FOGYÓKÚRA

Létezik jó és rossz időzítés a fogyás elkezdésére - Vedd észre, melyek ezek!

Szerző:
Szabó Anna
Nem mindegyik nap megfelelő egy diéta elkezdéséhez. Számos tényező befolyásolhatja, mikor érdemes belevágni, ezért megmutatjuk, melyek az erre legalkalmasabb napok, és mikor nem érdemes nekikezdeni.

 

Ha diétába szeretnél belevágni, érdemes megfogadni a lenti tanácsokat, szem előtt tartva, melyek az erre leginkább alkalmas napok!

A legalkalmasabb nap: amikor készen állsz


Az étkezési szokások megváltoztatására késztető érzés segít abban, hogy jó hangulattal és kellő lendülettel vágj bele. Nincs jobb, mint magabiztosnak lenni a kezdő napon. Hacsak az orvosod nem tanácsolja, hogy kezdd el a diétát, a legjobb nap az elkezdésére, ha kedved is van hozzá, mert éppen mondjuk így döntöttél. Lehet, hogy alacsonyabb az önbecsülésed vagy történt valami, ami miatt belevágsz.


A legalkalmasabb nap: a születésnapod után


A szakértők ezt „az újrakezdésnek" nevezik, mert ilyenkor hajlamosabb vagy arra, hogy belevágj valami pozitív dologba, akár például egy diétába. Ez azért van, mert automatikusan azt érzed, hogy „megújulsz". Olyan ez, mint amikor az akkumulátor töltöttségi szintje 100%.


A legalkalmasabb nap: hétfő


A hétfő „új kezdetként" él a fejedben. Ezért minden hétfő alkalmas arra, hogy belevágj valami ilyesmibe. Olyan ez, mint egyfajta „frissítés" gomb.


A legalkalmasabb nap: október mindegyik napja


A novemberi és a decemberi hónap tele van olyan ünnepekkel, amikor sok édességet és desszertet fogyasztasz, ha azonban októberben vágsz bele, a következő hónapok mértéktelen evésein is faraghatsz. Megelőző lépés az utána következő évi ünnepi szakasz előtt.


A legalkalmasabb nap: amikor valami nagy változás történt az életedben


Ez lehet egy új munka vagy szakítás, bármi, ami változást hoz az életedbe. A szakértők szerint ez az időszak kiváló a diéta elkezdéséhez is. Például ihatod tej nélkül a kávét, vagy nádcukorral ezután.


A legrosszabb nap: Újév


Szilveszterkor az ember sok mindent elhatároz. Ám a legtöbbjüket nem olyan könnyű betartani. A diéta tehát csak a sokadik lesz a képzeletbeli listán. Jobb, ha ezt a döntést nem egy átbulizott éjszaka kellős közepén hozod meg, hanem egy tudatos pillanatban.


A legrosszabb nap: ha éppen fontos munkád van


A stressz és az aggodalmaskodás nem igazán kedvez ennek az elhatározásnak. Egy olyan időszakban, amikor örülsz, hogy beesel az ágyba, nem éppen a legjobb alkalom diétázni, ugye?


A legrosszabb nap: péntek


Pénteken sokszor találkozik az ember a barátaival. Ilyenkor igen nehéz ellenállni a kísértésnek, hogy ne egyél valami finomat. A táplálkozás szakértők kifejezetten azt tanácsolják, hogy pénteken vagy szombaton legyen kevésbé szigorú a diéta, nehogy kényszerré váljon. Olykor egy torta vagy fagylalt belefér.


A legrosszabb nap: szombat vagy vasárnap


A hétvégék egyáltalán nem jó alkalmak a diéta elkezdéséhez, mert több szabadidőd van. Ha nincs szigorú napirend, a diétázást is nehezebb betartani. Továbbá, ilyenkor az ember hajlamosabb bűnözni és egy saláta épp ekkor, nem igazán vonzó.


A legrosszabb nap: közvetlenül nyaralás után


A diétát ne ekkorra időzítsd. Ilyenkor ugyanis a nyaralás alatt túlélő üzemmódba kapcsolsz, és rengeteg sütit és desszertet eszel, mert utána majd úgyis diétázni fogsz. Ismerős helyzet?

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL