DIVAT

Ugyanannak a cipőnek a mindennapi viselete egészségügyi kockázatot rejt - Tudd meg, mit tehetsz ellene

Szerző:
Szabó Anna
Ha rátalálsz álmaid lábbelijére, valószínűleg le sem akarod venni többé a lábadról. Ám ennek - noha nem is gondolnád - bizony vannak hátrányai, már persze, ha nem teszed tönkre őket még ezelőtt. Ha ugyanazt a lábbelit viseled naponta, akkor ennek sajnos egészségügyi kockázatai is lehetnek.

 

Érdemes a lábbeliket variálni, nem csak később mennek tönkre, de a lábaidnak is jót tesz a változatosság.


A legtöbb cipőben található bélés. Ha állandóan ugyanazt a lábbelit hordod, akkor hamar kiegyenesedik, ugyanis időre van szükség ahhoz, hogy visszatérjen az eredeti állapotába. Ezért nem érdemes állandóan ugyanazt a cipőt viselni, mert így könnyen kinyúlik, ellaposodik a talpbélés. Emiatt inkább szerezz be egy pót párat is, így egészen biztosan tudod váltogatni a lábbeliket.


Emellett a lábad bizony izzad is a nap folyamán, a talpbetét pedig elnyeli a nedvességet. Ha minden nap ugyanazt a cipőt hordod, akkor nincs lehetőse a bélésnek kiszáradni. Emiatt nem tud kellően szellőzni és könnyebben gombás lehet a lábad.


Fontos eltérő sarokméretű lábbeliket viselni, mert így kíméled a vádlidat és a talpadat. A legjobb az, ha 2,5 hüvelyk magasság között váltogatod a lábbeliket, illetve ügyelj arra, hogy akár egy napon belül is válts cipőt, ha szükséges. Az igazán magas sarkú cipőket, amiknek a sarka már eléri a 6 hüvelyk magasságot, tartogasd inkább különleges alkalmakra.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL