ÁLLATI CUKISÁGOK

4 jel, hogy a macskád túl stresszes! - Vedd észre időben a jeleket!

Szerző:
Szabó Anna
A macskák olyan lények, akik nem igazán szeretik a változást, akár egy költözésről, akár új emberek megismeréséről van szó, vagy éppen egy szimpla lakásátrendezésről. Ők ugyanis ragaszkodnak a szokásaikhoz, és az ilyen szituációk bizony stresszt okozhatnak náluk, ami súlyos hatással lehet az egészségükre nézve. Az alábbi jelek arról árulkodnak, hogy a cicus stressznek van kitéve.

Az étkezési szokások megváltozása


Ha a kis kedvenced már nem nyúl az ételhez, vagy éppen pont túl sokat is eszik, ez egy nagyon fontos jel. A megmagyarázhatatlan szeszélyesség vagy étvágytalanság, az étkezési szokások megváltozása azt jelezheti, hogy a macska erős stressznek van kitéve.


Félénkség vagy agresszió


Vajon a macskád, aki előzőleg nagyon is társaságkedvelő volt és imádott játszadozni, most elfut, elbújik, netán épp ellenkezőleg, az agresszió jeleit mutatja? Ezek bizony a rejtett stressz jelei.


Öncsonkítás


Amikor súlyos stresszhelyzetekről van szó, a macska addig nyalogatja magát, míg a szőre ki nem hullik, és akár még vérzés is felléphet. Ez a probléma, az úgynevezett alopecia, amely gyakran a macska depressziójának nagyon szembetűnő és fontos tünete lehet, és akár az állat halálát is okozhatja.


Tisztátalanság


Ha a macskád korábban mindig nagyon tiszta volt, és hirtelen mindenhová ürít, és össze-vissza vizel a lakásban, ez annak a jele, hogy a kedvenced valamitől szenved.

 

kisállat macska cica
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL