LELKIPATIKA

10 idézet egy látnok tanítótól, melyek képesek erőt adni az élet küzdelmeihez

Szerző:
Szabó Anna
Maya Angelou a világ egyik legtermékenyebb és legkedveltebb alkotója, látnoka volt, aki csodálatos személyiséggel rendelkezett, és akit mindenki csodált, az utazásai során. Inspiráló tanításai a mai napig hatást gyakorolnak az emberekre, emléke a halála után is fennmaradt, és most úgy tűnik, itt az ideje annak, hogy te is megismerd ezeket a tiszta tanításokat.

Az alábbiakban elolvashatod a 10 legismertebb idézetet Maya Angelou-tól, amelyek rendkívül felemelőek, és erőt adnak akkor, amikor a legnagyobb szükséged van rá:

1. Képes vagy megváltoztatni a történéseket. Ám ha beletörődsz a dolgokba, akkor nem is élsz igazán

Minden egyes nap minden változik, te magad is. Minden pozitív és negatív dolog valamilyen módon téged is megváltoztat. Ha kellő hited és erőd van, akkor minden tapasztalás jól végződik majd, és mindennek meg van a maga tanulsága. Állj gyorsan talpra és légy újra az a csodálatos ember, aki képes örülni a jónak és túlélni a rosszat is.

2. Ha a szívedben vannak fontos emberek, akikről gondoskodsz, akkor már sikeres vagy

Ha önző vagy és csak magadra gondolsz, akkor az üres élet. Ha úgy élsz, hogy törődsz másokkal, ez a valódi siker, valójában ez az, ami ünneplésre méltó. Ha elhatárolod magad másoktól, és nem tanúsítasz együttérzést mások irányába, az nem jó. Segíts másoknak, hiszen az mindig új perspektívákat hoz és alázatot teremt.

3. Bármit is akarsz tenni, bármi is a cél, ha sikeres akarsz lenni, szenvedéllyel csináld és áldozz rá elegendő időt

A célok és az álmok bizony kitartó és következetes munkát igényelnek. Ha valamit el akarsz érni, akkor győződj meg arról, hogy minden idegszáladdal valóban rá vagy-e hangolódva, és szenvedélyesen szereted-e. Könnyebb áldozatot hozni olyasmiért, ami iránt elkötelezett vagy.

4. Az életet nem az határozza meg, hányszor vettél levegőt, hanem mennyi pillanat van, amely lélegzetelállító

Azok a pillanatok, amelyek lélegzetelállítóak, a legszebb és legszentebb pillanatok, amelyeket valaha is megtapasztalhattál. Ha még nem kötöttél elég barátságot másokkal, akkor itt az ideje, menj és tedd meg most. Az élet nem arról szól, hogy mennyi ideig élsz, hanem arról, hogy milyen minőségben éled meg azt.

5. Mindent megtettél, amit tudtál. Amikor jobban tudsz, többet teszel.

Csupán annyit tudsz tenni egy adott pillanatban, amelyre éppen képes vagy. Ha azonban nem vagy rest tanulni és fejlődni, sok új dolgot sajátíthatsz el az életben, és még többet tehetsz másokért. Győződj meg tehát arról, hogy valóban a legjobb tudásod szerint cselekedtél-e.

6. Ne hagyd, hogy bármi is elhomályosítsa a belülről kiragyogó fényt

Rengeteg olyan dolog van az életben, amely miatt elhalványulhat ez a belső fény. Győződj meg arról, hogy még a legnehezebb időszakokban is felragyog a belső fény, hiszen ez maga az élet. Semmi sem homályosíthatja el a szellemedet, ha csak te magad nem engedsz teret ennek.

7. Amikor a szívedre hagyatkozol egy döntés során, valószínűleg helyesen is döntesz

Ha döntés előtt állsz, hallgass a szívedre és az ösztöneidre. Az ösztöneid ugyanis sugallják, ha valami baj leselkedik rád, a szíved pedig megsúgja majd, mi a helyes döntés. Amikor szívből hozol döntést, akkor általában helyes döntést hozol.

8. Ha nem szereted önmagad eléggé, hogyan várnád el, hogy mások igazán szeressenek

Meg kell tanítani másokat arra, hogyan bánjanak veled. Ám, ha túl kemény vagy saját magadhoz, akkor ne számíts arra, hogy mások viszont kedvesek lesznek veled. Ha helyesen kezeled az önmagadhoz való viszonyodat, akkor mások is eszerint bánnak veled, lehetővé téve azt, hogy kiegyensúlyozott és egészséges emberi kapcsolataid legyenek.

9. Nem számít, mi történik, vagy milyen rossznak tűnik a mai nap, az élet megy tovább, és a holnap már szebb lesz

Az élet megy tovább, és az idő sok sebet begyógyít. Tekints minden egyes napra úgy, hogy a mainál is több békét és gyógyulást fog hozni. Minden megváltozik másnap, semmi sem tart örökké. Túlélsz mindent és képes vagy tovább folytatni.

10. Bátorság nélkül nem tudsz más erényeket következetesen gyakorolni. Bátorság kell ahhoz, hogy kedves, őszinte, irgalmas, nagylelkű és becsületes lehess

Ha elgondolkodsz ezen, akkor légy bátor, és legyél kedves mindazokkal, akik esetlegesen nem kedvesek hozzád.  Nagy bátorság és erő kell ahhoz, hogy kegyelmet gyakorolj, aki előtte megbántott, és nem kis erőfeszítésbe kerül az, hogy nagylelkű légy azzal, aki átnézett rajtad. Ahhoz is nagy bátorság szükséges, hogy szembenézz korábbi tetteid következményeivel.

lelkipatika
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL