SZÓRAKOZÁS

Öt fiatal. Egy menő belvárosi lakás. Hat hónap. Zéró költség. Elindult a Belakoltatva!

Szerző:
Szabó Anna
A “Belakoltatva” egy forradalmian új online albérlet- és bérlőkereső portált, a Rentingo.com-ot népszerűsíti.

 

A "Belakoltatva" kezdeményezés egyenlő azzal, hogy fél éven át egy négyszobás, panorámás lakásban, díjmentesen lakhat öt fiatal. A játékba bárki bekerülhet, aki elmúlt már 18 éves. A jelentkezés pedig pofon egyszerű: ha te is szeretnél beköltözni nincs más dolgod, mint hogy regisztrálsz a Rentingo.com-ra, létrehozol egy lakótárs profilt, majd pedig feltöltöd az 1-1,5 bemutatkozó videódat, amiben meggyőzöd a bent lakókat arról, hogy te is közéjük illesz.

Az első lakó már be is költözött: Alexának hívják. Most ő fog dönteni arról, ki legyen a következő szerencsés, aki részt vehet ebben a nem mindennapi játékban, a továbbiakban viszont az újonnan beköltözőkről mindig a már bent lévők döntenek.

Forgatások is várnak a nyertesekre

A Belakoltatva nem egy valóságshow, ahol egész nap kamerákon keresztül kukkolnak, mivel a forgatási napokat és időpontokat a stáb mindig előre egyezteti a lakókkal. A „belakoltatott" nyertesekről a bent töltött fél év alatt egy nyolc részes online videósorozat készül. A lakóknak nincsen más dolguk, csak hogy időközönként kommunikáljanak a közösségi médiában arról, milyen a benti életük és hogyan érzik magukat együtt.

Ha kedvet kaptál, belakoltatásra fel!

De mi is az a Rentingo?

A Rentingo egy új, közösségi médiás funkciókban bővelkedő, albérlet- és lakótárs-kereső szolgáltatás, amely egyszerre nyújt biztonságos segítséget azoknak, akik albérletet, bérlőt vagy lakótársat keresnek. Kiemelt célja, hogy kiszűrje a csalókat és a szélhámosokat.

Egyedi funkciók, hogy ne érjenek meglepetések

Az albérlet-kereső portál számos olyan funkciót tartalmaz, amely az albérletek kiadásával foglalkozó hagyományos oldalakon eddig nem volt elérhető. A hirdetőkkel például csak egy komoly ellenőrzési folyamat után léphetünk kapcsolatba, mivel mindenkinek fel kell töltenie a személyi igazolványát vagy más hivatalos okmányát. Ezzel ugyanis könnyen kiszűrhetők a komolytalan, esetleg rossz szándékú érdeklődők. Egy másik ilyen funkció, hogy a lakás tulajdonosának elérhetőségeit nem kaphatja meg mindenki automatikusan, csak azok, akiknek a lakás tulajdonosa engedélyt ad.

Szemben a klasszikus ingatlanos oldalakkal, amelyek használata megannyi buktatóval járhat, a Rentingónál még a lakásbérleti szerződés tartalma is előzetesen megismerhető, ezenkívül a bérbeadók és a bérlők is bemutatkozó profiloldallal rendelkeznek, így minden releváns információval tisztában lehetünk.

A szűrés további eleme, hogy mind a bérbeadókat, mind pedig a potenciális bérlőket értékelhetjük. Abban az esetben, ha például valaki lakástulajdonosként valótlan adatokat tüntetett fel a hirdetésében, az értékelés után a következő érdeklődők már értesülhetnek erről. Szintén hasznos lehet ez a funkció, amikor egy érdeklődő nem jelenik meg az előre megbeszélt találkozón, hogy megtekintse a lakást, mert pillanatok alatt a többi bérbeadó is tudomást szerez róla.

Ilyen egyszerű lakótárs-keresőt még nem láttál

A Rentingo oldalán lakótársakat is kereshetünk, ami leginkább az összeköltözni vágyó fiataloknak és egyetemistáknak lehet hasznos. Erre egy külön felületet hoztak létre, amelyen rengeteg információt megoszthatunk magunkról, így egyszerűen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb lakótársat.

A startup alapítói nem állnak meg az országhatáron belül

A Rentingo már most is több nyelven, például angolul és németül működik, így az itt élő külföldiek is használni tudják. Az alapítók azt tervezik, hogy az alkalmazás hamarosan több külföldi országban is megjelenik majd. A portál megalkotói tisztában vannak azzal, hogy bizonyos lakásokért alkalmanként milyen komoly árharc alakulhat ki a bérlőjelöltek között, épp ezért ilyen esetekre egy átláthatóan működő licitálási lehetőséget biztosítanak, hogy a tulajdonos a lehető legjobb áron tudja kiadni a lakását.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL