2018. január 22. - Vince, Artúr
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. január 22. - Vince, Artúr
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Hol aludjon a gyermek? - Ha túl sokáig alszik a szülőkkel, az bizony nem túl előnyös

A történet ismerős. Megszületik a baba, és bizony nem könnyű az új állapotot megszokni. Kétségkívül időbe telik, míg minden a helyére kerül - szoptatás, az új alvási rutin, hasfájás, pelenkacsere, és sok olyan új dolog, amelyek rutinná válása nem megy egyik napról a másikra. Ebben az időszakban és még ez után is, gyakori, hogy a gyermek a szülőkkel alszik az ágyban, vagy mellettük egy bölcsőben.

Mindez megkönnyíti a szoptatást az éjszaka folyamán, könnyebb kicserélni a pelenkát, és hamarabb észreveszed, ha a kisbaba nyöszörög. Arról nem beszélve, hogy csecsemők és a kisebb gyermekek miatt mindig van miért aggodalmaskodni. A legapróbb dolgok miatt is szorongsz, legyen az egy mélyebb lélegzetvétel, vagy ha nem hallod szuszogni, mind-mind kiválthatja a szülők aggodalmát, akik természetesen meg akarnak bizonyosodni arról, hogy a baba jól van és minden rendben.


Gyakorivá válik, hogy amint a gyermek fejlődik és növöget, még mindig a szülők hálószobájában alszik, és ahogy telik az idő, úgy válik mindez bevett szokássá, amit maga a szülő nem is érzékel. Mígnem elérkezik az a pillanat, amikor a szülőkben tudatosul, hogy a gyermek még mindig közöttük fekszik. A gyermek felébred az éjjel kellős közepén, rémálmoktól gyötörve sír és természetesen a szüleivel szeretni maradni. Csöndesen átjön, és bemászik az ágyba. Nem beszélve arról, hogy némelyik gyermek bizony igen korán ráérez az érzelmi zsarolásra.


Az az átmeneti időszak, amikor arra szoktatod a gyermeket, hogy egyedül aludjon, és ne a szülők közelében, gyakran igen nehéz, mind a gyermek, mind a szülő számára. Noha ugyanabban a szobában aludni mindenki számára kellemes lehet, ám a szülők párkapcsolata megsínyli mindezt, emellett a gyermek egészséges fejlődését is visszavetheti.


Nincs konkrét időpont arra nézve, sem pedig életkor, amikor ennek az átmeneti időszaknak el kell jönnie, ám a lehető legrövidebb időn belül érdemes ezen változtatni, még mielőtt egyéb negatív következményei lennének a dolognak. Ideális esetben az átmeneti időszaknak kellemes légkörben kell lezajlania, hiszen a szülőknek vonzóvá kell tenniük a gyermek ágyát és saját kis birodalmát. A szülőknek időről-időre mondogatniuk kell a gyermeknek, hogy milyen jó is külön aludni és a saját kis ágyában való alvásra kell biztatniuk őt.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

9 módszer, hogy megszabadulj a kínzó fejfájástól

9 módszer, hogy megszabadulj a kínzó fejfájástól

Jelenleg sokan szenvednek fejfájástól, és ez bizony a mai rohanó életvitel miatt érthető is. Ez ugyanis egy természetes reakció a szervezet részéről. Ám annak ellenére, hogy természetes, mindenképpen kellemetlen. Az alábbi módszerek segítségével azonban könnyedén orvosolható a probléma.

Tovább »
Három kemény diónak ígérkező feladat fejtörőgyilkosoknak

Három kemény diónak ígérkező feladat fejtörőgyilkosoknak

Honnan ismerszik meg a fejtörőgyilkos? Természetesen onnan, hogy valóságos zseni, akinek nem okoznak gondot a különböző vizuális vagy matematikai fejtörők, mert elképesztő intelligenciával és leleményességgel bír, így képes megoldani a feladatokat. Akár magadra ismertél, akár nem mernél rá megesküdni, érdemes neki veselkedni ennek a három izgalmas feladatnak!

Tovább »
Melyik gombot nyomnád meg, hogy jobbra forduljon az életed? - Megmutatja, milyen érzések hatnak rád!

Melyik gombot nyomnád meg, hogy jobbra forduljon az életed? - Megmutatja, milyen érzések hatnak rád!

A színeknek nagyon fontos szerepük van az életben, és nem véletlen az sem, hogy némelyik gyakrabban előfordul a környezetünkben. Ez a teszt nagy segítség lesz abban, hogy felismerd, milyen érzelmek hatása alatt állsz pillanatnyilag. A kérdés nem más, mint az, hogy ha tudnád, hogy valamelyik gomb megnyomása pozitív hatással lesz az életedre, melyiket választanád?

Tovább »

Kalkulátor

Hajszépítő trükkök

Van, amikor semmit nem tudsz kezdeni a hajaddal: fénytelen, rálapul a fejedre, vagy egyszerűen össze-vissza áll. A lényeg, hogy ilyenkor se veszítsd el a fejedet, az alábbi trükkökkel villámgyorsan megzabolázhatod tincseidet.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Erdősné Zsóka

Szoptatási tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Erdősné Zsóka

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép