ÁLLATI CUKISÁGOK

A kutya is eshet mély depresszióba - Szerencsére mindez megelőzhető!

Szerző:
Szabó Anna
Bárki, akinek valaha is volt kutyája, észre kellett vennie, mikor szomorú éppen a kutyus. Ez teljesen természetes állapot, ám tudni kell megkülönböztetni a kisebb hangulatváltozásokat a mély depressziótól.

Vannak olyan tünetek, amelyek tartósabb időn át való fennállása bizony súlyos problémát jelezhet. Ilyen az, amikor a kutya kevésbé aktív, a szokásosnál kevesebbet eszik és érdektelen, emellett megpróbálja elkerülni az emberekkel és más kutyákkal a kapcsolatot. Ha ilyen jeleket észlelsz, ne várj tovább, azt remélve, hogy minden jóra fordul magától. Vidd el a kedvenced állatorvoshoz, még mielőtt rosszabbá válna a helyzet.


A kutya mentális állapotát ugyanis az egészségi állapota közvetlenül befolyásolhatja. Az egyik leggyakoribb probléma a bőr állapota, amely megvédi őket a sérülésektől. A kutyák ugyan időről-időre megsérülhet, ám a hosszan tartó viszketés nyugtalanságot és stresszt okoz. Ha bármilyen dermatológiai problémát észlelsz, keresd fel az állatorvost minél hamarabb.


Számos tényező okozhat sérüléseket, sebeket, például a bolhák, bizonyos ételek vagy egyes háztartási termékek, esetlegesen növényallergia is okozhat ilyesmit. Ha ezek a sérülések kezeletlenül maradnak, akkor az allergia súlyos bőrfertőzéshez vezethet.


Ha szeretnél vidám és boldog maradni, akkor tudnod kell, hogy a kutyáddal is minden rendben van-e. Senki sem lehet maradéktalanul elégedett, ha a kis kedvencével valami baj van. Győződj meg arról, hogy a kutyád mind mentálisan, mind fizikálisan egészséges-e!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL