2018. július 18. - Frigyes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 18. - Frigyes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Mennyire működik az arcfelismerő képességed? - Teszteld le!

Saját bevallásod szerint könnyen felismered az arcokat vagy inkább nehézkesen? Ebben a tesztben egy képen 9 arc van elrejtve. Lesz, amit nyilvánvalónak fogsz találni, de a többséghez bizony el kell az éles látás meg a jó arcfelismerő képesség! Teszteld le, hogy mennyire működik a képességed!

Az arcfelismerésben a vizuális információ-feldolgozó rendszerek egyike, az úgynevezett mi-rendszer játszik szerepet. A tárgyak felismerését is ez a rendszer irányítja, de az arc- és tárgyfelismerés nem teljesen azonos folyamat. Azért is fontos az arcfelismerési képesség, mert többnyire arcuk alapján azonosítjuk az embereket. Továbbá az arcfelismerés segítségével azonosíthatjuk az illető érzelmeit is, amit arcának vonásai és rezdülései árulhatnak el.

Ha valaki képtelen felismerni az arcokat, akkor az illető prozopagnóziában szenved, ami az arcfelismerési képesség hiányát jelenti. Ez főleg az alsó temporális lebeny sérülésekor merül fel. A beteg nem ismeri fel ismerősei arcát, de sokszor még a saját arcát sem. Ennek ellenére viszont képes ismerős tárgyakat azonosítani, ami megint csak azt mutatja, hogy az arc- és tárgyfelismerés bár hasonló, de mégsem azonos folyamat.
Vajon hogy szolgál a te arcfelismerő képességed? Ez nem egy hivatalos, sokkal inkább csak egy játékos teszt. A képen 9 arc van elrejtve. Lehetőség szerint érdemes kinagyítani a képet, mert némelyik arc egészen trükkösen helyezkedik el!

Megoldás

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

10 sztár, aki aztán nem kapkodta el a szüzessége elvesztését

10 sztár, aki aztán nem kapkodta el a szüzessége elvesztését

Gyerekkorunkban – főként a lányoknak – azt tanítják, hogy a szüzesség a mi kis kincsünk, amit nem érdemes csak úgy elpasszolni, hanem várjuk meg az „igazit”, de minimum a házasságot és annak adjuk, aki érdemes rá. Nos, egyesek így tettek, mások pedig egyszerűen csak kitolták azt, hogy ideje korán keljen elajándékozniuk a becses kincsecskéjüket. Nem is gondoltad volna, hogy ez a 10 sztár milyen későn merült el a nemi élet gyönyöreiben.

Tovább »
Melyik Fény Őre áll melletted az év mindennapján? - A Fény Őrei Horoszkópból megtudod!

Melyik Fény Őre áll melletted az év mindennapján? - A Fény Őrei Horoszkópból megtudod!

A Fény Őrei nem mások, mint a Felemelkedett Mesterek, a szentek és az isteni lények, akik a világbékéért dolgoznak, gyógyítják a Földet és a benne élőket, illetve segítenek nekünk a megvilágosodás útján eljutni hozzájuk, hogy tudatosan segíthessük az ő munkájukat. Ez egy kölcsönös, szereteten, tiszteleten, segítségen alapuló kapcsolat, amit elmélyíthetsz azzal, ha megtudod, ki a személyes Fény Őröd, akihez bármikor fordulhatsz segítségért!

Tovább »
7 beszélgetésindító szöveg, ha nem tudod, mit írhatnál a kiszemeltednek

7 beszélgetésindító szöveg, ha nem tudod, mit írhatnál a kiszemeltednek

Most randiztál egy pasival, és üzenetet szeretnél küldeni neki, de nem tudod, hogy mit írj? Vagy éppen a társkereső oldalon megtetszik valaki, és nem tudod, hogyan írj rá? Igen, mindannyian jártunk már hasonló cipőben. Sokan úgy vélik, hogy a nőnek várnia kell a férfi kezdeményezésére, de ez már lejárt szabály. Most megtudhatod, milyen üzenettel indíthatod könnyedén a beszélgetést.

Tovább »

Kalkulátor

Hogyan nassolnak a csillagjegyek?

Sajnos, eljönnek a pillanatok, amikor feladjuk a fogyókúrát, elfelejtjük számolni a kalóriákat. A csillagok elárulják, hogy mikor - pontosabban, hogy mi - csábíthatja nassolásra az egyes csillagjegyek szülötteit. Válaszd ki a saját jegyedet, és figyelj!

Még több kalkulátor »

Szakértők

S.Tóth Márta

Life-, business coaching

Kérdezz! »
Összes szakértő »
S.Tóth Márta

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép