2018. július 18. - Frigyes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 18. - Frigyes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Kemény matekfeladat géniuszok számára

A mai izgalmas kihívásban egy polip, egy tengeri csillag és egy hal okoz majd fejtörést neked. Vagy talán túl könnyen oldod majd meg a következő matematikai feladványt? Hiszen egy géniusz számára nem jelenthet nagy falatot ez a feladat!

Egy kis érdekesség

Egy amerikai és francia tudósokból állókutatócsoport korábban bizonyítékot talált arra, hogy mit csinál az agyunk, amikor matekfeladatokat old meg. Az agyunk olyankor két különböző mechanizmust használ.

Számos matematikus is beszámolt arról, amit akkor érez, amikor matematikai problémákon töpreng. Ezekből az derül ki, hogy legalább kétféle gondolkodási mechanizmussal dolgoznak. Az egyik a verbális módszer. Ilyenkor az agy a nyelv szimbólumaihoz kapcsolja a különféle mennyiségeket. A másik mechanizmus során a számok, matematikai ötletek vizuálisan jelennek meg. Például Albert Einstein elmondása szerint, egy-egy matematikai ötlet kidolgozásakor úgy érezte, mintha különböző ábrákat variálna a térben maga előtt.

Más matematikusok tapasztalata pedig az volt, hogy szavak, szókapcsolatok formájában jelentek meg az ötletek a fejükben.


Jöhet a feladat?


Íme, a napi kihívás, amivel fejlesztheted az elmédet! Dolgoztasd meg agyadat egy kis fejszámolással és fejtsd meg, hogy mennyit ér a polip, a tengeri csillag és a hal, majd a végén old meg a feladványt!

Megoldás


Hal = 7

Octopus = 5

Seastar = -3

Eredmény = 7 x 5 - (-3) = 7 x 5 + 3 = 35 + 3 = 38

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

10 sztár, aki aztán nem kapkodta el a szüzessége elvesztését

10 sztár, aki aztán nem kapkodta el a szüzessége elvesztését

Gyerekkorunkban – főként a lányoknak – azt tanítják, hogy a szüzesség a mi kis kincsünk, amit nem érdemes csak úgy elpasszolni, hanem várjuk meg az „igazit”, de minimum a házasságot és annak adjuk, aki érdemes rá. Nos, egyesek így tettek, mások pedig egyszerűen csak kitolták azt, hogy ideje korán keljen elajándékozniuk a becses kincsecskéjüket. Nem is gondoltad volna, hogy ez a 10 sztár milyen későn merült el a nemi élet gyönyöreiben.

Tovább »
Melyik Fény Őre áll melletted az év mindennapján? - A Fény Őrei Horoszkópból megtudod!

Melyik Fény Őre áll melletted az év mindennapján? - A Fény Őrei Horoszkópból megtudod!

A Fény Őrei nem mások, mint a Felemelkedett Mesterek, a szentek és az isteni lények, akik a világbékéért dolgoznak, gyógyítják a Földet és a benne élőket, illetve segítenek nekünk a megvilágosodás útján eljutni hozzájuk, hogy tudatosan segíthessük az ő munkájukat. Ez egy kölcsönös, szereteten, tiszteleten, segítségen alapuló kapcsolat, amit elmélyíthetsz azzal, ha megtudod, ki a személyes Fény Őröd, akihez bármikor fordulhatsz segítségért!

Tovább »
7 beszélgetésindító szöveg, ha nem tudod, mit írhatnál a kiszemeltednek

7 beszélgetésindító szöveg, ha nem tudod, mit írhatnál a kiszemeltednek

Most randiztál egy pasival, és üzenetet szeretnél küldeni neki, de nem tudod, hogy mit írj? Vagy éppen a társkereső oldalon megtetszik valaki, és nem tudod, hogyan írj rá? Igen, mindannyian jártunk már hasonló cipőben. Sokan úgy vélik, hogy a nőnek várnia kell a férfi kezdeményezésére, de ez már lejárt szabály. Most megtudhatod, milyen üzenettel indíthatod könnyedén a beszélgetést.

Tovább »

Kalkulátor

Milyen vagy a kínai horoszkóp szerint?

Megtudhatod, hogyan gondolkodnak a kínaiak személyiségedről, ha kiválasztod, melyik jegyben születtél.

Még több kalkulátor »

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép