Hozzávalók
• paradicsom
• bazsalikom
• só, bors
• olívaolaj
• sonka
• ricotta sajt
• gyógynövény keverék
• ribizli
• pesto szósz
• parmezán sajt
1. Az alap bruschetta elkészítéséhez vágj egy vastag, olasz cipót tizenkét 1-1,5 cm vastag szeletre.
2. Öntsd le a tetejét egy kis extra szűz olívaolajjal. A szeleteket pirítsd aranyszínűre, és máris kész a finom étel alapanyaga.
Paradicsomos sonkás
Préselt szőlőt és érlelt paradicsomot keverj össze 1 evőkanál zöld bazsalikommal (apróra vágott), sóval és borssal, majd adj hozzá 1 evőkanál olívaolajat is. Kanalazd rá a keveréket a bruschettara, köretnek pedig egy szelet sonkát tálalj.
Önts 1 evőkanál ricottát a bruschettara. Majd szórd meg különböző gyógynövényekkel, mint például friss spenót, rukkola és piros ribizli.
Tegyél 1 teáskanál pesto mártást a bruschetta tetejére. Ezután keverj össze 1 evőkanál paradicsomkeveréket bazsalikommal és olívaolajjal, és ezt is tedd a kenyered tetejére. Hintsd meg az egészet parmezán sajttal.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK