2018. április 24. - György
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. április 24. - György
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Hol aludjon a gyermek? - Ha túl sokáig alszik a szülőkkel, az bizony nem túl előnyös

A történet ismerős. Megszületik a baba, és bizony nem könnyű az új állapotot megszokni. Kétségkívül időbe telik, míg minden a helyére kerül - szoptatás, az új alvási rutin, hasfájás, pelenkacsere, és sok olyan új dolog, amelyek rutinná válása nem megy egyik napról a másikra. Ebben az időszakban és még ez után is, gyakori, hogy a gyermek a szülőkkel alszik az ágyban, vagy mellettük egy bölcsőben.

Mindez megkönnyíti a szoptatást az éjszaka folyamán, könnyebb kicserélni a pelenkát, és hamarabb észreveszed, ha a kisbaba nyöszörög. Arról nem beszélve, hogy csecsemők és a kisebb gyermekek miatt mindig van miért aggodalmaskodni. A legapróbb dolgok miatt is szorongsz, legyen az egy mélyebb lélegzetvétel, vagy ha nem hallod szuszogni, mind-mind kiválthatja a szülők aggodalmát, akik természetesen meg akarnak bizonyosodni arról, hogy a baba jól van és minden rendben.


Gyakorivá válik, hogy amint a gyermek fejlődik és növöget, még mindig a szülők hálószobájában alszik, és ahogy telik az idő, úgy válik mindez bevett szokássá, amit maga a szülő nem is érzékel. Mígnem elérkezik az a pillanat, amikor a szülőkben tudatosul, hogy a gyermek még mindig közöttük fekszik. A gyermek felébred az éjjel kellős közepén, rémálmoktól gyötörve sír és természetesen a szüleivel szeretni maradni. Csöndesen átjön, és bemászik az ágyba. Nem beszélve arról, hogy némelyik gyermek bizony igen korán ráérez az érzelmi zsarolásra.


Az az átmeneti időszak, amikor arra szoktatod a gyermeket, hogy egyedül aludjon, és ne a szülők közelében, gyakran igen nehéz, mind a gyermek, mind a szülő számára. Noha ugyanabban a szobában aludni mindenki számára kellemes lehet, ám a szülők párkapcsolata megsínyli mindezt, emellett a gyermek egészséges fejlődését is visszavetheti.


Nincs konkrét időpont arra nézve, sem pedig életkor, amikor ennek az átmeneti időszaknak el kell jönnie, ám a lehető legrövidebb időn belül érdemes ezen változtatni, még mielőtt egyéb negatív következményei lennének a dolognak. Ideális esetben az átmeneti időszaknak kellemes légkörben kell lezajlania, hiszen a szülőknek vonzóvá kell tenniük a gyermek ágyát és saját kis birodalmát. A szülőknek időről-időre mondogatniuk kell a gyermeknek, hogy milyen jó is külön aludni és a saját kis ágyában való alvásra kell biztatniuk őt.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Hogyan csatlakozz az isteni forrásra a határtalan erőért? - Szanat Kumára mester megmondja!

Hogyan csatlakozz az isteni forrásra a határtalan erőért? - Szanat Kumára mester megmondja!

Szanat Kumára Felemelkedett Mester segít abban, hogy visszanyerjük az erőnket és folyamatosan töltekezhessünk. Ez a forrás Istentől való, sosem apad ki és korlátlan. Ugyanakkor a forrásból nyert erő által megtisztulunk és megszabadulunk a negatív erőtöktől és félelmeinktől. Kérd Szanat Kumára segítségét és elárulja neked, mit kell tenned ahhoz, hogy rácsatlakozhass az isteni forrásra!

Tovább »
Nagy tavaszi fogyókúra-teszt

Nagy tavaszi fogyókúra-teszt

Mindig fejben dől el egy diéta sikere és sajnos sikertelensége is. Azt hisszük, mindennel számoltunk, pedig gyarló emberek révén, sokszor elnézőbbek vagy épp túl szigorúak vagyunk magunkkal szemben. Töltsd ki tesztünket, és rájössz, hogy mi az, amit nem vettél észre, vagy nem akartál észrevenni korábbi diétáid során.

Tovább »
Találtál már pénzt az utcán? - Íme, a mögöttes spirituális jelentése!

Találtál már pénzt az utcán? - Íme, a mögöttes spirituális jelentése!

Ugyan ki ne szeretne a semmiből pénzre bukkanni? Munkába menet vagy éppen egy eldugott lépcsőn pénzt találni, mindenféle felelősség nélkül, mindig hatalmas öröm. Nem is feltétlenül a talált pénz nagyságáról van szó, ezért ennek a szerencsének egy tehetős ember is ugyanúgy örül, mint szegényebb társa. A véletlenül talált pénz azonban nem csupán örömet okoz, egyéb okai is vannak.

Tovább »

Kalkulátor

Várandós kismamák kalendáriuma

A babavárással új, izgalmas korszak kezdődik minden nő életében – az örömteli várakozás és a váratlan felfedezések időszaka. Kalkulátorunkból megtudhatod, hétről hétre hogyan fejlődik a kisbaba és mi történik az anyuka szervezetében.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Kegyes Éva

Protokoll és tánc szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Kegyes Éva

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép