2018. január 24. - Timón
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. január 24. - Timón
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A kutyák egyes embereket megugatnak, míg másokat nem - Valamit közölni akarnak ezzel?

A kutyák őrzik a birodalmukat, figyelnek, nehogy átlépje egy idegen ezt a területet. Amikor a kutya morogni kezd, az agresszivitást, ám szorongást is jelezhet. Olyan eset is van azonban, amikor egy állat a farkát akkor is csóválja, ha ismeretlen személlyel találkozik. Vajon mi alapján különbözteti meg a kutya az embereket? Érez valamit, amit mi nem látunk esetleg?

A legtöbb ember úgy véli, hogy az az ember, akit az állat nem fogad el, nem jó ember. Igaz lenne mindez? Minderre nincs egyértelmű válasz, ami minden kutyára egyformán vonatkozna. A tapasztalt állatorvosok azonban már megvizsgálták mindezt, és megosztották a következtetéseiket.


A kutyák szaglószerve 10.000-szer érzékenyebb, mint az emberé. Ezért felfoghatatlan az ember számára, hogyan érzékelik a kutyák a világot, és milyen további információik vannak. Elképesztő, hogy a nyomozásra kiképzett kutyák képesek például megkülönböztetni egymástól az ikreket is, akik egy ágyban alszanak és ugyanazt az ételt fogyasztják. Képesek olyan szagokat beazonosítani, ahol már jártak, és olyan emberek illatát, akikkel már valaha találkoztak, akkor is, ha már eltelt néhány óra.


A kutya bizony képes megérezni valamit, amit te nem észlelsz egy emberrel kapcsolatban, és elkezd morogni, ha valami rosszat érez. Megérzi ugyanis azt a szagot, amit korábban valamilyen negatív dologhoz társított. A kutyák összes reakciója korábbi tapasztalatokon alapul. Mivel nem tudják elmondani, mit éreznek, neked kell rájönnöd, miről is van szó. Ez az egyik oka annak, hogy sokan kölyökkutyát szeretnének, akit születésük óta nevelnek és megismerik. Ha már felnőtt állatot adoptálsz, el kell telnie némi időnek, mire kiderül, hogy milyen az állat pszichéje, jelleme.


A kutya elsősorban a szaglás útján tájékozódik. Ám olykor rámorran az emberre, amikor valamilyen különös dolgot észlel, ami korábbi dolgokra emlékezteti, ez lehet a magasság és a mozgás módja. Éppen ezért a kutyák könnyen felismerik azokat a személyeket, akiket már láttak, és akiken kalap volt vagy éppen esernyő volt náluk.


Ha biztos vagy abban, hogy az illető nem veszélyes, tanítsd meg a kutyát arra, hogy megnyugodjon az adott személlyel kapcsolatban. Dicsérd meg és határozott vezényszavakat használj, ezeket ismételd el néhányszor. A kutya ezután gond nélkül végrehajtja a parancsot. Amikor közeledik az illető, tedd ugyanezt. Jutalmazd meg a kutyádat a kedvenc jutalomfalatjával, majd a vendég is használja a kutyával szembeni vezényszavakat, és adjon enni ő is a kutyának, annak kedvenc ételéből.


Semmiképpen ne bántalmazd a kutyát, ne így akarj domináns falkavezér lenni. Használd ehelyett az intelligenciádat, hogy az állat tudja, mit vársz el tőle. A te feladatod okosabbnak lenni ilyen esetekben a kutyánál. Nem egyszerű feladat, de lehetséges.

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

6 jel, hogy tetszel a pasinak - Így állapíthatod meg a testbeszédéből

6 jel, hogy tetszel a pasinak - Így állapíthatod meg a testbeszédéből

Még csak néhányszor találkoztatok, esetleg először? Nem vagy biztos a szándékában? Figyelj rá kicsit jobban, hiszen minden egyes mozzanata beszél! Fontos gesztusok, amik elárulják, hogy mit gondol rólad, így ő sem tud mellébeszélni – lássuk, mik is ezek!

Tovább »
Mit rontottál el a tavalyi évben? - Tanulj belőlük a Nap Angyalának segítségével!

Mit rontottál el a tavalyi évben? - Tanulj belőlük a Nap Angyalának segítségével!

Vajon mit ronthattál el a tavalyi évben, ami miatt nem úgy sikerültek a dolgok, mint szeretted volna? Amiért esetleg nem érted el a vágyadat, nem jött össze, amit szerettél volna, nem volt elég sikeres a kapcsolatod? A tavalyi év uralkodó bolygója a Nap volt, amit pedig Mihály arkangyal ural, így ő maga fogja elárulni, hogy miben hibázhattál a múlt évben, hogy tanulhass belőlük és idén már akár egy tökéletes évet zárhass!

Tovább »
Napi Tarot - Szerda

Napi Tarot - Szerda

Talán mély spirituális beavatás vagy eggyé válás következik be. Ébredj rá, hogy minden emberben megvan a női/férfi elemek egyensúlya, és most eljött az idő a számodra, hogy ezeket a belső elemeket egyensúlyba hozd.

Tovább »

Kalkulátor

Gyógyító Kristályok

Már az emberiség kezdete óta él az a hit, hogy a kristályok gyógyító erővel bírnak. Válaszd ki, mi a problémád, vagy betegséged, és megtudod, hogy mely kristállyal gyógyíthatod.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Pető Judit

Testtartás- és mozgás-szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Pető Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép