LELKIPATIKA

Méregtelenítsd a démonaidat!

Szerző:
Szabó Anna
Túl kapzsi vagy inkább elnéző vagy magaddal szemben? Ha bűnösnek érzed magad valamiért, mutatunk neked kilenc megoldást, amitől ismét jobb lehet a lelkednek.

 

1. Adj időt magadnak!

Foglalkozz olyan dolgokkal, amik számodra természetesek és jól esnek. Fordíts időt jótékonykodásra, utána biztosan jobban fogod magad érezni.

 

 


2. Adományozz egy kevés pénzt!

Ha nincs időd jótékonykodni, elég, ha pénzzel támogatsz bizonyos szervezeteket. Nem milliókkal csak éppen annyival, amennyit nem nélkülözöl. Mondjuk támogasd az oktatást.

 

3. Lomtalanítsd a szekrényed!

Vannak olyan nőtársaid a világban, akik nem enegedhetik meg maguknak, hogy csinosan öltözködjenek, pedig nekik is fontos lenne. Amire már nincs szükséged juttasd el a megfelelő szervezetnek. Ha van olyan kosztümöd és táskád, amit tudsz nélkülözni add tovább és segíts ezzel olyan hölgyeken, akik estleg emiatt nem tudnak elmenni dolgozni.

 

4. Oszd meg tudásodat másokkal!

Van benned némi művészi véna vagy istenien tudsz főzni? Lehet, hogy valaki hálás lenne, ha megosztanád másokkal a tudásodat. Foglalkozz hátrányos helyzetű gyerekekkel, taníts meg vak gyerekeket hangszereken játszani vagy főzni.

 

 

5. Egyszerű, de nagyszerű: Törődj másokkal!

Életünk manapság igen énközpontú. Nem igazán tőrődünk másokkal. Szórakozásként beérjük egy filmmel, mozival. Határozottan elvagyunk magunkban még akkor is, ha épp társasági életet élünk. Lepd a meg valamelyik családtagodat egy kézzel írott levéllel, virágcsokorral. Fogadd a barátaidat magad sütötte süteménnyel, érezted velük, hogy mennyire fontosak neked. Karácsonyra készíts nekik saját készítésű ajándékot, sokkal személyesebb.

 

6. Kezdj sportolni mértékkel!

Ugyanis az alacsony intenzitású testmozgás arra serkenti agyad, hogy endorfinokat termeljen. Az endorfinok az emberi idegrendszerben fellelhető természetes narkotikumok, amelyek jó közérzetet eredményeznek. Hetente háromszor 30 percnyi kerékpározás vagy séta már elég ahhoz, hogy érezhesd az endorfinok jótékony hatását.

 

7. Készíts listát erősségeidből!

Összpontosíts az erőforrásaidra. Nevezd meg a fizikai és a lelki pozitívumaidat. Ez segít átértékelni a „belső tükröd” torzításait, ami az első lépés a belső démonok elűzéséhez, a bűntudattól való szabadulásnak.

 

8. Gondolkodj mielőtt cselekszel!

Ha rabjaivá lettél szokásaidnak, gyakran megfeledkezhetsz arról, hogy gondolkodó lény vagy. A szokás egy láncreakció, amely két láncszemből áll: az ingerből és a válaszokból. De jóformán bármilyen építő ötlet segít, hogy felhagyj a szokásaiddal. Mindig kis lépésekkel kezd, hiszen már ehhez már a változtatás elhatározása is bátorságra vall!

 

9. Gazdagítsd életedet kreatívítással!

Az alkotás gyakorlása javít személyes hatékonyságodon, sikerességeden, az életminőségeden. Lehet ez novella, regény, vers, festmény, fotó… bármilyen mű, amiben kiteljesedhetsz. Hallgass természetes hajlamaidra, hagyatkozz tehetségedre.

Örömödet leled majd abban, hogy létrehoztál valami egyedi dolgot, ami a te saját személyiségedet fejezi ki. Idővel rájössz majd, hogy érzéseid megtestesítése egy-egy műalkotásban hozzásegít ahhoz, hogy jobban tudd irányítani lelkivilágodat. A benned felhalmozódott negatív energiákat ártalmatlan, sőt valójában konstruktív módon szabadíthatod fel ezzel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL