2018. június 25. - Vilmos
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. június 25. - Vilmos
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Hol aludjon a gyermek? - Ha túl sokáig alszik a szülőkkel, az bizony nem túl előnyös

A történet ismerős. Megszületik a baba, és bizony nem könnyű az új állapotot megszokni. Kétségkívül időbe telik, míg minden a helyére kerül - szoptatás, az új alvási rutin, hasfájás, pelenkacsere, és sok olyan új dolog, amelyek rutinná válása nem megy egyik napról a másikra. Ebben az időszakban és még ez után is, gyakori, hogy a gyermek a szülőkkel alszik az ágyban, vagy mellettük egy bölcsőben.

Mindez megkönnyíti a szoptatást az éjszaka folyamán, könnyebb kicserélni a pelenkát, és hamarabb észreveszed, ha a kisbaba nyöszörög. Arról nem beszélve, hogy csecsemők és a kisebb gyermekek miatt mindig van miért aggodalmaskodni. A legapróbb dolgok miatt is szorongsz, legyen az egy mélyebb lélegzetvétel, vagy ha nem hallod szuszogni, mind-mind kiválthatja a szülők aggodalmát, akik természetesen meg akarnak bizonyosodni arról, hogy a baba jól van és minden rendben.


Gyakorivá válik, hogy amint a gyermek fejlődik és növöget, még mindig a szülők hálószobájában alszik, és ahogy telik az idő, úgy válik mindez bevett szokássá, amit maga a szülő nem is érzékel. Mígnem elérkezik az a pillanat, amikor a szülőkben tudatosul, hogy a gyermek még mindig közöttük fekszik. A gyermek felébred az éjjel kellős közepén, rémálmoktól gyötörve sír és természetesen a szüleivel szeretni maradni. Csöndesen átjön, és bemászik az ágyba. Nem beszélve arról, hogy némelyik gyermek bizony igen korán ráérez az érzelmi zsarolásra.


Az az átmeneti időszak, amikor arra szoktatod a gyermeket, hogy egyedül aludjon, és ne a szülők közelében, gyakran igen nehéz, mind a gyermek, mind a szülő számára. Noha ugyanabban a szobában aludni mindenki számára kellemes lehet, ám a szülők párkapcsolata megsínyli mindezt, emellett a gyermek egészséges fejlődését is visszavetheti.


Nincs konkrét időpont arra nézve, sem pedig életkor, amikor ennek az átmeneti időszaknak el kell jönnie, ám a lehető legrövidebb időn belül érdemes ezen változtatni, még mielőtt egyéb negatív következményei lennének a dolognak. Ideális esetben az átmeneti időszaknak kellemes légkörben kell lezajlania, hiszen a szülőknek vonzóvá kell tenniük a gyermek ágyát és saját kis birodalmát. A szülőknek időről-időre mondogatniuk kell a gyermeknek, hogy milyen jó is külön aludni és a saját kis ágyában való alvásra kell biztatniuk őt.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Ezt a vizuális tesztet kevesen tudják jól teljesíteni! - Te képes vagy rá?

Ezt a vizuális tesztet kevesen tudják jól teljesíteni! - Te képes vagy rá?

Mennyire bízol vizuális képességeidben? Észreveszed a színek és a tárgyak közötti különbségeket egyszerre? Teszteld magad ezzel a játékkal, amit sokan nem képesek teljesíteni, mert fejben nem képesek beilleszteni egy adott pontra illő színt és formát. Nagyon tanulságos, szórakozató, ugyanakkor készségfejlesztő ez az összetett vizuális teszt!

Tovább »
Válassz egy angyalt, és tudd meg, mi a legnagyobb áldás az életedben!

Válassz egy angyalt, és tudd meg, mi a legnagyobb áldás az életedben!

Mennyit tudsz vajon Isten hét nevezetes angyaláról? Gondolnád, hogy a hét minden egyes napját végigkísérik? Isten küldte el őket azért, hogy segítsék és vezessék a szenteket az útjukon, és mindegyikük különböző áldást nyújt. Te vajon melyiküket választanád legszívesebben? Ismerd meg, mi a legnagyobb áldás az életedben!

Tovább »
Egészítsd ki horoszkópodat egy választott csillagjeggyel ennek a varázslatnak a segítségével!

Egészítsd ki horoszkópodat egy választott csillagjeggyel ennek a varázslatnak a segítségével!

Megfogalmazódott már benned az valaha, milyen jó lenne inkább Ráknak vagy Kosnak lenni? Milyen jó volna, ha kicsivel több Skorpió vagy Nyilas szorult volna benned? Van valamilyen tulajdonságuk, képességük amiért irigyled őket? Örülhetsz, mert a vágyad nem lehetetlen! Azon kívül, hogy megpróbálod tudatosan elsajátítani a vágyott tulajdonságot, egy kis varázslattal rásegíthetsz, hogy a tiéd legyen!

Tovább »

Kalkulátor

A főzés technikája

Minden nő életében eljön az a pillanat – sőt talán a férfiakéban is –, amikor fakanalat vesz a kezében és alkotni kezd a konyhában. Vagy legalábbis próbál. Mert a kezdőknek minden fogalom, még a legalapvetőbb is új, ám a receptek többnyire nem

Még több kalkulátor »

Szakértők

Ariella

Spirituális tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Ariella

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép