Csapj fel pár pillanatra Poirot-nak! - 2 detektíveknek való rejtvény vár rád!

 

Ha idáig követted a napi kihívásokat és eleget gyakoroltál, mellette pedig sok krimit nézel, akkor nem lesz gond azzal, hogy megold ezt a két detektíveknek való rejtvényt! A megoldásokat a cikk végén fogod találni!

Karácsonyi misztérium

Varnike felügyelő a karácsonyi ünnepek alatt is dolgozott. December 25-én reggel egy hívást kapott. Kiment a helyszínre, csengetett és egy perccel később egy álmos lakástulajdonos nyitott ajtót. A felügyelő bemutatkozott, és azt mondta: "Óvatosan meg kell vizsgálnom a lakását. A szomszéd azt mondja, hogy tegnap, karácsony este, egy parti keretei között itt járt. És miközben itt énekelt az Ön családjával együtt a karácsonyfa mellett, a színes fények mellett látta, hogy Ön a behatolt a lakásába, és számos értékes tárgyat lopott el.

A tulajdonos így válaszolt: "Ez nem igaz! A család a karácsony estét a barátainkkal ünnepeltük. Délután mentünk át hozzájuk. Alig volt idő karácsonyfa díszítésére, mielőtt elmentünk. Visszatértünk éjfél után, és azonnal elmentünk aludni. Ha akarja, felkelthetem a feleségemet és a fiamat, és megerősítik mindazt, amit mondtam.

- Nincs rá szükség - szakította félbe Varnike felügyelő. - Nagyon nyilvánvaló számomra, hogy a szomszédja hazudott.

Honnan tudta meg ilyen gyorsan Varnike felügyelő, hogy hazugságon kapta a szomszédot?

 

Apartmanház New York-ban

A New York-i lakóparkban 100 házaspár van. Az egyik férj egy másik feleségével csalja a feleségét, aki nem tud róla. Ám a sok pletyka miatt az épületkomplexumban, az összes többi feleség tudja, hogy csalják azt az egyet. Ha feleség megtudja, hogy a férje csalja, akkor másnap reggel megöli. Valaki névtelenül e-mailt küld az összes feleségnek az épületben, mondván, hogy legalább egy férfi csalja a feleségét az épületben.

Hány férfit fognak megölni, és mennyi idő alatt?

Válaszok

1. Honnan tudta a nyomozó, hogy hazudik a szomszéd?

A karácsonyfa füzérén hiányzik egy izzó, és a többi nem tud anélkül működni. A tulajdonos sietősen díszítette a karácsonyfát, és nem ellenőrizte, hogy a fények működnek-e vagy sem. A szomszéd nem tudta ezt, és azt hazudta, hogy a családdal énekelte a dalokat a ragyogó fa mellett.

2. Hány férfi fog meghalni és mennyi időn belül?

Lényegében minden férfi meg fog halni azon az éjszaka, több is, mint ahogy csaló van. 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL