REJTÉLY-MISZTIKA

Az igazi esőember története -Természetfeletti képesség vagy poltergeist jelenség?

Szerző:
Szabó Anna
Don Decker néven látta meg a napvilágot, aki igazi esőember, aki vitathatatlanul az egyik legalaposabban dokumentált paranormális személy a közelmúltban. Hitelessége számos olyan tanú beszámolóján alapszik, akik szava megkérdőjelezhetetlen. Vajon a nagyapja halála hozta felszínre a szunnyadó képességét vagy maga a nagyapa szelleme kísértette ilyesformában? A mai napig nincs rá válasz.


Ez a bizarr történet 1983. február 24-én kezdődött Stroudsburgban, miután Don Decker nagyapja, James Kishaugh elhunyt. Míg mások gyászoltak, Don Decker végre először érezte a béke érzését. Amit a többiek nem tudtak, az volt, hogy James Kishaugh fizikailag bántalmazta Dont, amíg fiatal gyermek volt.
Az alábbi képen is látható Don Decker Kishaugh halála idején börtönben volt, mert egy éves börtönbüntetésre ítélték lopásért az akkor 21 éves fiatal férfit, de engedélyt kapott, hogy jelen lehessen a temetésen és néhány napot a családdal töltsön. Ám Don békés érzete nem tart sokáig.

James Kishaugh temetése végén meghívták Dont, hogy maradjon az éjszaka Bob és Jeannie Keiffernél, akik a család barátai voltak és nagyon szerették Dont. Azon az estén kezdett el valami különöset érezni magában Don. Egy fajta hideg érzés lett rajta úrrá és Don transzszerű állapotba esett. A Keiffers, akkor észrevette, hogy a nappali mennyezetről és falakról csöpög a víz. Keiferék hívták a tulajdonost, mert úgy hitték, gond van a vízvezetékekkel, de mikor megérkezett, áltata sem lettek okosabbak, mert Ron tudta, hogy nincs ott vízvezeték, ahonnan a szivárgások előfordultak.

Ron a tulaj annyira elbizonytalanodott az egyre ömlő víz láttán, hogy hívta feleségét majd a rendőrséget is. Richard Wolbert Patrolman volt az első, aki megérkezett a helyszínre, aki később így fogalmazta meg az élményét:

„A bejárati ajtón belül álltunk, és vízszintesen folyt át víz egyikszobából a másikba."

John Baujan tisztviselő, aki Wolberthez csatlakozott, ugyancsak szemtanúja volt a jelenésnek:

„Szó szerint a hideg rázott, a szőr is felállt a nyakamon. Olyan dolgok történtek, amelyekről még csak soha, soha nem is álmodtam. És lehetetlen volt megmagyarázni mi folyik ott."

Nem is csoda, hiszen addigra ömlött a víz, mintha vízesés lenne és sokszor a levegőben folyt vízszintesen ellentmondva minden létező fizikai törvénynek.
Ahogy a tisztek megpróbálták megérteni a helyzetet, feltűnt nekik Don, aki még mindig transzban ült. A tisztek Keifferék segítségével kivitték a házból és leültették egy közeli a pizzériában. Amint a Keifferék és Don elmentek a háztól, az ismét normális állapotba került. Ron helyből eltűnődött azon, vajon az egyik Keiffert vagy Dont tegye felelőssé a történtek miatt.

(John Baujan)

Pam Scrofano, aki a pizzériát vezette, látta, ahogy a zombiszerű állapotban lévő Don belép az étterembe, majd leülnek Keifferékkel és pár pillanattal később megismétlődött az, ami a házban történt. Víz hullott a fejükre a semmiből és elterült a padlón. Pam azonnal sejtette, hogy Don a tettes és lekapott a falról egy a feszületét, és Don bőréhez nyomta, aki nyomban magához tért lévén, hogy a kereszt megégette a kezét.

Ezen a ponton már nem lehetett a pizzériában maradni. Bob és Jeannie Keiffer úgy döntöttek, Donnal együtt visszavonulnak otthonukba. Amint elhagyták a pizzériát, az eső leállt.

A Keifferék össze találkoztak Ron és feleségével Romaynel, amikor hazatértek. Amint Don belépett a házba, az eső visszatért és még erősebben zuhogott, a konyhában csak úgy csörömpölt az edényeken. Ron és Romayne először azt hitték valami viccet űznek velük.

Aztán a dolgok drámai és erőszakos fordulatot vettek. Dont valami láthatatlan erőt a falhoz szorította. Nem sokkal később visszatértek a tisztek Baujan és Wolbert a rendőrfőnökkel, akik végül úgy könyvelték az esetet, hogy vízvezeték probléma okozta az elázást.

A következő napon három másik tiszt érkezett ki, hogy ellenőrizzék au ott élőket és hogy Bill Davies elvégezte saját kísérletét. Don Decker kezébe arany keresztet nyomott és Don kijelentette, hogy az égeti. Aztán rendőrök is szemtanúi lehettek annak, hogy Don képes volt levitálni.

John Rundle így írta let, amit látott:

„Hirtelen felemelkedett a földről, és olyan erővel átugrott át szobán, mintha egy busz elütötte volna. Aztán három karmolás jelent meg a nyakán, amely erősen vérzett, de hogy miként, arra nincs válasz."

Ron Van Why segíteni akart Donnak. Talán érezte, Don nem szándékosan cselekszik. Ron minden papot felhívott Stroudsburgban, de a legtöbb elutasította. Végül egy kötélnek állt és eljött Donhoz. Ahogy együtt imádkoztak, mikor Don teste begörcsölt és rángatózni kezdett. De tovább imádkoztak, míg végül Don állapota lecsillapodott és megnyugodott. Mire befejezték az imát, úgy tűnt, hogy Don ismét önmaga. 

(Bob Keiffer)

Don szabadsága véget ért, ideje volt visszamennie a börtönbe. Ott meg volt ideje eltöprengeni azon, képes-e tudatosan előidézni az esőt. Nem is kellett neki sok idő, a cella mennyezetéből és a falakból megindult a víz. Csakhogy Don nem tudta kontrolálni az erejét.

A börtönőr bizony nem volt boldog azt látva, hogy a víz elárasztja a cellát. Nem hitte el, amikor Don azt mondta neki, hogy ő a felelős érte. Az őr végül elment a felügyelő irodájába és értesítette az esetről LT. David Keenholdot, akinek fogalma sem volt arról, ami kint történt Donnal. Amikor az őr belépett az irodába, Keenholdot figyelte, és mikor ő is a saját ingjére nézett azt látta, hogy az inge magától kezd el nedvesedni.

LT Keenhold végül megértette, mi folyik ott és kihívta William Blackburn tiszteletest, hogy találkozzon Don Deckerrel. Blackburn tiszteletes beleegyezett, és ahogy a cella felé közeledett, aki először csalással vádolta meg Dont. Ám a férfi bizonyított, ismét esni kezdett, ezúttal köddel együtt és a tiszteletes úgy írta le, hogy olyan, mint az Ördög esője.

Valójában Don is tartott kicsit a saját képességétől és nem vágyott másra, csak békességre. Az előbb leírt incidenst 1993. február 10-én még tévében is leadták a történetét.

Azóta állítólag nem történt hasonló eset és Donnak az volt a meggyőződése, hogy akkor a nagyapja szelleme tért vissza, hogy ilyen formában kísértse.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL