Adventi pénzcsilingelés

 

 

Ezért már most kezdj el foglalkozni a témával, és ne fogd arra, hogy még egy hónapod van arra, hogy eldöntsd, kinek mit veszel. Mert az az egy hónap olyan gyorsan elszáll, hogy szinte észre sem veszed, és máris azon veszed észre magad, hogy a rossz álom valósággá válik…


Vigyázz a tárcádra!


Soha ne hagyd az utolsó napra a vásárlást, mert a kapkodásnak rossz vége is lehet. Először is a boltokban iszonyú kavalkád fogad, a barátnődnek kitalált könyv éppen az orrod előtt fogy el, az anyukádnak kiszemelt pulcsi nem lesz a méretében. De még az is meglehet, hogy az öcséd barátnője felhív telefonon, és közli, hogy vett egy szuper CD-t neki, és te rájössz, hogy pont azt, amivel te akartad meglepni. Egyszóval könnyen úgy érezheted, hogy minden összeesküszik majd ellened. És bizony így eshet meg, hogy amikor fizetni szeretnél egy utcai árusnál, az istennek sem találod sehol a pénztárcádat. Mindent átvizsgálsz – hiába. A nagy rohanásban ugyanis lába kelhet a pénztárcádnak – benne a bankkártyád, a céges belépőd, a bérleted, a tb- és adókártyád, a személyid -, és még sorolhatnánk. Mit tehetsz? Haza rohansz, letiltatod a bankkártyádat, majd összerogysz a fáradtságtól és jó hangosan bömbölni kezdesz. És persze megfogadod: soha többet nem hagyod az utolsó pillanatra a karácsonyi szervezkedést és ajándékvásárlást.

A Női Portál adventi tippje
1. Legkésőbb a hónap elején készíts listát arról, hogy kiket szeretnél és kiket illik megajándékozni.
2. A kereskedelmi verseny élesedése miatt már most megtalálod a polcokon a karácsonyi kínálatokat, tehát semmiről nem maradsz le.
3. A város megtelik pavilonokkal, amelyekkel azonban nem árt vigyázni. Ha aggódsz az áru becserélése – illetve az árus eltűnése miatt, tudakold meg, van-e valahol a városban rendes üzletük, és feltétlenül kérj nyugtát, mert ennek birtokában és eredeti csomagolásában minden üzletnek vissza kell vennie a terméket.
4. Ha végképp nem tudsz időt szakítani az ajándékok után való futkosásra, vásárolhatsz katalógusból vagy az internetről, de legalább egy hónappal karácsony előtt rendeld meg a kiszemelt termékeket, hiszen ilyentájt ezek a csatornák is leterheltek.




Empátiával vásárolni


Ajándékozáskor legtöbbször sajnos saját magunknak vásárolunk, azaz egyéni vágyainkat vetítjük ki a megajándékozottra. Úgy gondoljuk, hogy párunknak jó lenne egy szép pulóver, de igazából neki nem ez a vágya, csak mi szeretnénk őt abban a bizonyos pulóverben látni. Karácsony közeledtével igyekszünk ugyan kipuhatolni, hogy vajon mi lehet a másik vágya, ha azonban nem jut semmi használható az eszünkbe, halogatjuk a vásárlást. Ez pedig a kereskedők malmára hajtja a vizet. Egy jó ajándék kiválasztása bizony sok figyelmet igényel, és lehet, hogy újságolvasás közben hangzik el a sóhaj: de jó lenne nekem is… Vagy kirakat nézegetés közben rábukkanunk valami megfogható nyomra hozzátartozónk vágyainak sűrűjében. Az ízlés persze kiszámíthatatlan dolog, de empátia hiányában gyakran kerülnek a fa alá olyan tárgyak, amelyeknek a megajándékozott csak színészi képesség birtokában képes örülni.

A Női Portál adventi tippje
1. Nincs rosszabb a minden fantáziát nélkülöző ajándéknál. Puhatolózz, ha tanácstalan vagy. Akár kérdezd meg az érintettől, hogy hol kapható a vágyott dolog. Sokkal jobb, mint olyasvalamit vásárolni, amiről lerí, hogy nem sokat gondolkodtál rajta, csak azért vetted meg, mert semmi normális dolog nem jutott eszedbe, és mihamarabb le akartad tudni az illetőt.
2. Vegyél néhány „pótajándékot” arra az esetre, ha olyan személytől is kapsz valamit, akire egyáltalán nem számítottál. Sem árát, sem méretét tekintve ne legyen túl nagy, hogy bárhová magaddal vihesd szükség esetén.
3. Feltétlenül vedd figyelembe az illető egyéniségét! Rocker bátyádnak ne Madonna CD-t vásárolj, gömbölyded barátnődnek pedig ne szexi sztreccspólót.



Szűkös keretből gazdálkodni


Megesik, hogy időd éppen lenne, de anyagi kereteid miatt nem engedheted igazán szabadjára a fantáziádat. Ha éppen most vettél új lakást, és be kellett bútoroznod, ráadásul a havi törlesztő részletet is nyögöd, az valószínű, hogy felemészti minden vagyonkádat. Karácsony előtt néhány héttel rádöbbensz, hogy bár imádsz ajándékozni, idén ez nem fog akkora hévvel történni, mint azt megszoktatták tőled a családtagok és a közvetlen ismerősök. Aztán úgy döntesz, hogy a korlátozott anyagi kereted miatt csak a szűk családot ajándékozod meg.

A Női Portál adventi tippje
1. Ne feledd, hogy nem az ár, hanem a gesztus számít. Kockázat így is, úgy is van, hiszen, ha rosszul választasz, a megajándékozott azt érezheti, hogy vagy nem ismered eléggé, vagy egyáltalán nem törődtél azzal, hogy minek is örülne igazán.
2. Ügyelj arra, hogy a túl apró vagy a túl nagy ajándék sértő is lehet.
3. Hogy a számodra kedves barátokat se hagyd ki a szórásból, karácsony előtti héten meghívhatod őket egy szolid spagettis vacsorára. Így a lelkiismereted is tiszta maradt, és nagyon jól fogjátok érezni magatokat együtt. És ők bizonyára meg fogják érteni ezt a gesztust, és talán nagyobbra is értékelik, mintha bármi mást kaptak volna tőled.




Így spórolj!


- Ha távolabbi ismerőseiddel megbeszéled, hogy idén nem vesztek egymásnak ajándékot.
- Ha mindenkinek e-mailben kívánsz boldog karácsonyt.



Tipp: Női Portál – képeslapküldő


- Ha mindig szemmel követed az akciókat, és időben lecsapsz a kiszemelt termékre.
- Ha már december elején elkezded gyűjteni a prospektusokat, hiszen alig van olyan termék, amelyet két helyen azonos áron kínálnának.
- Ha néhány ajándékot magad készítesz.
- Barátaidnak készíthetsz például egyen ajándékot: szerezz be néhány egyszerű képkeretet, fesd át vagy rajzolj rá filctollal és helyezz bele egy közös fotót, amely mindenki számára kedves élményeket idéz fel.

 

 

Tetszenek ezek a képeslapok? Küld el valakinek! >>>

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL