GASZTRO

A legkiválóbb olasz bruschetta - Akár minden nap ehetnéd!

Szerző:
Szabó Anna
A Bruschetta egy Olaszországból származó tradicionális étel, amely tulajdonképpen nem más, fokhagymával bedörzsölt, sült olívaolajjal leöntött pirított kenyérszelet. Nagyon sokféle változata létezik. Íme, 3 nagyon finom variáció.

 

Hozzávalók


• paradicsom
• bazsalikom
• só, bors
• olívaolaj
• sonka
• ricotta sajt
• gyógynövény keverék
• ribizli
• pesto szósz
• parmezán sajt


Elkészítés


1. Az alap bruschetta elkészítéséhez vágj egy vastag, olasz cipót tizenkét 1-1,5 cm vastag szeletre.
2. Öntsd le a tetejét egy kis extra szűz olívaolajjal. A szeleteket pirítsd aranyszínűre, és máris kész a finom étel alapanyaga.

Paradicsomos sonkás


Préselt szőlőt és érlelt paradicsomot keverj össze 1 evőkanál zöld bazsalikommal (apróra vágott), sóval és borssal, majd adj hozzá 1 evőkanál olívaolajat is. Kanalazd rá a keveréket a bruschettara, köretnek pedig egy szelet sonkát tálalj.


Ricotta és gyógynövények


Önts 1 evőkanál ricottát a bruschettara. Majd szórd meg különböző gyógynövényekkel, mint például friss spenót, rukkola és piros ribizli.


Pesto, paradicsom és parmezán sajttal


Tegyél 1 teáskanál pesto mártást a bruschetta tetejére. Ezután keverj össze 1 evőkanál paradicsomkeveréket bazsalikommal és olívaolajjal, és ezt is tedd a kenyered tetejére. Hintsd meg az egészet parmezán sajttal.

 

gasztro gasztronómia konyha konyhafortélyok bruschetta olasz pizza fokhagyma olívaolaj piritós kenyér
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL