2017. november 18. - Jenő
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. november 18. - Jenő
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Nem túl vicces, ellenben izgalmas fejtörő a tengerszennyezés komolyságáról

Az óceán az egyik legszebb, legváltozatosabb és legtitokzatosabb hely a bolygón. Sajnos szépségét és sokféleségét fenyegeti az ember által okozott környezetszennyezés. Szomorú statisztikák szerint évente mintegy 1,4 milliárd köbméter hulladék kerül a vizekbe. Ezért hoztuk a fejtörőt, hogy mindenkinek felhívjuk a figyelmét környezetünk védelmére, és bár izgalmas a rejtvény, de egyáltalán nem mókás!

 

Mielőtt folytatnánk a cikkünket, itt egy érdekes: Meg tudod különböztetni a delfint a szeméttől? A válasz a cikk végén található.

Már jóval korábban kezdték el az emberek szennyezni az óceánt, úgy gondolva, hogy annyira hatalmas, hogy a hulladékok valahogy csodálatosan eltűnnének majd a mély vizében. De a következmények sokkal szörnyűbbek voltak, mint amire számítottak. A mérgező hulladékok, az olajkiömlés és a lebegő műanyag nagymértékben hozzájárult az óceán szennyezéséhez és élővilágának pusztulásához.

A probléma nagyságának megerősítéseként Caroline Power fotográfus néhány képet osztott meg a Facebook oldalán, amely "műanyag és polipropiló-tenger" -t mutatja be. A fotókat a Hondurashoz tartozó Roatán karibi szigetek közelében készítették. A posztjának nagy betűkkel ezt a címet adta: "EZT MEG KELL ÁLLÍTANI!”

A képek rámutatnak, hogy egyre több a víz felszínén lebegő műanyagszemét a szigetek közelében, ami tönkre teheti a földi paradicsomokat. A Kék Bolygó Társaság szerint a szemét a guatemalai Montagua folyóból származhatott.

Sajnos még mindig kevés azaz ember, akit komolyan érdekelne a környezet, az olajszennyezés és mérgező hulladékok okozta környezetszennyezés. Pedig már az egészen apró, környezetbarát és környezettudatos megoldások is sokat segíthetnének, és könnyen bele lehetne építeni a mindennapokba, ami valóban segíthet az óceán ökoszisztémájának megmentésében. Power azt írta a posztjában:

Gondolj a mindennapi életedre. A gyors éttermekre, az utcai árusokra, ahol műanyag evőeszközzel eszel majd a szemetet egy műanyag zacskóba tetted. Még mindig használsz műanyag szemeteszsákokat? Műanyag palackokat? Műanyag csomagolású ételt veszel? Vásárolsz olyan toalettpapírt, amely műanyagba van csomagolva? A megvásárolt gyümölcsöket és zöldségeket a műanyag szatyorba teszed az élelmiszerboltban?

A fotós mindenki számára kihívást hirdetetett, hogy egy hétig gyűjtsék a szemetüket, majd válogassák szét szerves és újrahasznosítható hulladékot. Azt mondta, a legtöbb ember "undorodik, attól, hogy hány egyszer felhasználható tárgyat használ."

Tehát miközben ezeket a műanyag villákat használjuk, a tengeri élet és a fajok haldokolnak, ami ennek következtében veszélyezteti az egész óceáni ökoszisztémát. A statisztikák azt mutatják, hogy a szennyezés több mint 600 fajt és közel 100 000 tengeri állatot károsít, és évente több mint 1 millió madár hal meg műanyag miatt. Ha meg akarjuk menteni az óceánt és az életet a vizek alatt, itt az ideje, hogy drasztikus intézkedéseket hozzunk a szennyezés problémájának kezelésére.

Tehát vissza a delfines fejtörőhöz…  ne aggódj, ha hosszú időt vett igénybe, hogy megtaláld! A választ lejjebb láthatod!

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

8 döbbenetes felfedezés, amire nem találnak magyarázatot a tudósok

8 döbbenetes felfedezés, amire nem találnak magyarázatot a tudósok

A világtörténelem tele van meglepő rejtélyekkel. Mindegy milyen régóta élünk, nem elég ideje, hogy mindegyüket megfejtsük. Így még mindig vár bőven feladat a jövő tudósaira! Főleg ez a 8 elképesztő felfedezést, amire máig nem tudnak egyöntetű magyarázatot adni jelenkorunk szakértői!

Tovább »
Vizuális fejtörő! - Melyik minta következik?

Vizuális fejtörő! - Melyik minta következik?

Milyen jól szokott menni neked a mintafelismerés? Jó vagy a vizuális játékokban? Egyáltalán milyenek a vizuális képességeid? Itt egy újabb lehetőség, hogy teszteld őket! Vajon rájössz arra a színes minták alapján, hogy a négy választható lehetőség közül melyik kerül a hiányzó kép helyére?

Tovább »
Válassz egy fát, és elárulja, mi a legfontosabb neked egy kapcsolatban - Képes pszichológiai teszt

Válassz egy fát, és elárulja, mi a legfontosabb neked egy kapcsolatban - Képes pszichológiai teszt

Minden embernek szüksége van szeretetre. A szerelem boldogabbá, teljesebbé és pozitívabbá teszi a valóságot, amelyben élsz. Amikor tudatában vagy annak, hogy szeret valaki, akkor biztonságban érzed magad és az önbecsülésed is nő. Azonban mindenki számára más a fontos egy kapcsolatban. Vajon számodra mi a leginkább mérvadó – biztonság, bizalom, tisztelet netán valami más?

Tovább »

Kalkulátor

Karácsonyi díszek S.K

Adunk néhány ötletet, ha szeretnéd a karácsonyfádat igazán különlegessé és egyedivé varázsolni.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Némerthné Győry Mária

Pszi sebész

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Némerthné Győry Mária

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép