SZÉPSÉG

14 tipp, hogy a körömlakkod tartósabb maradjon - Így lesz tökéletes a manikür

Szerző:
Szabó Anna
Borzasztó dolog órákat tölteni a körmök lakkozásával, szárításával, majd a körömlakk másnap egy pillanat alatt lepattan. Az alábbi tippek azoknak szólnak, akik hagyományosan festik a körmüket, és nem gél lakkot használnak. Tudd meg, mit kell tenned, és mit érdemes kerülnöd, hogy a körömlakk tartósabb maradjon.

1. Ne spórolj a körömlakk vásárlásánál


Ha olcsó körömlakkot vásárolsz, bizony elfelejtheted a tökéletes manikűrt, mivel a körömlakk aligha lesz tartós. Egy olcsóbb körömlakk sajnos mindössze egy napig tart. Ez azonban nem jelenti azt, hogy csakis elit kategóriából válogathatsz. Válassz olyan körömlakkokat, amelyeket a szakemberek is javasolnak.

 

2. Szánj elegendő időt a manikűröd elkészítésére

 


Láttál már valaha olyan profi manikűröst, aki olyan sebességgel dolgozik, hogy méltán beillene a Guinness Rekordok Könyvébe? Természetesen, nem! Ezért te se rohanj mindezzel. A manikűr legyen az otthoni gyógyfürdő része és egyben egyfajta meditáció. Kellő türelemmel tökéletes manikűrt alkothatsz.

 

3. Ne tartsd gőz fölé a körmeidet

 


A profi manikűrösök általában elsimítják a kutikulákat, egy kis gőz segítségével, de te ezt otthon nem tudod megtenni. Ugyanakkor nem is annyira jó megoldás ez, hiszen a körömlakk nem rögzül precízen, nem tud elterülni. Vannak speciális termékek, amelyek igazán remekül hatnak a kutikulára.

 

4. Készítsd elő a körmeidet

 


• Tévhit, hogy a körömlakk tartósabb lenne a polírozott körmökön. A körömlakk könnyebben lepattog, ha a körmeid simák.
• Mielőtt felvinnéd a körömlakkot, vigyél fel antiszeptikus vagy szalicilsav-alkoholt tartalmazó terméket. Ha ilyesmi nincs kéznél éppen, akkor egyszerűen moss szappannal kezet.
• Bár alaplakkot nem muszáj felvinned, mindenképp tartósabbá teszi a körömlakkot. Ha a körmeid problémásak, akkor válassz kalcium és fukusz tartalmú terméket. Ez gyógyítja a sérült körmöket.

 

5. Ne rázd fel a körömlakkos üvegcsét

 


Ahelyett, hogy felráznád a körömlakkos üvegcsét, vedd a tenyeredbe. Így megakadályozható a kis légbuborékok kialakulása.

 

6. Egy réteg nem elegendő

 


Ne várj tökéletes eredményt, ha csupán egy réteg körömlakkot viszel fel. A vastag ecsetvonások hosszabb ideig száradnak, a körmeid felülete pedig túlzottan egyenetlen lesz és lepattog a lakk.

 

7. Szünetek betartása

 


Az első réteg felvitele után hagyd 10 percig száradni a körmeidet. Ha a második réteget az első réteg megszáradása előtt viszed fel, jobb, ha lemosod a lakkot, és újrakezded a festést.

 

8. Vigyél fel fedőlakkot

 


A minőségi fedőlakk még a legolcsóbb körömlakkot is tartósabbá teszi. Jobb, ha ennek vásárlásán nem spórolsz. Alternatívaként használhatsz egyszerű színtelen lakkot is.

 

9. „Javítsd ki" a köröm széleit

 


Ez egy professzionális trükk, amelyről nem szabad megfeledkezned. Rögzítsd a körömlakkot külön a köröm szélein is.


Fontos: 4 réteg körömlakkra van szükség, egy alaprétegre, két réteg körömlakkra és egy réteg fedőlakkra. Ez a tartós lakk tökéletes formulája.

 

10. Ne szárítsd meg a körmeidet hajszárítóval

 


A hajszárító csupán borzalmasabbá teszi a dolgokat. A körömlakknak természetes módon kell megszáradnia.

 

11. A körmök védelme

 


A házimunka során húzz gumikesztyűt. A háztartási vegyszerek és a forró víz bizony elsődleges ellenségei a körömlakknak.

 

12. Frissítsd a fedőlakkot

 


Ha azt szeretnéd, hogy a fedőlakk tovább tartson, akkor kétnaponta vigyél fel egy új réteget a körmeidre. Sokkal könnyebb, mint az egész festést újrakezdeni. A manikűröd úgy néz ki így, mintha aznap festetted volna ki a körmeidet!

 

13. Vigyél fel a körmeidre olajréteget

 


A víz a körömlakk legveszélyesebb ellensége. Ezért vigyél fel olajréteget a körmeidre, mielőtt lezuhanyozol. Bár úgy tűnhet, hogy az olaj egyből lejön, ám a zsírréteg ott marad a körmeiden, és védi őket a víztől.

 

14. Ragyogó lakk

 


Szó szerint érdemes ragyogónak, fényesnek lennie a körömlakknak, hiszen a hibák a körmeiden így kevésbé látszanak.

 

szépség szépségápolás szépségtipp
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL