2018. április 25. - Márk
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. április 25. - Márk
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A kutyák egyes embereket megugatnak, míg másokat nem - Valamit közölni akarnak ezzel?

A kutyák őrzik a birodalmukat, figyelnek, nehogy átlépje egy idegen ezt a területet. Amikor a kutya morogni kezd, az agresszivitást, ám szorongást is jelezhet. Olyan eset is van azonban, amikor egy állat a farkát akkor is csóválja, ha ismeretlen személlyel találkozik. Vajon mi alapján különbözteti meg a kutya az embereket? Érez valamit, amit mi nem látunk esetleg?

A legtöbb ember úgy véli, hogy az az ember, akit az állat nem fogad el, nem jó ember. Igaz lenne mindez? Minderre nincs egyértelmű válasz, ami minden kutyára egyformán vonatkozna. A tapasztalt állatorvosok azonban már megvizsgálták mindezt, és megosztották a következtetéseiket.


A kutyák szaglószerve 10.000-szer érzékenyebb, mint az emberé. Ezért felfoghatatlan az ember számára, hogyan érzékelik a kutyák a világot, és milyen további információik vannak. Elképesztő, hogy a nyomozásra kiképzett kutyák képesek például megkülönböztetni egymástól az ikreket is, akik egy ágyban alszanak és ugyanazt az ételt fogyasztják. Képesek olyan szagokat beazonosítani, ahol már jártak, és olyan emberek illatát, akikkel már valaha találkoztak, akkor is, ha már eltelt néhány óra.


A kutya bizony képes megérezni valamit, amit te nem észlelsz egy emberrel kapcsolatban, és elkezd morogni, ha valami rosszat érez. Megérzi ugyanis azt a szagot, amit korábban valamilyen negatív dologhoz társított. A kutyák összes reakciója korábbi tapasztalatokon alapul. Mivel nem tudják elmondani, mit éreznek, neked kell rájönnöd, miről is van szó. Ez az egyik oka annak, hogy sokan kölyökkutyát szeretnének, akit születésük óta nevelnek és megismerik. Ha már felnőtt állatot adoptálsz, el kell telnie némi időnek, mire kiderül, hogy milyen az állat pszichéje, jelleme.


A kutya elsősorban a szaglás útján tájékozódik. Ám olykor rámorran az emberre, amikor valamilyen különös dolgot észlel, ami korábbi dolgokra emlékezteti, ez lehet a magasság és a mozgás módja. Éppen ezért a kutyák könnyen felismerik azokat a személyeket, akiket már láttak, és akiken kalap volt vagy éppen esernyő volt náluk.


Ha biztos vagy abban, hogy az illető nem veszélyes, tanítsd meg a kutyát arra, hogy megnyugodjon az adott személlyel kapcsolatban. Dicsérd meg és határozott vezényszavakat használj, ezeket ismételd el néhányszor. A kutya ezután gond nélkül végrehajtja a parancsot. Amikor közeledik az illető, tedd ugyanezt. Jutalmazd meg a kutyádat a kedvenc jutalomfalatjával, majd a vendég is használja a kutyával szembeni vezényszavakat, és adjon enni ő is a kutyának, annak kedvenc ételéből.


Semmiképpen ne bántalmazd a kutyát, ne így akarj domináns falkavezér lenni. Használd ehelyett az intelligenciádat, hogy az állat tudja, mit vársz el tőle. A te feladatod okosabbnak lenni ilyen esetekben a kutyánál. Nem egyszerű feladat, de lehetséges.

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

15 gyerekszínész ismert horrorfilmekből, akikre ma rá sem ismernél

15 gyerekszínész ismert horrorfilmekből, akikre ma rá sem ismernél

Ha nagy horrorrajongó vagy, akkor tutira ismerősek lesznek ezek a filmek. Belegondoltál már abba, hogy mi lehet azokkal a gyerekszínészekkel, akik kultikus horrorfilmek főszereplői voltak? Hogy nézhetnek ki napjainkban? Volt-e azóta más híres alakításuk? Most mindez kiderül, ahogy visszaemlékszünk erre a 15 híres horrorfilmre és gyerekszínészre!

Tovább »
Mi vezethet hosszútávon szakításhoz a csillagjegyeknél? - Tudd meg, mi öli meg a kapcsolatotokat!

Mi vezethet hosszútávon szakításhoz a csillagjegyeknél? - Tudd meg, mi öli meg a kapcsolatotokat!

A kapcsolatok néha egészen apró dolgokon múlnak. Elég lenne egy-két dolgon változtatni, egy picikét alakítani a viselkedésünkön vagy a dolgokhoz való hozzáállásunkhoz és nem mennének tönkre a viszonyaink vagy legalábbis nem táncolnánk annyit egymás idegein. Egy kis odafigyeléssel és tudatossággal elérheted, hogy ne akaszd ki a kedvesedet és ne következzen be a szakítás! De mit kell ehhez tenned? Kattints a párod csillagjegyére és megtudod!

Tovább »
8 módja annak, hogy elfelejtsd a viszonzatlan szerelmet - Felejtsd el, ha nem szeret!

8 módja annak, hogy elfelejtsd a viszonzatlan szerelmet - Felejtsd el, ha nem szeret!

A legszebb dolog beleszeretni valakibe, de csak akkor, ha az érzések viszonzásra találnak. A viszonzatlan szerelem veszélyes betegséggé válhat, ami csökkenti az önbecsülést, és olyan érzést kelt, mintha nem érdemelnénk meg a boldogságot. Ha te is ebben a cipőben jársz, ne aggódj, van rá gyógymód. Ki kell szeretned belőle, hogy újra szabad lélek lehess.

Tovább »

Kalkulátor

Villámszépség

Semmi nem mutat jobban az egészséges bőrnél, de olykor jobb, ha csalsz kicsit. Kalkulátorunkból megtudhatod, hogyan valósíthatod meg a sóvárgott illúziót egyetlen finom mozdulat – egy lágy ecsetvonás - segítségével.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Ariella

Spirituális tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Ariella

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép