FÉSZEK

Teremts otthon SPA hangulatot - Készíts csodás levendula illatú fürdőgolyókat

Szerző:
Szabó Anna
Szívesen vennél egy pihentető fürdőt, amelyet körbeleng a fűszernövények és illóolajok varázslatos illata? Ha igen, akkor az alábbi ötlet nagyon fog tetszeni! Ám ha inkább zuhanyozni szeretsz, akkor is érdekesnek találhatod az alábbiakat.

Ezekkel a csodálatos házi készítésű levendula fürdőgolyókkal csodás SPA hangulatban lehet részed. Arról nem is szólva, hogy ez egy igazán kiváló, kézzel készített ajándék, amit a barátaid és a családod is nagyon értékel majd. Nem is hinnéd, hogy elkészítésük mennyire egyszerű.

Szükséges összetevők

  • 1 csésze szódabikarbóna
  • 1/2 csésze citromsav
  • 1/2 csésze Epsom só (ha túlságosan szemcsés, daráld le)
  • 1 teáskanál víz
  • 2 teáskanál levendula illóolaj
  • 3 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított levendula

 

Így készítsd

Szükséged lesz a következő kellékekre: egy tál, habverő, csésze és fürdőgolyó forma. A szükséges formákat könnyen beszerezheted, de akár még helyettesítheted is őket.

  1. Először a száraz összetevőket kell összekeverni, külön a nedvesektől. Ezután adj hozzá néhány csepp illóolajat, de ne többet. Majd add hozzá a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, egy kanál segítségével. Ha azt tapasztalod, hogy a száraz összetevők kissé pezsegni kezdenek, akkor minden rendben van. Addig rázogasd, amíg nedves homok jelleget nem kapsz.
  2. Öntsd bele a formákba a keveréket színültig, és mindegyik tetejére helyezz levendulát egy kanállal, majd erősen préseld össze őket. Ezután óvatosan távolítsd el a formákat.
  3. Hagyd egy éjszakán át száradni, vagy tedd be a golyókat a fagyasztóba pár órára.

Máris készen állnak a levendulaillatú fürdőgolyóid! Tegyél egyet a fürdőkádba, és pihenj, élvezd a pezsgést és a finom illatot!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL