GASZTRO

Könnyű, gombával és spenóttal töltött pizza calzone - Igazán ínycsiklandozó!

Szerző:
Szabó Anna
A calzone egy olasz sült és töltött pizza egyben, amely összehajtogatva készül. Nápolyban készítették az első ilyen jellegű pizzát. Az alábbi egy klasszikus és istenien finom töltött calzone pizza receptje.

Hozzávalók


• 250 g gomba
• 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
• 100 ml pizza szósz
• 200 g spenót (fagyasztva)
• 125 g) mozzarella
• 1 lapos tészta a pizzához
• 1 tk friss bazsalikom (apróra vágva)
• só, bors
• olaj a sütéshez
• kevés vaj

Elkészítés


Önts olajat egy serpenyőbe, és enyhén fűszerezd meg fokhagymával. Add hozzá a szeletelt gombát, majd hintsd meg sóval és borssal. 5-7 percig süsd, majd add hozzá a vajat és a spenótot (olvasztott és préselt állapotban). Süsd további 3-5 percen át, majd tedd félre kissé hűlni.


A sütőlapon sült pizzalapot kend meg a pizzamártással. Helyezd rá a sült gombát és spenótot, tegyél rá mozzarella darabokat és friss bazsalikomot. Fedd le a tészta szabad széleit, hajtogasd rá a másik felét és nyomkodd el a széleit. Süsd 12-15 percen keresztül, 220 C fokos sütőben.


Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL