10 mesés koktél az ünnepek jegyében


 

 


 



1. Mentás csoki csoda Martinivel


Ezt a koktélt, bátran díszítheted csokoládé darabokkal, ahogy neked tetszik. Ha a te ízlésednek kevés a menta benne, tegyél még bele, el nem rontja.

Hozzávalók

- mentaszirup,
- 4 cl vodka,
- csokoládé chips vagy csoki reszelék.

Elkészítés


Egy shakert töltsünk tele jéggel, öntsük bele a vodkát, a mentát és rázzuk össze. Egy martinis pohárba öntsük ki és tegyük bele a csokoládé darabokat.

 


 

2 Áfonyás limonádé


Ez a koktél kellemes meglepetés a vendégeknek. Keveredik benne az édes, a savanyú és az erős íz is egyszerre. Akár szűz verzióban is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók

- 6 citrom leve,
- 1 piros chili paprika, felkarikázva,
- ¾ pohár vodka,
- 1 bögrényi jég,
- 1 csésze áfonyalé,
- 5 dl víz,
- 5 dkg cukor.

Elkészítés


Egy nagy tálban vagy kancsóban keverjük össze a cukrot, az áfonyalét, és a citromlét.

Addig kevergessük egy fakanállal, amíg a cukor elolvad. Adjuk hozzá a vizet, a chilit és a jeget. Öntsük bele a vodkát, vagy csak tegyük a kancsó mellé az üveget, és aki akar, rakhat bele magának ízlése szerint.

 

 


3. Körtés forralt bor


Tökéletes ital a hideg karácsonyi estén a lobogó kandallótűz mellett. Mindenképpen hőálló pohárban szervírozzuk.

Hozzávalók

- 1 csillagánizs (+ 5 a díszítéshez),
- 2 fahéjág (+ 6 a díszítéshez),
- 1 csipet szerecsendió-
- 1 körte, meghámozva, 6 darabra vágva,
- 1 csésze almalé,
- 1 üveg Merlot,
- 5 dkg cukor.

Elkészítés


Minden hozzávalót helyezzünk egy fazékba. 15 percig főzzük és addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Öntsük poharakba és a maradék ánizzsal, fahéjjal és körtével díszítsük.

 

 


4. Gyömbéres, gránátalmás pezsgőkoktél


Ez a koktél színben és ízben is tökéletes az ünnepekre, a cukrozott gyömbér teszi igazán különlegessé.

Hozzávalók

- 1/3 csésze gránátalma mag,
- 8 cukrozott gyömbérforgács,
- 2 üveg pezsgő,
- 1 csésze gránátalmalé.

Elkészítés

Osszuk szét a magokat és gránátalma levet 8 pezsgős pohárba. Mindegyik pohárba tegyünk egy gyömbérforgácsot és öntsük fel pezsgővel.

 

 


5. Ananászos álom


Hozzávalók

- 2 ananászkarika,
- 1 cl ananászszirup,
- 4 cl őszibaracklikőr,
- 6 cl ribizlilé,
- pezsgő.

Elkészítés


Távolítsuk el a héjat az ananászszeletekről, és vágjuk a gyümölcsöt apró darabokra. A pezsgő kivételével tegyük a hozzávalókat turmixgépbe, és keverjük jól el. Töltsük az italt 1-2 jégkockára pohárba, végül töltsük fel pezsgővel. Díszítsük ananászdarabkával, kínáljuk szívószállal.

Alkoholmentes koktélok


Remek íz, csodás látvány, és nyugodtan fogyaszthatja fiatal és idős egyaránt. Az alkoholmentes koktélok szeszes italok nélkül is 100 %-os ízt és zamatot kínálnak csaknem ugyanolyan választékban, mint alkoholtartalmú társaik.


 

 


1. Kókuszos csók


Hozzávalók

- 2 cl tejszín,
- 1 cl kókuszszirup,
- 14 cl ananászlé,
- 2 cl cseresznyelé.

Elkészítés


Rázzuk össze jéggel shakerben a tejet a kókuszsziruppal, majd szűrjük az italt 1-2 jégkockára pohárba. Csurgassuk hozzá a csokoládészirupot. Díszítsük egy darabka ananásszal. Szívószállal kínáljuk.

 

 


2. Fantázia koktél


Hozzávalók

- 2 cl maracujaszirup,
- 2 cl kókuszszirup,
- 1 cl citromlé,
- 6 cl ribiszkelé,
- 4 cl őszibaracklé,
- 4 cl narancslé.

Elkészítés


Rázzuk össze jéggel shakerben a hozzávalókat, majd szűrjük az italt 1-2 jégkockára pohárba. Díszítsük narancskarikával, vagy egy darabka őszibarackkal. Szívószállal kínáljuk.

 

 


3. Banán koktél


Hozzávalók

- ½ banán,
- 2 cl banánszirup,
- 16 cl narancslé,
- 2 cl alkoholmentes blue curacao.

Elkészítés


Tegyük a blue curacao kivételével a hozzávalókat a turmixgépbe, és keverjük jól össze. Töltsük az italt pohárba 1-2 jégkockára. Csurgassuk hozzá a blue curacaot. Díszítsük banánkarikával. Szívószállal kínáljuk.

 

 


4. Mézes álom


Hozzávalók

- 8 cl tej,
- 2 cl tejszín,
- 2 cl mangószirup,
- 4 cl maracujalé,
- 1 kiskanál méz.

Elkészítés


Rázzuk össze a jéggel a sahakerben a hozzávalókat, majd szűrjük az italt 1-2 jégkockára pohárba. Díszítsük egy darabka mangóval. Szívószállal kínáljuk.

 

 

5. Tropical puncs


Hozzávalók

- 8 cl maracujalé,
- 6 cl őszibaracklé,
- 4 cl ananászlé,
- 1 cl citromlé,
- 1 cl limelé.

Elkészítés


Rázzuk össze jéggel shakerben a hozzávalókat, majd szűrjük az italt 1-2 jégkockára pohárba. Díszítsük őszibarack - vagy ananászdarabokkal. Szívószállal kínáljuk.

 

 

 

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL