2018. augusztus 17. - Jácint
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. augusztus 17. - Jácint
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Hol aludjon a gyermek? - Ha túl sokáig alszik a szülőkkel, az bizony nem túl előnyös

A történet ismerős. Megszületik a baba, és bizony nem könnyű az új állapotot megszokni. Kétségkívül időbe telik, míg minden a helyére kerül - szoptatás, az új alvási rutin, hasfájás, pelenkacsere, és sok olyan új dolog, amelyek rutinná válása nem megy egyik napról a másikra. Ebben az időszakban és még ez után is, gyakori, hogy a gyermek a szülőkkel alszik az ágyban, vagy mellettük egy bölcsőben.

Mindez megkönnyíti a szoptatást az éjszaka folyamán, könnyebb kicserélni a pelenkát, és hamarabb észreveszed, ha a kisbaba nyöszörög. Arról nem beszélve, hogy csecsemők és a kisebb gyermekek miatt mindig van miért aggodalmaskodni. A legapróbb dolgok miatt is szorongsz, legyen az egy mélyebb lélegzetvétel, vagy ha nem hallod szuszogni, mind-mind kiválthatja a szülők aggodalmát, akik természetesen meg akarnak bizonyosodni arról, hogy a baba jól van és minden rendben.


Gyakorivá válik, hogy amint a gyermek fejlődik és növöget, még mindig a szülők hálószobájában alszik, és ahogy telik az idő, úgy válik mindez bevett szokássá, amit maga a szülő nem is érzékel. Mígnem elérkezik az a pillanat, amikor a szülőkben tudatosul, hogy a gyermek még mindig közöttük fekszik. A gyermek felébred az éjjel kellős közepén, rémálmoktól gyötörve sír és természetesen a szüleivel szeretni maradni. Csöndesen átjön, és bemászik az ágyba. Nem beszélve arról, hogy némelyik gyermek bizony igen korán ráérez az érzelmi zsarolásra.


Az az átmeneti időszak, amikor arra szoktatod a gyermeket, hogy egyedül aludjon, és ne a szülők közelében, gyakran igen nehéz, mind a gyermek, mind a szülő számára. Noha ugyanabban a szobában aludni mindenki számára kellemes lehet, ám a szülők párkapcsolata megsínyli mindezt, emellett a gyermek egészséges fejlődését is visszavetheti.


Nincs konkrét időpont arra nézve, sem pedig életkor, amikor ennek az átmeneti időszaknak el kell jönnie, ám a lehető legrövidebb időn belül érdemes ezen változtatni, még mielőtt egyéb negatív következményei lennének a dolognak. Ideális esetben az átmeneti időszaknak kellemes légkörben kell lezajlania, hiszen a szülőknek vonzóvá kell tenniük a gyermek ágyát és saját kis birodalmát. A szülőknek időről-időre mondogatniuk kell a gyermeknek, hogy milyen jó is külön aludni és a saját kis ágyában való alvásra kell biztatniuk őt.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Ez a növény úgy vonzza otthonodba a pénzt, mint a mágnes

Ez a növény úgy vonzza otthonodba a pénzt, mint a mágnes

Bizonyára neked is sok növényed van otthon, hiszen tisztítják a levegőt, távol tartják a port és a mérgező anyagokat, valamint pozitív energiát sugároznak, és becsempésznek egy darab természetet a négy fal közé. A Feng Shui szakértői szerint a legnépszerűbb növény, amely szerencsét és anyagi jólétet hoz az életedbe, az nem más, mint a pozsgafa, más néven Jade.

Tovább »
A Nyilasok jól szórakoznak, a Vízöntők bajba keveredhetnek a hétvégén - Augusztus 17 - Augusztus 19

A Nyilasok jól szórakoznak, a Vízöntők bajba keveredhetnek a hétvégén - Augusztus 17 - Augusztus 19

Hétvégi horoszkópunkból megtudod, mi vár rád ezekben a napokban, mire kell különös figyelmet fordítanod. Csak keresd ki a csillagjegyedet, és olvasd el a csillagok jóslatát a hétvégére!

 

Tovább »
20 dolog, amit csak a macskamániások érthetnek meg

20 dolog, amit csak a macskamániások érthetnek meg

Nincs nálad nagyobb macskafan? Nem csak élsz-halsz a bársonytalpúakért, de mindent tudsz is róluk és a sajátos kis világukról? Akkor te érteni fogod ezt a 20 dolgot, mert ízig-vérig macskaimádó vagy! 

Tovább »

Kalkulátor

Hogyan nassolnak a csillagjegyek?

Sajnos, eljönnek a pillanatok, amikor feladjuk a fogyókúrát, elfelejtjük számolni a kalóriákat. A csillagok elárulják, hogy mikor - pontosabban, hogy mi - csábíthatja nassolásra az egyes csillagjegyek szülötteit. Válaszd ki a saját jegyedet, és figyelj!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Búza Judit

Spirituális fejlesztő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Búza Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép