EZOTÉRIA

Bach virág - jóskártyák

Szerző:
Szabó Anna
A Bach-virágok harmonikus energiahullámaikkal érik el a lelki és karakterbeli negatív rezgések csökkenését, és egyensúly jön létre. Így test és lélek viszonya kiegyensúlyozott lesz. Melyik esszenciára van szükséged? A kártyák elárulják.

A Bach-virágterápia módszert dr. Edward Bach az 1930-as években dolgozta ki. Észrevette, hogy bizonyos növények rezgése megfelel adott lelki problémáknak. Ezeknek a gyógyító erejű növényeknek az energiáját megfelelő módszerrel kinyerve a lélekre ható, tehát nem hatóanyag elvű gyógyszer nyerhető. Edward Bach módszerének lényege a homeopátia magasabb rezgésre való felemelése és lényeges leegyszerűsítése. A Bach virágterápia ősi lelki problémákra kínál gyógyírt.


Hogyan működik?


Edward Bach homeopata orvosként a hasonló a hasonlót gyógyítja elvet alkalmazta, de továbbvitte a gondolatmenetet és azt hirdette, hogy a betegség az a hasonló, ami a hasonló lelki problémát orvosolni képes. A hasonlót a hasonlóval elv lényege, azon a szellemi törvényen - ezt a törvényt megtaláljuk a fizikában is - alapul, hogy ha egy rezgés egy azonos frekvenciájú, de ellentétes fázisú rezgéssel találkozik a két rezgés, kioltja egymást. A lelki probléma képvisel egy bizonyos rezgést, a megfelelő Bach virágterápiás gyógyszereket kiválasztva létrejön egy a lelki problémával ellentétes fázisban dolgozó kioltó rezgés, ami segít a probléma okait helyre tenni.


Gyógyítsd meg önmagad!


Edward Bach szerint azonban nem elég, ha becsepegteted a megfelelő Bach virágterápiás keveréket, hanem meg kell lennie benned annak az elhatározásnak is, hogy meg akarsz gyógyulni. Neked magadnak kell felelőssé válnod a gyógyulásodért. Nem háríthatod a felelősséget az orvosra, terapeutára, vagy a gyógyszerre. A lelkeddel kell harmóniába kerülnöd, amihez a Bach virágterápia jó segítség, de önmagában nem elég.
Edward Bach víziója az volt, hogy a Bach virágesszenciák legyenek ott minden család szekrényében, mivel a konkrétan megfogalmazott érzelmi reakciókon keresztül egy hétköznapi ember is ki tudja választani, hogy családtagjainak, barátainak milyen szerre van szüksége.

Tovább a kártyákhoz >>

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL