SZÉPSÉG

Gyémántragyogás a szemeken - Ahogy a sztárok csinálják!

Szerző:
Szabó Anna
Merész lányoknak, és azoknak akik már unják a füstös szemek jó pár éve tartó hódítását, szinte kötelező kipróbálni (vagy újra elővenni) a metálos ragyogású szemfestékeket!

 

Tipp:

Bánj csínján a rúzzsal és a pirosítóval! Inkább használd a korall árnyalatokat ezekre a helyekre. Különben a feltűnőbb színekkel, könnyen a sminkelés bohócává válsz a nagymesterség helyett.

Idén a ruhákat illetően nem tobzódunk a csillogásban, ám a sminkdivat már egészen más. A szemeden úttörő trend az ismét visszatérő gyémántragyogás. Igazi szexi, feltűnő tekintetet varázsolhatsz magadnak rövid idő alatt akár egy szín használatával, no és persze az odaillő szempillaspirállal. Itt az alkalom, hogy kihasználd az őszi-téli szezont a legfényesebb, a legfeltűnőbb sminkre.

 

1. Esteé Lauder mono szemhéjfesték, 5.780,-
2. Dior szemhéjfesték, 18.900,-
3. és 6. MAC mono szemhéjfesték, 4.300,-
4. Clinique mono szemhéjfesték,  9.500,-
5. Shiseido, 11.900,-

 

Csillogó leskelődés

Amikor rohansz az utcán bojtos sapkával vagy éppen az oly divatos kalappal a fejeden, nem kell rejtegetned a szemedet: sőt emeld ki. Széles ecsettel vidd fel akár a szemöldöködig. Legyen az bíbor, vagy lila, a hatás nem marad el.

 

Poros fények

Utánozd a fényes égi kék felhőit: ez talán a legcsinosabb változata a szemhéjfestékeknek, különösen a már (szinte) unásig használt füstös szemek után. Felejtsd el hát a sötét árnyalatokat, helyette jöjjenek inkább a púderes pasztellek.


1. Bourjois shimering shine szemhéjfesték ecsettel, 3.900,-
2. Chanel teljes sminkpaletta, 23.900,-
3. L'oreal Color Mineral szemfesték, 2.900,-
4. Bourjois szemceruza, 2.100,-

 

Színes ceruzák

Légy merész és próbáld ki a színes szemceruzákat. Bármit megtehetsz vele ugyanúgy, mint a hagyományos feketével.

 

Ragyogó sztárok, sztárragyogások

Abszolút trend a kék. Nem csoda, hiszen „öltöztet”, ráadásul mindenkinek jól áll – tudják ezt a profi sminkesek és a celebek (is). Egy alapszabályt érdemes megjegyezned: a világos szemhez a világos-, a sötétebb tónusúhoz a sötétebb kék áll jól.


Kate Hudson

Minimális erőfeszítéssel profi smink: alapozd szemhéjad egy viszonylag semleges, természetes árnyalattal, majd húzd ki alul égszínkék, vastag hegyű, csillogó szemceruzával. Már csak a fekete szempillaspirál hiányzik.


Rihanna



Sikkes és modern: bézs és csillogó tengerészkék együtt. Már ez a két szín eleve elnyeri az előző jelzőket, ám így együtt tekintetedet is elegánssá alakíthatod. Fesd szemhéjadat bézsre, alul húzd ki tengerészkékkel, a koronát pedig kék szempillaspirállal tedd fel.



Hilary Duff



Igazán akkor előnyös ez a smink, ha neked is kicsi, huncut, közelülő szemeid vannak, pont mint Hilarynek. Fémes por állagú szemhéjfestékkel alapozz – úgy hogy a belső szemzúgodra is jusson belőle –, húzd ki körben jól láthatóan feketével, a spirálozás után pedig benedvesített középkék szemceruzával (alul egészen szempillád végéig, felül pedig a fekete kontúr felett közvetlenül). Végezetül egyengesd el aplikátorral.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL