ÁLLATI CUKISÁGOK

Szokta a kutyád megnyalni az arcodat vagy a kezedet? - Többet jelent, mint hinnéd!

Szerző:
Szabó Anna
Minden gazdi, aki jól ismeri a kedvencét, tudja jól, hogy a kutyák a szeretetüket fejezik ki azzal, hogy megnyalnak. Azonban ennek a gesztusnak sokkal mélyebb értelmezése is van, mint gondolnád. Úgy tűnik, hogy a kutyák a nyelvük segítségével érzékelik az ember hangulatát.

 

Néhány pszichológus felfedezte, hogy a kutyák reagálhatnak a gazdájuk érzelmeire. Észrevették ugyanis, hogy szomorú vagy boldog volt-e az alany. Ezt támasztja alá egy tanulmány, amelyben a különböző érzelmekkel szembesülő kutyák reakcióit próbálták tesztelni.

Amikor a vizsgált csoport boldog volt, a kutyák közeledtek feléjük, hogy játszanak. Azonban amikor ugyanezek az emberek szomorúak voltak, a kutyák odamentek hozzájuk, hogy nyalogassák az arcukat. Ezért a kutya nyalása úgy értelmezhető, mintha támogatást és biztonságot akarna mindezzel kifejezni.

A vizsgálat legfontosabb része az, hogy a tanulmány azt is kimutatta, hogy a kutyák bizony képesek empátiát érezni, és képesek voltak beazonosítani az emberek érzelmeit. Lenyűgöző, amit az állatoktól minden nap tanul az ember, és most már teljesen biztos lehet benne bárki, hogy a kutya valóban az ember legjobb barátja.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL