Ezt a koktélt, bátran díszítheted csokoládé darabokkal, ahogy neked tetszik. Ha a te ízlésednek kevés a menta benne, tegyél még bele, el nem rontja.
Hozzávalók
- mentaszirup,
- 4 cl vodka,
- csokoládé chips vagy csoki reszelék.
Elkészítés
Egy shakert töltsünk tele jéggel, öntsük bele a vodkát, a mentát és rázzuk össze. Egy martinis pohárba öntsük ki és tegyük bele a csokoládé darabokat.
Ez a koktél kellemes meglepetés a vendégeknek. Keveredik benne az édes, a savanyú és az erős íz is egyszerre. Akár szűz verzióban is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók
- 6 citrom leve,
- 1 piros chili paprika, felkarikázva,
- ¾ pohár vodka,
- 1 bögrényi jég,
- 1 csésze áfonyalé,
- 5 dl víz,
- 5 dkg cukor.
Elkészítés
Egy nagy tálban vagy kancsóban keverjük össze a cukrot, az áfonyalét, és a citromlét.
Addig kevergessük egy fakanállal, amíg a cukor elolvad. Adjuk hozzá a vizet, a chilit és a jeget. Öntsük bele a vodkát, vagy csak tegyük a kancsó mellé az üveget, és aki akar, rakhat bele magának ízlése szerint.
Tökéletes ital a hideg karácsonyi estén a lobogó kandallótűz mellett. Mindenképpen hőálló pohárban szervírozzuk.
Hozzávalók
- 1 csillagánizs (+ 5 a díszítéshez),
- 2 fahéjág (+ 6 a díszítéshez),
- 1 csipet szerecsendió-
- 1 körte, meghámozva, 6 darabra vágva,
- 1 csésze almalé,
- 1 üveg Merlot,
- 5 dkg cukor.
Elkészítés
Minden hozzávalót helyezzünk egy fazékba. 15 percig főzzük és addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Öntsük poharakba és a maradék ánizzsal, fahéjjal és körtével díszítsük.
Ez a koktél színben és ízben is tökéletes az ünnepekre, a cukrozott gyömbér teszi igazán különlegessé.
Hozzávalók
- 1/3 csésze gránátalma mag,
- 8 cukrozott gyömbérforgács,
- 2 üveg pezsgő,
- 1 csésze gránátalmalé.
Elkészítés
Osszuk szét a magokat és gránátalma levet 8 pezsgős pohárba. Mindegyik pohárba tegyünk egy gyömbérforgácsot és öntsük fel pezsgővel.
Hozzávalók
- 2 ananászkarika,
- 1 cl ananászszirup,
- 4 cl őszibaracklikőr,
- 6 cl ribizlilé,
- pezsgő.
Elkészítés
Távolítsuk el a héjat az ananászszeletekről, és vágjuk a gyümölcsöt apró darabokra. A pezsgő kivételével tegyük a hozzávalókat turmixgépbe, és keverjük jól el. Töltsük az italt 1-2 jégkockára pohárba, végül töltsük fel pezsgővel. Díszítsük ananászdarabkával, kínáljuk szívószállal.
Alkoholmentes koktélok
|
Hozzávalók
- 2 cl tejszín,
- 1 cl kókuszszirup,
- 14 cl ananászlé,
- 2 cl cseresznyelé.
Elkészítés
Rázzuk össze jéggel shakerben a tejet a kókuszsziruppal, majd szűrjük az italt 1-2 jégkockára pohárba. Csurgassuk hozzá a csokoládészirupot. Díszítsük egy darabka ananásszal. Szívószállal kínáljuk.
Hozzávalók
- 2 cl maracujaszirup,
- 2 cl kókuszszirup,
- 1 cl citromlé,
- 6 cl ribiszkelé,
- 4 cl őszibaracklé,
- 4 cl narancslé.
Elkészítés
Rázzuk össze jéggel shakerben a hozzávalókat, majd szűrjük az italt 1-2 jégkockára pohárba. Díszítsük narancskarikával, vagy egy darabka őszibarackkal. Szívószállal kínáljuk.
Hozzávalók
- ½ banán,
- 2 cl banánszirup,
- 16 cl narancslé,
- 2 cl alkoholmentes blue curacao.
Elkészítés
Tegyük a blue curacao kivételével a hozzávalókat a turmixgépbe, és keverjük jól össze. Töltsük az italt pohárba 1-2 jégkockára. Csurgassuk hozzá a blue curacaot. Díszítsük banánkarikával. Szívószállal kínáljuk.
Hozzávalók
- 8 cl tej,
- 2 cl tejszín,
- 2 cl mangószirup,
- 4 cl maracujalé,
- 1 kiskanál méz.
Elkészítés
Rázzuk össze a jéggel a sahakerben a hozzávalókat, majd szűrjük az italt 1-2 jégkockára pohárba. Díszítsük egy darabka mangóval. Szívószállal kínáljuk.
Hozzávalók
- 8 cl maracujalé,
- 6 cl őszibaracklé,
- 4 cl ananászlé,
- 1 cl citromlé,
- 1 cl limelé.
Elkészítés
Rázzuk össze jéggel shakerben a hozzávalókat, majd szűrjük az italt 1-2 jégkockára pohárba. Díszítsük őszibarack - vagy ananászdarabokkal. Szívószállal kínáljuk.
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK