2018. június 22. - Paulina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. június 22. - Paulina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A kutyák egyes embereket megugatnak, míg másokat nem - Valamit közölni akarnak ezzel?

A kutyák őrzik a birodalmukat, figyelnek, nehogy átlépje egy idegen ezt a területet. Amikor a kutya morogni kezd, az agresszivitást, ám szorongást is jelezhet. Olyan eset is van azonban, amikor egy állat a farkát akkor is csóválja, ha ismeretlen személlyel találkozik. Vajon mi alapján különbözteti meg a kutya az embereket? Érez valamit, amit mi nem látunk esetleg?

A legtöbb ember úgy véli, hogy az az ember, akit az állat nem fogad el, nem jó ember. Igaz lenne mindez? Minderre nincs egyértelmű válasz, ami minden kutyára egyformán vonatkozna. A tapasztalt állatorvosok azonban már megvizsgálták mindezt, és megosztották a következtetéseiket.


A kutyák szaglószerve 10.000-szer érzékenyebb, mint az emberé. Ezért felfoghatatlan az ember számára, hogyan érzékelik a kutyák a világot, és milyen további információik vannak. Elképesztő, hogy a nyomozásra kiképzett kutyák képesek például megkülönböztetni egymástól az ikreket is, akik egy ágyban alszanak és ugyanazt az ételt fogyasztják. Képesek olyan szagokat beazonosítani, ahol már jártak, és olyan emberek illatát, akikkel már valaha találkoztak, akkor is, ha már eltelt néhány óra.


A kutya bizony képes megérezni valamit, amit te nem észlelsz egy emberrel kapcsolatban, és elkezd morogni, ha valami rosszat érez. Megérzi ugyanis azt a szagot, amit korábban valamilyen negatív dologhoz társított. A kutyák összes reakciója korábbi tapasztalatokon alapul. Mivel nem tudják elmondani, mit éreznek, neked kell rájönnöd, miről is van szó. Ez az egyik oka annak, hogy sokan kölyökkutyát szeretnének, akit születésük óta nevelnek és megismerik. Ha már felnőtt állatot adoptálsz, el kell telnie némi időnek, mire kiderül, hogy milyen az állat pszichéje, jelleme.


A kutya elsősorban a szaglás útján tájékozódik. Ám olykor rámorran az emberre, amikor valamilyen különös dolgot észlel, ami korábbi dolgokra emlékezteti, ez lehet a magasság és a mozgás módja. Éppen ezért a kutyák könnyen felismerik azokat a személyeket, akiket már láttak, és akiken kalap volt vagy éppen esernyő volt náluk.


Ha biztos vagy abban, hogy az illető nem veszélyes, tanítsd meg a kutyát arra, hogy megnyugodjon az adott személlyel kapcsolatban. Dicsérd meg és határozott vezényszavakat használj, ezeket ismételd el néhányszor. A kutya ezután gond nélkül végrehajtja a parancsot. Amikor közeledik az illető, tedd ugyanezt. Jutalmazd meg a kutyádat a kedvenc jutalomfalatjával, majd a vendég is használja a kutyával szembeni vezényszavakat, és adjon enni ő is a kutyának, annak kedvenc ételéből.


Semmiképpen ne bántalmazd a kutyát, ne így akarj domináns falkavezér lenni. Használd ehelyett az intelligenciádat, hogy az állat tudja, mit vársz el tőle. A te feladatod okosabbnak lenni ilyen esetekben a kutyánál. Nem egyszerű feladat, de lehetséges.

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

A leghíresebb szellemfotós a világon - Máig rejtély, hogyan készítette képeit!

A leghíresebb szellemfotós a világon - Máig rejtély, hogyan készítette képeit!

Mr. Mumler nem egyebet kínált, mint egy képet a szeretett, elhunyt rokonnal. Olyan híres emberek fordultak meg nála, mint amilyen Mary Todd Lincoln, Abraham Lincoln özvegye. Elképesztően hiteles fotókat készített és még kortársai sem voltak képesek mondani, hogyan csinálta őket annak ellenére, hogy alapos vizsgálat alá vetették az eszközeit. A mai napig rejtélyt képez, hogy mi volt pontosan a technikája.

Tovább »
Megszökött 8 nyúl a gazdától! - Segíts neki megtalálni őket!

Megszökött 8 nyúl a gazdától! - Segíts neki megtalálni őket!

Ez a nap a sem éppen a gazdáé! Valaki nyitva felejtette a nyuszik karámját, akiknek nem kellett kétszer mondani, hogy szökjenek meg! Mire a férfi észrevette, mi történt, a nyusziknak már hűlt helyük volt és most fejvesztve rohangál körbe-körbe az udvaron, hogy megtalálja őket. Ugyanis a nyuszik rafinált módon elbújtak! Légy olyan jó, hogyha időd engedi, segíts egy kicsit a gazdának és találd meg neki a nyulait!

Tovább »
Hogyan éled meg a szerelmet, és milyen vagy a kapcsolataidban? - Válassz egy ösvényt, és kiderül!

Hogyan éled meg a szerelmet, és milyen vagy a kapcsolataidban? - Válassz egy ösvényt, és kiderül!

Minden ember eltérően éli meg a dolgokat és mindenki eltérő személyiséggel rendelkezik. Természetesen a szerelemben is mindenki másképp viselkedik. Néhányan egészen romantikusak, míg mások kissé zárkózottabbak, megint mások éppen a kettő között helyezkednek el. Te vajon melyik típusba esel? Az alábbi teszt segít megérteni önmagad! Próbáld ki most!

Tovább »

Kalkulátor

Meditációs technikák

A meditáció megnyugtatja a testet, a lelket, és ellazít. És ha még nyugodt, csendes környezet is párosul hozzá, akkor igazi kikapcsolódást nyújt. Válaszd ki, melyik típusú meditációs technikára van jelenleg szükséged, és máris kipróbálhatod.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Pető Judit

Testtartás- és mozgás-szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Pető Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép