MÁGIA

Yule - tűz-hamu varázslat

Szerző:
Szabó Anna
Őseink úgy tartották, hogy minden létezőben megtalálható az életerő, és elsősorban a fák voltak a szellemlények, az istenek és istennők lakóhelyei. Így bizonyos fákat különösen szentnek tekintettek, és ha kivágták őket, különleges tüzet raktak.

A Yule-fahasáb hagyománya az észak-európai pogányidőkre nyúlik vissza, és a vélekedés szerint a természetvallásokhoz kötődik, amelyek a kereszténység érkezése előtt egy évezreden át léteztek. A Yule-fahasáb hagyománya eredetileg Skandináviából érkezett, ahogy a tél közepének elnevezése, a Yul (jelentése: kerék) is, ami a XI. század elején történt. Az, hogy a téli napforduló már a rituális év szerves részét alkotta a történelem előtti Britanniában és Írországban, egyértelműen kiderül számos ősi építmény tájolásából: a Dániából érkező megszállók egyszerűen ezekre a hagyományokra építették sajátjaikat. A tölgyfából származó Yule-hasáb különösen hatásos mágiát képviselt, megtestesítve az ebben a fafajtában megbúvó hatalmat, ám egyértelmű, hogy más fafajtákat is használtak.


A varázslat kellékei


- nyílt kandalló, vagy szabadtéri tűzrakás,
- bármilyen fadarab, kérgével együtt,
- hegyes kés,
- 6 szárított magyallevél,
- zöld gyertya.

 


A varázslat menete


Rakjunk hatalmas tüzet a kandallóban vagy szabad téren. A késsel karcoljuk a Yule-hasáb oldalára a BŐSÉG szót. Tegyük a fahasábot a tűzre, és morzsoljuk rá a szárított magyalleveleket. Amikor hamuvá porlad, vegyük ki a tűzből.

Karcoljuk a nevünket a zöld gyertya oldalára, és mondjuk az alábbi szavakat:


„A nevemet viseled,
Áldott légy.”



Hintsük a hamu felét körbe, a gyertya köré a következő szavakkal:


„Jöjjön bár vihar,
Senki ne mozdítson!”


Őrizzünk meg egy csipetnyi hamut, hogy a következő év Yule-tüzére tehessük, a többit pedig tegyük a küszöbre, hogy a bőség mindenképpen megtalálja az utat hozzánk a következő évben.

 

A VARÁZSLAT BIBLIÁJA
Amit az amulettekről és a varázslásról tudni kell
(Alexandra Könyvkiadó)

A varázslat bibliája alapos és részletes útmutató a gyakorlati mágiához, és 150 olyan bűbájt ismertet, amelyek jobbá tehetik az életünket. a természet mágiájának az alkalmazásával erősíthetjük a szerencsénket és az egészégüket, előremozdíthatjuk a karrierünket, harmonikussá tehetjük családi kapcsolatainkat, és akár még az igaz szerelemre is rátalálhatunk. A mágiában lépésről lépésre bevezető gyűtjemény hagyományos varázslatokés amulettek széles skáláját mutatja be, amik a mai életünkhöz is illeszkednek.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL