LELKIPATIKA

Olvass a jó párkapcsolatért!

Szerző:
Szabó Anna
Nőként belénk programozott attitűd, hogy mi mentsük meg a párkapcsolatunkat, és dolgozzunk rajta a végletekig. De vajon szükséges-e ez vagy inkább lépjünk túl rajta? És egyáltalán tényleg a gyengébbik nem feladata? A következő könyvek segítséget nyújthatnak a kérdések megválaszolásában...

Ha helyesen válaszolsz kérdéseinkre, te lehetsz az egyik szerencsés,
aki megnyeri az alábbi három könyvből álló csomagot! >>


Harriet Lerner: Társas tánc
Nőknek, akik nem félnek változtatni kapcsolataikon

A Hvatlan vendégeink népszerű szerzője ezúttal is a női szerepekből adódó lelki és viselkedésbeli problémákkal foglalkozik. Esettanulmányok során át körvonalazza azokat a lépéseket, amelyek segítségével könnyebben meg tudunk birkózni gyermekként, testvérként, partnerként és anyaként a ránk háruló feladatokkal. Konkrét javaslatokat ad arra, hogyan bánjunk a hozzánk legközelebb állókkal, milyen módokon érhetjük el, hogy szilárdabban érzékeljük és érvényesítsük önmagunkat, hogy meghittebben tudjunk kötődni azokhoz, akik fontosak számunkra.

Lerner üdítően józan, hiteles és humoros könyvében (melyből személyes történetei sem hiányoznak) arra buzdít: adjunk magunknak elegendő időt arra, hogy elhagyjuk megváltoztathatatlannak hitt viselkedésmintáinkat, és értékeljük azt a bátorságot, amelyre ehhez szükségünk van. De figyelmeztet arra is, hogy néha nagyobb bátorság kell valamilyen szempont miatt benne maradni egy rendkívül nehéz kapcsolatban, mint hirtelen felrúgni…

Ára: 2.500,- Ft

 

Alon Gratch: Ha a szerelmes gondolkodna…
Ismétlődő hibák a párkapcsolatban

Nem ritka, hogy párkapcsolatainkban kísértetiesen mindig ugyanazt a hibát követjük el. Miért nem vagyunk képesek levonni korábbi kudarcainkból a tanulságokat? Alon Gratch klinikai pszichológus gazdag tapasztalatára építve világos és közérthető módon vázolj afel a sikertelen szerelem hét gyakori viselkedési mintáját: a nárcisztikus, a virtuális, az egyoldalú, a tiltott, a szexközpontú, a kétnemű szserelmet és a szerelmi háromszöget.

Ezeknek a mintáknak a gyökere közös: saját ambivalenciánik (ellentétes érzelmeink). A tökéletes, az eszményi szerelmet keressük, ezért mindazt, ami ebbe nem illik bele elutasítjük. Az ismétlődő mintákkal ösztönösen megakadályozzuk, hogy szembesülnünk kelljen a társunk iránt érzett negatív érzéseinkkel, és képesek legyünk elfogadni: a szerelemhez a harag, a kiábrándultság és a csalódottság érzése is hozzátartozik. A könyvben ismertetett háromlépéses módszerrel azonban megtörhető a balul végződő kapcsolatok sorozata, s miközben önmagunkat is jobban megismerjük, elérhetővé válik a harmonikus és boldogító szerelem.

Ára: 2.900,- Ft

Terrence Real: Házasság vagy szövetség?
Modern játszmák egy ősrégi intézményben

Jól ismert jelenség, hogy a legtöbb férfi azonnal megretten, amikor egy nő kijelenti, hogy beszélgetni akar a kapcsolatukról. A pár- és családterapeuta Terrence Real könyvében arra a kérdésre keresi a választ, hogy a férfiak egy ilyen beszélgetés helyett miért választanák szívesebben még a foggyökérkezelést is.

Kapcsolaterősítési módszere segít felismerni és szóvá tenni elvárásainkat és igényeinket, megtanít értő figyelemmel hallgatni és nagylelkűen válaszolni, segít meghúzni határainkat, és arra buzdít, hogy álljunk ki magunkért, örüljünk annak, amit kaptunk, és ne féljünk segítséget kérni, ha szükségünk van rá.

Ára: 2.900,- Ft

Park Könyvkiadó >>

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL