2018. július 16. - Valter
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 16. - Valter
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Nem túl vicces, ellenben izgalmas fejtörő a tengerszennyezés komolyságáról

Az óceán az egyik legszebb, legváltozatosabb és legtitokzatosabb hely a bolygón. Sajnos szépségét és sokféleségét fenyegeti az ember által okozott környezetszennyezés. Szomorú statisztikák szerint évente mintegy 1,4 milliárd köbméter hulladék kerül a vizekbe. Ezért hoztuk a fejtörőt, hogy mindenkinek felhívjuk a figyelmét környezetünk védelmére, és bár izgalmas a rejtvény, de egyáltalán nem mókás!

 

Mielőtt folytatnánk a cikkünket, itt egy érdekes: Meg tudod különböztetni a delfint a szeméttől? A válasz a cikk végén található.

Már jóval korábban kezdték el az emberek szennyezni az óceánt, úgy gondolva, hogy annyira hatalmas, hogy a hulladékok valahogy csodálatosan eltűnnének majd a mély vizében. De a következmények sokkal szörnyűbbek voltak, mint amire számítottak. A mérgező hulladékok, az olajkiömlés és a lebegő műanyag nagymértékben hozzájárult az óceán szennyezéséhez és élővilágának pusztulásához.

A probléma nagyságának megerősítéseként Caroline Power fotográfus néhány képet osztott meg a Facebook oldalán, amely "műanyag és polipropiló-tenger" -t mutatja be. A fotókat a Hondurashoz tartozó Roatán karibi szigetek közelében készítették. A posztjának nagy betűkkel ezt a címet adta: "EZT MEG KELL ÁLLÍTANI!”

A képek rámutatnak, hogy egyre több a víz felszínén lebegő műanyagszemét a szigetek közelében, ami tönkre teheti a földi paradicsomokat. A Kék Bolygó Társaság szerint a szemét a guatemalai Montagua folyóból származhatott.

Sajnos még mindig kevés azaz ember, akit komolyan érdekelne a környezet, az olajszennyezés és mérgező hulladékok okozta környezetszennyezés. Pedig már az egészen apró, környezetbarát és környezettudatos megoldások is sokat segíthetnének, és könnyen bele lehetne építeni a mindennapokba, ami valóban segíthet az óceán ökoszisztémájának megmentésében. Power azt írta a posztjában:

Gondolj a mindennapi életedre. A gyors éttermekre, az utcai árusokra, ahol műanyag evőeszközzel eszel majd a szemetet egy műanyag zacskóba tetted. Még mindig használsz műanyag szemeteszsákokat? Műanyag palackokat? Műanyag csomagolású ételt veszel? Vásárolsz olyan toalettpapírt, amely műanyagba van csomagolva? A megvásárolt gyümölcsöket és zöldségeket a műanyag szatyorba teszed az élelmiszerboltban?

A fotós mindenki számára kihívást hirdetetett, hogy egy hétig gyűjtsék a szemetüket, majd válogassák szét szerves és újrahasznosítható hulladékot. Azt mondta, a legtöbb ember "undorodik, attól, hogy hány egyszer felhasználható tárgyat használ."

Tehát miközben ezeket a műanyag villákat használjuk, a tengeri élet és a fajok haldokolnak, ami ennek következtében veszélyezteti az egész óceáni ökoszisztémát. A statisztikák azt mutatják, hogy a szennyezés több mint 600 fajt és közel 100 000 tengeri állatot károsít, és évente több mint 1 millió madár hal meg műanyag miatt. Ha meg akarjuk menteni az óceánt és az életet a vizek alatt, itt az ideje, hogy drasztikus intézkedéseket hozzunk a szennyezés problémájának kezelésére.

Tehát vissza a delfines fejtörőhöz…  ne aggódj, ha hosszú időt vett igénybe, hogy megtaláld! A választ lejjebb láthatod!

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Könnyen vagy nehezen tanulod meg a személyes életleckéidet? - Megmondják a csillagok!

Könnyen vagy nehezen tanulod meg a személyes életleckéidet? - Megmondják a csillagok!

Mindenkinek tanulnia kell a fejlődéshez és ehhez sokszor több életleckét is meg kell tanulnunk utunk során. Mindig azt, amire éppen szükségünk van, ami előmozdíthatja a fejlődésünket. A kérdés csupán az, hogy te vajon könnyedén tanulod meg ezeket a leckéket, vagy nagyon is nehezedre esnek és mindig küzdelmesek? Persze ez magától a leckétől is függ, de minden csillagjegy másképp áll hozzá! Tudd meg, hogy miként sajátítod el a személyes életleckéidet!

Tovább »
9 "rosszkislányos vonás", aminek a pasik képtelenek ellenállni - Ők vallották be!

9 "rosszkislányos vonás", aminek a pasik képtelenek ellenállni - Ők vallották be!

Sok esetben a nők rosszfiúkra vágynak, a férfiak pedig imádják a rosszkislányokat. És valljuk be, Drága Hölgyeim, mindkét részről van ebben valami! No de mit is jelent pontosan rosszkislánynak lenni? Az alábbiakban megmutatom, hogy szerintem melyek a rosszkislányokra jellemző tulajdonságok, amiknek egyszerűen nem tudunk ellenállni.

Tovább »
Milyen új ajtó nyílik meg előtted hamarosan? - Felfedi neked a Kapuk Jóskártya

Milyen új ajtó nyílik meg előtted hamarosan? - Felfedi neked a Kapuk Jóskártya

Hol ajtók nyílnak meg előttünk, hol pedig bezáródnak. Ez egy állandó folyamat, ami biztosítja a haladást, és azt, hogy mindig ott legyünk, ahol éppen lennünk kell. Az égiek pedig mindig terelnek bennünket, csak sokszor nem látjuk és nem halljuk meg őket. A Kapuk Jóskártya azonban a segítségedre lehet ebben, és megmutathatja, milyen új ajtó nyílik meg előtted az elkövetkezendő időszakban.

Tovább »

Kalkulátor

Gyógynövények gyermekbetegségekre

Nem kell feltétlenül a patikába rohannod gyógyszerért, ha rosszul van gyermeked. A természet patikája nagyon sok tünetre ad gyors és kíméletes gyógyírt!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Szalay Zsuzsa

Szülés utáni depresszió szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Szalay Zsuzsa

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép