KÖZÉRZET

Ismerd fel időben a cukorbetegséget!

Szerző:
Szabó Anna
Magyarországon több mint félmillió regisztrált cukorbeteg ember él, és további 250 ezer azoknak a száma, akik valójában cukorbetegek, de nem tudnak róla vagy még nem vettek részt diabétesz-szűrésen.

 

Óvatos számítások szerint 2027-re a magyar lakosság 20-70 év közötti korosztályában már minden tizedik ember cukorbeteg lesz. Kiemelten fontos tehát, hogy időben diagnosztizáljuk a diabéteszt, és megfelelő információval rendelkezzünk erről a szinte észrevétlen, de súlyos szövődményekkel járó betegségről. Ebben segít a diabétesz világnap alkalmából a Cukorbetegek Budapesti Egyesülete egésznapos, ingyenes programokkal 2017. november 11-én a Lurdy Rendezvényközpontban.


A rendezvény fő célja, hogy megteremtse annak a lehetőségét, hogy bárki elsajátíthassa a cukorbetegséggel való együttéléshez nélkülözhetetlen ismereteket.


A helyszínen szakemberek olyan ingyenes vizsgálatokkal, tanácsadással várják az érdeklődőket, mint a vércukor-, koleszterin-, vérnyomásmérés, diétás tanácsadás, talpi nyomásmérés, látásvizsgálat, nordic walking tanácsadás, neuropátiás szűrés, masszázs vagy a hajvizsgálat.


Az eseményre látogatók személyesen találkozhatnak Korda György és Balázs Klári énekes házaspárral, Erős Antónia televízióssal, valamint Kovács Áron műsorvezetővel, akik nap mint nap bebizonyítják, hogy tudatos életvezetéssel cukorbetegen is teljes életet lehet élni.


Részletes programért látogasson el a www.cbe.hu oldalra!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL