SZÉPSÉG

7 hasznos, könnyen alkalmazható tipp göndör haj esetén - Így lesz gyönyörű, egészséges a hajkoronád!

Szerző:
Szabó Anna
Közismert, hogy azok a nők, akiknek göndör a hajuk, szeretnének egyenes hajat, míg az egyenes hajúak göndör fürtökről álmodoznak. A nők bizony ilyenek. Mindkét esetben az az elsődleges, hogy egészséges és ápolt legyen a haj - ám ezért bizony tenni is kell. Íme, néhány hasznos tipp a göndör hajúak számára, aminek eredményeképpen gyönyörű lesz a frizurájuk.

Lentről kezdd fésülni a hajadat


Ne felejtsd el, hogy a haj fésülését alulról kell elkezdeni, elkülönítve az egyes tincseket, így szép göndör marad a hajad.


Ne használj hajkefét


A haj töredezése és a hajhullás elkerülése érdekében ritkább fogazatú fésűt érdemes használnod a hagyományos hajkefe helyett.


Használj célzott hajápoló termékeket


A hidratálás és a haj táplálása két elengedhetetlen dolog a mindennapi hajterápia során. A különféle hajápolási termékek alkalmazása szebbé és ápoltabbá teszi a göndör fürtjeidet, ugyanis sok terméket kifejezetten a göndör haj ápolására fejlesztettek ki.


A kondicionálót a hajvégekre vidd fel


A göndör haj sokkal hajlamosabb arra, hogy töredezetté és fénytelenné váljon. Ezért, ha hosszú és egészséges fürtöket szeretnél, sose feledkezz meg a hajszárítás utáni kondicionálásról. Ám ezt mindig csak a hajvégekre vidd fel, ne kerüljön a tőre, különben elnehezíti a hajszálakat, és a fejtetőn rá fog lapulni a fejedre, oldalt pedig eláll majd a hajad.


Alkalmazd az „ananász trükköt"


Az "ananász trükköt" az a technika, amikor a fejtetőre csatolod fel a hajadat. Alvás közben előnyös, mivel ez az egyszerű trükk megvédi a fürtöket attól, hogy elveszítsék alakjukat és töredezetté váljanak.


Rendszeresen vágasd a hajvégeidet


A göndör hajú lányok számára különösen fontos, hogy rendszeresen vágva legyen a haj, hogy ne legyenek eltöredezve a hajvégek. Ha friss és ápolt hajat szeretnél, látogass el hat vagy nyolchetente a fodrászhoz.


Kerüld a túlzott hajegyenesítést


Ahogy föntebb olvashattad is, sok göndör hajú lány vágyik arra, hogy egyenes legyen a hajkoronája. Manapság rengeteg eszköz létezik erre a célra, a szépségpiacon. Ám ne feledkezz meg arról, hogy ha minden nap kiegyenesíted a hajadat, az elveszíti a rugalmasságát és fénytelenné, gyengévé válik.


Esős napokon kerüld a hajmosást, ha lehet


A göndör haj érzékenyebb a párás és esős időben, mint az egyenes frizura. Ezért, ha reggel úgy látod, hogy esik az eső, akkor jobb, ha nem mész frissen mosott hajjal az utcára és mindig vigyél fel a hajadra hajkondicionálót.

 

 

szépség szépségtipp haj
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL