SZÉPSÉG

10 tipp a gyönyörű és üde arcbőrért, mely smink nélkül is csodálatos

Szerző:
Szabó Anna
Minden nőnek tisztában kell lennie azzal, hogy a smink egyfajta tartozék, amely lehetővé teszi számunkra, hogy kiemeljük saját szépségünket. Azonban nincs gyönyörűbb nő, mint az, aki magabiztos, merész, mosolyog, még akkor is, ha smink nélkül mutatkozik. A természetesen sugárzó arc eléréséhez mutatunk néhány jó tanácsokat.

 

1. Meditáció és jóga


Hunyd be a szemedet, formázz O alakot a száddal, és gyorsan lélegezz. Néhány percig tedd meg ezt minden reggel, és a különbséget máris fogod látni a bőrödön. Továbbá, ha jógázol, elmúlnak a pattanások, beindul a keringés a szervezetben, és méregteleníti a vesét és a májat is.


2. Masszírozd az arcodat


Ha reggel és este megmosod az arcodat, masszírozd néhány percig körkörös mozdulatokkal. Ez jó módja annak, hogy fokozott legyen a véráramlás és oxigén jusson a bőr felületi része alá is.


3. Reggel fogyassz kávé helyett gyógyteát


Egyes szakértők szerint néhány gyógynövény különösen előnyös a bőr számára, ezért nagyon ajánlott a tea fogyasztása. Még akár tealevelet is vásárolhatsz, amit összekeverhetsz az arcszérumoddal, és máris egy mesés arcpakolást kapsz eredményül!


4. Korlátozd a tejfogyasztást


Megfigyeltek olyan eseteket, amelyekben a tejes ételek fogyasztása összefüggésben áll az akne megjelenésével. Tehát, ha ilyen problémáid vannak, a legjobb, ha kókusz- vagy kecsketejre cseréled a rendszeresen fogyasztott tejet.


5. Használj fényvédőt


Használj hidratáló krémet az arcon és a nyakon, hogy hidratáld és védd a bőröd. Ne feledd, hogy még felhős napokon is érdemes használnod, mert a bőr akkor is érzékeny a nap ultraibolya sugaraira.


6. Igyál egy csésze meleg „C-vitamint"


Minden reggel, amikor felébredsz, igyál egy pohár citromlével elkevert meleg vizet. Ez elősegíti a szervezetben lévő toxinoktól való megtisztulást, amik bőrérzékenységet okoznak.


7. Alkalmazz tonizáló szereket


A tonizálás segít a bőr PH-szint egyensúlyának megtartásában, ami segít a még egyenletesebbé tételében. Ne feledd, hogy ezt az arcmosás után érdemes alkalmazni.


8. Radírozd az arcbőrt


Az elhalt hámsejteket távolítsd el a kedvenc termékeddel vagy annak természetes keverékével (szódabikarbónával és vízzel egyenlő arányban), hetente kétszer. Így a bőröd fényesebb lesz, és egészségesen üdének tűnik majd.


9. Ne fogdosd az arcodat


Tartsd távol a kezedet az arcodtól. Az arcon lévő bőr nagyon érzékeny, így bármilyen karcolás, csipkedés vagy érintés könnyen vezethet a kiszáradáshoz és bőrhibákhoz.


10. Figyelj oda az alvásra és az étrendre


A megfelelő alvási menetrend fenntartása és a kiegyensúlyozott étrend elengedhetetlen az egészséges bőr számára. Eleget kell aludnod ahhoz, hogy elkerüld a szem alatti táskák képződését, a petyhüdt szemhéjakat, és az abnormális sápadtságot. Emellett legalább 8 pohár vizet igyál meg naponta, és egyél sok friss gyümölcsöt és zöldséget, ami segít megtartani a bőr hidratált állapotát, és a tested megkaphatja az összes szükséges tápanyagot. Ez pedig tükröződik a bőr állapotában is.


Végül, de nem utolsósorban, mosolyogj! Semmi sem teszi egy nőt szebbé, mint egy gyönyörű mosoly!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL