2018. január 24. - Timón
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. január 24. - Timón
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Mennyire működik az arcfelismerő képességed? - Teszteld le!

Saját bevallásod szerint könnyen felismered az arcokat vagy inkább nehézkesen? Ebben a tesztben egy képen 9 arc van elrejtve. Lesz, amit nyilvánvalónak fogsz találni, de a többséghez bizony el kell az éles látás meg a jó arcfelismerő képesség! Teszteld le, hogy mennyire működik a képességed!

Az arcfelismerésben a vizuális információ-feldolgozó rendszerek egyike, az úgynevezett mi-rendszer játszik szerepet. A tárgyak felismerését is ez a rendszer irányítja, de az arc- és tárgyfelismerés nem teljesen azonos folyamat. Azért is fontos az arcfelismerési képesség, mert többnyire arcuk alapján azonosítjuk az embereket. Továbbá az arcfelismerés segítségével azonosíthatjuk az illető érzelmeit is, amit arcának vonásai és rezdülései árulhatnak el.

Ha valaki képtelen felismerni az arcokat, akkor az illető prozopagnóziában szenved, ami az arcfelismerési képesség hiányát jelenti. Ez főleg az alsó temporális lebeny sérülésekor merül fel. A beteg nem ismeri fel ismerősei arcát, de sokszor még a saját arcát sem. Ennek ellenére viszont képes ismerős tárgyakat azonosítani, ami megint csak azt mutatja, hogy az arc- és tárgyfelismerés bár hasonló, de mégsem azonos folyamat.
Vajon hogy szolgál a te arcfelismerő képességed? Ez nem egy hivatalos, sokkal inkább csak egy játékos teszt. A képen 9 arc van elrejtve. Lehetőség szerint érdemes kinagyítani a képet, mert némelyik arc egészen trükkösen helyezkedik el!

Megoldás

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

6 jel, hogy tetszel a pasinak - Így állapíthatod meg a testbeszédéből

6 jel, hogy tetszel a pasinak - Így állapíthatod meg a testbeszédéből

Még csak néhányszor találkoztatok, esetleg először? Nem vagy biztos a szándékában? Figyelj rá kicsit jobban, hiszen minden egyes mozzanata beszél! Fontos gesztusok, amik elárulják, hogy mit gondol rólad, így ő sem tud mellébeszélni – lássuk, mik is ezek!

Tovább »
Mit rontottál el a tavalyi évben? - Tanulj belőlük a Nap Angyalának segítségével!

Mit rontottál el a tavalyi évben? - Tanulj belőlük a Nap Angyalának segítségével!

Vajon mit ronthattál el a tavalyi évben, ami miatt nem úgy sikerültek a dolgok, mint szeretted volna? Amiért esetleg nem érted el a vágyadat, nem jött össze, amit szerettél volna, nem volt elég sikeres a kapcsolatod? A tavalyi év uralkodó bolygója a Nap volt, amit pedig Mihály arkangyal ural, így ő maga fogja elárulni, hogy miben hibázhattál a múlt évben, hogy tanulhass belőlük és idén már akár egy tökéletes évet zárhass!

Tovább »
Napi Tarot - Szerda

Napi Tarot - Szerda

Talán mély spirituális beavatás vagy eggyé válás következik be. Ébredj rá, hogy minden emberben megvan a női/férfi elemek egyensúlya, és most eljött az idő a számodra, hogy ezeket a belső elemeket egyensúlyba hozd.

Tovább »

Kalkulátor

Aromaolajjal a rossz közérzet és a betegségek ellen

Ha rossz a kedved, búskomorság vagy depresszió gyötör, cseppents néhány csepp olajat az aromalámpácskádba, vagy a bőrödre, és máris jobb kedvre derülsz. De akkor is alkalmazd, ha valamilyen betegség, testi tünet gyötör.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Piros Katalin

Schüssler só tanácsadó, sorselemző

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Piros Katalin

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép