2018. január 21. - Ágnes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. január 21. - Ágnes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Megtudsz birkózni ezzel a 3 feladattal, ami komoly logikát és intelligenciát igényel?

Mind szeretjük a különböző rejtvényeket, mert szórakoztatnak, izgalommal töltenek el és a végén jól esik besöpörni a sikerélményt. Ezek a rejtvények segítenek abban, hogy öregkorunkban is friss és éles lehessen az elménk. De vajon képes vagy megfejteni a következő 3 feladatot, ami rendkívüli intelligenciát igényel?

1. Hamis érmék rejtvénye

3 aranyérme van, amelyek közül az egyik hamis és ott van a mérlegen. A hamis érme súlya kisebb, mint a másik 2. Hogyan állapítható meg, hogy melyik érme hamis?

 

2. Kihívás egy szakács számára

Annak érdekében, hogy a séf nyerjen a kulináris versenyben, 6 steaket kell 15 percig sütnie, csak egy serpenyővel. De egyszerre csak 4 steaket tehet a serpenyőbe. Hogyan teheti meg ezt a szakács?

3. Munkások fizetése

A gazdálkodó felbérelt egy munkavállalót, hogy építsen egy kutat. Megígérte, hogy mindennap fizet egy aranyat. A munkás azt mondta, hogy 7 napig tart a munka és hétfőn kezd.

A gazdálkodónak volt egy arany rúdja és azt tervezte, hogy naponta 1/7-et ad a rúdból. Amikor azonban megnézte a szerszámot, amit fűrészelésre akart használni, rájött, hogy csak két darabot képes megcsinálni. Mit kell tennie azért, hogy ne szakítsa meg az üzletet?

Megoldások

1. Bármelyik 2 érmét fel kell tenned a mérlegre. Ha mindkettőnek ugyanakkora súlya van, akkor a harmadik hamis.

2. A séf helyezzen 4 steaket a serpenyőbe és 5 percig süsse. Ezután fordítsa meg őket, majd tegye alájuk a másik kettő 2 frissre, és 5 percig süsse őket. 5 perc elteltével fordítsa meg a steaket, és cserélje fel a kész steakeket a két, félig elkészített steakre és 5 percig süsse őket.

3. A mezőgazdasági termelőnek három részbe kell vágnia rudat: 1/7, 2/7 és 4/7 - csak két vágás szükséges, így a gazdálkodónak fizetnie kellett:

Hétfő: fizet 1/7-et rudat

Kedd: fizessen 2/7-t rudat és vegye el 1/7-et.

Szerda: adja oda ismét 1/7-et a munkásnak.

Csütörtök: adjon 4/7-et a bárnak, és vegye 1/7 és 2/7-et.

Péntek: adja vissza a rúd 1/7-et részét.

Szombat: adja vissza a rúd 2/7-ét, és vegye el az 1/7-et.

Vasárnap: adja vissza a munkásnak a rúd 1/7-ét.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Új év, új kezdet! - 10 feng shui tipp a 2018-as esztendőre

Új év, új kezdet! - 10 feng shui tipp a 2018-as esztendőre

Az új év egy új kezdetet jelent. Használd ki ezt az időszakot arra, hogy alkalmazz néhány feng shui tippet.  A feng shui szépsége ugyanis abban rejlik, hogy rendkívül egyszerű és hatékony megoldás. Lehet, hogy egyből nem történik hatalmas változás, ám némi idő elteltével az élet minden területén javulás áll be, ehhez pedig elegendő néhány egyszerű dolog.

Tovább »
Szórakoztató matematikai feladvány a lovak szerelmeseinek

Szórakoztató matematikai feladvány a lovak szerelmeseinek

Szoktál lovagolni? Vagy imádod a lovakat? A kínai asztrológia szerint ló a csillagjegyed? Semmi esetre se hagyd ki ezt a szórakoztató és az agytekervényeidre jótékony hatással bíró matematikai feladványt! Még akkor se, ha nem a lovak a szíved csücske, hanem a matek!

Tovább »
Válassz egy medált, és tudd meg, milyen típusú nő vagy - Képes lélekelemző teszt

Válassz egy medált, és tudd meg, milyen típusú nő vagy - Képes lélekelemző teszt

A szebbnél-szebb medálok és nyakékek, amelyek csodás színes drágakövekkel és gyémántokkal valamint kristályokkal vannak kirakva, minden nő kedvencei. Sokféle medál létezik, így most letesztelheted, milyen nőtípusba tartozol. Csupán annyit kell tenned, hogy kiválasztod az alábbi 6 gyönyörű medál közül azt, amely leginkább tetszik. Vajon milyen nő vagy valójában, és miben kellene változtatnod?

Tovább »

Kalkulátor

A főzés technikája

Minden nő életében eljön az a pillanat – sőt talán a férfiakéban is –, amikor fakanalat vesz a kezében és alkotni kezd a konyhában. Vagy legalábbis próbál. Mert a kezdőknek minden fogalom, még a legalapvetőbb is új, ám a receptek többnyire nem

Még több kalkulátor »

Szakértők

Vargyai Györgyi

Spirituális személyiségfejlesztő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Vargyai Györgyi

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép