2018. január 24. - Timón
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. január 24. - Timón
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Kemény matekfeladat géniuszok számára

A mai izgalmas kihívásban egy polip, egy tengeri csillag és egy hal okoz majd fejtörést neked. Vagy talán túl könnyen oldod majd meg a következő matematikai feladványt? Hiszen egy géniusz számára nem jelenthet nagy falatot ez a feladat!

Egy kis érdekesség

Egy amerikai és francia tudósokból állókutatócsoport korábban bizonyítékot talált arra, hogy mit csinál az agyunk, amikor matekfeladatokat old meg. Az agyunk olyankor két különböző mechanizmust használ.

Számos matematikus is beszámolt arról, amit akkor érez, amikor matematikai problémákon töpreng. Ezekből az derül ki, hogy legalább kétféle gondolkodási mechanizmussal dolgoznak. Az egyik a verbális módszer. Ilyenkor az agy a nyelv szimbólumaihoz kapcsolja a különféle mennyiségeket. A másik mechanizmus során a számok, matematikai ötletek vizuálisan jelennek meg. Például Albert Einstein elmondása szerint, egy-egy matematikai ötlet kidolgozásakor úgy érezte, mintha különböző ábrákat variálna a térben maga előtt.

Más matematikusok tapasztalata pedig az volt, hogy szavak, szókapcsolatok formájában jelentek meg az ötletek a fejükben.


Jöhet a feladat?


Íme, a napi kihívás, amivel fejlesztheted az elmédet! Dolgoztasd meg agyadat egy kis fejszámolással és fejtsd meg, hogy mennyit ér a polip, a tengeri csillag és a hal, majd a végén old meg a feladványt!

Megoldás


Hal = 7

Octopus = 5

Seastar = -3

Eredmény = 7 x 5 - (-3) = 7 x 5 + 3 = 35 + 3 = 38

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

6 jel, hogy tetszel a pasinak - Így állapíthatod meg a testbeszédéből

6 jel, hogy tetszel a pasinak - Így állapíthatod meg a testbeszédéből

Még csak néhányszor találkoztatok, esetleg először? Nem vagy biztos a szándékában? Figyelj rá kicsit jobban, hiszen minden egyes mozzanata beszél! Fontos gesztusok, amik elárulják, hogy mit gondol rólad, így ő sem tud mellébeszélni – lássuk, mik is ezek!

Tovább »
Mit rontottál el a tavalyi évben? - Tanulj belőlük a Nap Angyalának segítségével!

Mit rontottál el a tavalyi évben? - Tanulj belőlük a Nap Angyalának segítségével!

Vajon mit ronthattál el a tavalyi évben, ami miatt nem úgy sikerültek a dolgok, mint szeretted volna? Amiért esetleg nem érted el a vágyadat, nem jött össze, amit szerettél volna, nem volt elég sikeres a kapcsolatod? A tavalyi év uralkodó bolygója a Nap volt, amit pedig Mihály arkangyal ural, így ő maga fogja elárulni, hogy miben hibázhattál a múlt évben, hogy tanulhass belőlük és idén már akár egy tökéletes évet zárhass!

Tovább »
Napi Tarot - Szerda

Napi Tarot - Szerda

Talán mély spirituális beavatás vagy eggyé válás következik be. Ébredj rá, hogy minden emberben megvan a női/férfi elemek egyensúlya, és most eljött az idő a számodra, hogy ezeket a belső elemeket egyensúlyba hozd.

Tovább »

Kalkulátor

Zsírégető kisokos

Edd magad karcsúra! Nem is hinnéd, milyen sok táplálékfajta létezik, amelyet bármilyen mennyiségben fogyaszthatsz, és mégis zsírt égetsz, fogysz vele. Kisokosunk segítségével kikalkulálhatod, mi a legjobb a számodra.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Pető Judit

Testtartás- és mozgás-szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Pető Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép