegnő, és suttogott valamit a füleikbe. A lovagok visszaugrottak a lovakra és rohantak a tóhoz Vajon mit mondott a hercegnő?

A három ajtó

Egy fiú az erdőben sétált, és egy elhagyatott házat talált. Úgy döntött, hogy belép. Miután bement, az ajtó becsukódott mögötte. A hely nagyon sötét volt. A fiú könnyen talált egy kapcsolót, de nem volt áram. Aztán egy hangot hallott, ami azt mondta neki, hogy kijuthat a házból, a három ajtó egyikén keresztül.

Az első ajtó mögött több ezer mérgező kígyó várta.

A második ajtó mögött egy elektromos szék és egy hóhér, aki azonnal megöli.

A harmadik ajtó mögött egy oroszlán volt, amely régóta nem evett.

Hogy jut ki a fiú?

Megoldások

1. Ha 15-öt mondasz, akkor hibáztál. Ha három csirke 3 nap alatt 3 tojást rak, akkor azt jelenti, hogy 1 csirke 1 tojást tojik 3 naponta. Ez azt jelenti, hogy 15 nap alatt 5 tojás lesz. Tehát 15 csirke 75 tojást tojik.

2. A hercegnő elmondta a lovagoknak, hogy kicserélték a lovaikat.

3. A fiúnak azt az ajtót kell választania, amely az elektromos székhez vezet, hiszen nincs áram a házban így a hóhér sem lesz képes mit tenni.

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL