FOGYÓKÚRA

10 mágikus hatású étel, mely segít a zsírégetésben - Iktasd be az étrendedbe!

Szerző:
Szabó Anna
A zsírégetés – különösen egy bizonyos kor felett – nem mindig egyszerű folyamat. Nagyon sokan küzdenek súlyfelesleggel, amit komoly nehézségek árán sem tudnak leadni. Éppen ezért, most segítünk abban, hogy egészséges ételek beiktatásával gyorsabban megszabadulj a fölösleges zsírtól.

 

1. Alma


Az alma vitaminokban és antioxidánsokban gazdag, így ideális táplálék a hasi zsír égetésére. Ahhoz, hogy látványos eredményeket érj el, legalább 3 almát egyél meg naponta. Megduplázhatod a varázslatos hatást, ha az almát zabpehellyel kombinálod és éhgyomorra fogyasztod.


2. Tengeri hal


Az omega-3 zsírsavak felszámolják a zsírt, és megakadályozzák a zsír felhalmozódását a szervezetben. Kiváló a lazac, a makréla, a hering, a tonhal, a szardínia, a szardella, a tengeri pisztráng, az angolna, a kardhal, a tengeri ingóla, a rombuszhal és a piros sügér is.


3. Banán


A banán nagy kálium-, kalcium-, magnéziumforrás. Egy banán naponta valóban segít megnyerni a zsírral szembeni csatát. Akkor egyél egy banánt, amikor éhes leszel két étkezés között. Ráadásul sok egészséges banánból készült desszertet is ki lehet próbálni.


4. Citrusfélék


Ismeretes tény, hogy a citrusfélék gazdagok C-vitaminban, ami csökkenti az inzulinszintet, és a test gyorsabban égeti a zsírokat. Egyél egy narancsot, grapefruitot és igyál citromos vizet az étkezések között.


5. Tenger gyümölcsei


A friss, minőségi tenger gyümölcsei többszörösen telítetlen zsírokat tartalmaznak, amelyek segítenek elkerülni az extra zsírok felhalmozódását. Plusz, a tenger gyümölcsei nagy omega-3 zsírsavforrás is.


6. Sárga- és görögdinnye


Mindkettő víztartalma nagy és gazdag káliumban, ami segít elkerülni a zsírfelesleg felhalmozódását.


7. Diófélék és mandula


Mindkettő nagy koncentrációban tartalmaz omega-3-at és fehérjét. Továbbá, a mandula segít szabályozni a cukorszintet és aktiválni az anyagcserét. Adj hozzá némi mogyorót a salátához, vagy nassolj ilyesmit, ha éhesnek érzed magad napközben.


8. Avokádó


Sokan szeretik ezt az egzotikus gyümölcsöt, nem csak azért, mert ízletes, hanem azért is, mert olajsavat tartalmaz, ami elképesztően csökkenti az éhségérzetet. Ezenkívül tartalmaz szálas és egyszeresen telítetlen zsírokat, ami szintén segít megelőzni a súlygyarapodást. Ha lehetséges, egyél minden nap avokádót. Szerencsére sok helyen beszerezhető!


9. Paradicsom


Ügyelj arra, hogy az étrended paradicsomot is tartalmazzon, csökkenti ugyanis a lipidek mennyiségét a vérben (zsír és koleszterin). Készíthetsz paradicsomlevet, vagy hozzáadhatod salátákhoz is. A paradicsom elősegíti a jóllakottság érzését, ezért próbáld meg akkor is fogyasztani, amikor éhesnek érzed magad.


10. Almaecet


Az almaecetnek számos előnye van az egészségre, és gyorsabban is ég a zsír tőle. Pektint tartalmaz, ami az agyműködésnek is jót tesz. Tehát étkezés előtt vagy lefekvés előtt kiváló megoldás. Emellett elősegíti a természetes méregtelenítést és gyógyulást.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL