KÖZÉRZET

Készítsd el házilag a fáradt, duzzadt visszeres láb ellenszerét!- Csak egy valami kell hozzá

Szerző:
Szabó Anna
Nem is gondolnád, hogy az utakon, parkokban mostanság oly gyakori vadgesztenye gyógymódja lehet a fáradt, visszeres lábaknak. Még nincs késő házi kencéket készíteni, és így felkészülni a későbbi kellemetlenségek orvoslására.

Hatásai

A tágult visszerekre, visszérgyulladásra az egyik leggyakrabban használt szer a vadgesztenye tinktúra, vagy krém. A fa terméséből kinyert eszcin jótékony hatással van a szervezetre. Az eszcin csökkenti a kis erek áteresztő képességét, és megszünteti az erekben lévő folyadék felhalmozódását.  Ezért gyulladáscsökkentő, értágító, erősíti az érfalakat, csökkenti az érgyulladásokat. Ízületi gyulladás esetén is alkalmazható, és felhasználható aranyér kezelésére,  a fáradt, duzzadt lábat megnyugtatja. Fontos, hogy CSAK KÜLSŐLEG ALKALMAZD! A termés lenyelése ugyanis mérgezést okozhat!

 

Tinktúra

Elkészítése nagyon egyszerű, és biztos lehetsz benne, hogy így sem a tinktúrában, sem a krémben nem lesz káros adalékanyag. A gesztenye tinktúrához friss vadgesztenyére lesz szükséged. Menj el valami tiszta levegőjű helyre, ahol nem járnak autók, és gyűjts  20 db vadgesztenyét. Vásárolj 0,5 l vodkát, vagy valamilyen tiszta, legalább 70%-os alkoholt. Húzd le a gesztenyék héját - ha forró vízbe teszed őket egy kis időre, akkor ezt könnyedén megteheted. Aprítóval pépesítsd, tedd egy üvegbe és öntsd rá a vodkát. Tedd sötét helyre, 15-20 napra. Minden nap rázd fel a keveréket, és ha elkészült, szűrd le. Használhatod bedörzsölésre, de előtte végezz bőrpróbát! A tinktúra egy kicsit száríthatja a bőrt, ezért ha te is így jársz, a felszívódás után használj valamilyen bio testápolót, oliva olajat, jojoba olajat, vagy shea vajat.

 

Krém

A krémhez szükséged lesz az elkészített tinktúrából 150 ml-re, 3 csomag zselatinra, és jó minőségű levendulaolajra. 150 ml vízben kezdd el folyamatos kevergetés közben elkészíteni a zselatint, majd ha elkészült, apránként öntsd hozzá a tinktúrát, és 5 csepp levendula olajat. Fontos, hogy a zselatin lehetőleg növényi alapú legyen, mert ellenkező esetben a krémed nagyon kemény lesz. Ha a 24 órás bőrpróba nem jelzett allergiát, akkor bátran használhatod, naponta két alkalommal.  Hűtőben tárold, és 3 hónapon belül használd el!

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL