SZEX, SZERELEM

Mocskos szavak az ágyban (+18)

Szerző:
Szabó Anna
Mit szólnál ahhoz, ha a párod arra kérne: suttogj csúnya szavakat a fülébe szex közben? Furcsának tartanád, elutasítanád, vagy ez számodra már amúgy is természetes jelenség? Összeállításunkban erre a kérdésre kerestük a választ.

Egy szavazás szerint az emberek 52 %-át izgatják a szexi nyögések és sóhajok, amíg 37 % egyenesen a trágár szavak hallatára indul be. A szexuális fantázia határtalan, az emberek nagy része használ valamilyen segédeszközt, amellyel feldobja az együttléteket. Sokan azonban megelégednek a természet adta lehetőségekkel. Ők gyakran arra kérik a párjukat, hogy mondjanak obszcén szavakat szeretkezés közben. Mivel elég gyakori a leírt jelenség, kíváncsiak voltunk arra, vajon hogyan reagálnak egy ilyen felvetésre olvasóink.


Rita (28) – Ha felszabadulnak a gátlások, minden sokkal könnyebb

„Volt már példa ilyesmire. Kicsit furcsának találtam, talán először el is mosolyodtam, viszont egyáltalán nem jöttem zavarba, ehelyett elkezdtem csinálni, amire kért. És könnyebben ment minden, mint hittem. Nem kellett gondolkodnom a szavakon, spontán jött minden, ráadásul nagyon tetszett a játék nekem és a kedvesemnek is. Ezért nem lenne probléma, ha ismét előállna ezzel, sőt, tulajdonképpen örülnék is neki. Egyébként néha előfordul, hogy magamtól kezdek bele. Ha úgy érzem, erre van szükségem, nem szégyenlősködöm, hanem teszem – illetve mondom –, amit jónak látok.”

Anna (31) – Úgy gondolom, vicces és nevetséges szituáció lenne

„Biztos, hogy nemet mondanék. Ismerve magamat, egyrészt nem jutna eszembe semmi, másrészt nevethetnékem is támadna egy ilyen kérés hallatán. Ez pedig a partneremnek, no meg nekem is elég kellemetlen lenne. Bár tény, hogy a hétköznapokban néha előfordul, hogy csúnyán beszélek, káromkodok, ha ideges leszek, de nem szex közben… Viccesen hatna az egész.”

Linda (25) – A partneren is nagyon sok múlik

„Ezt nem kérte még senki tőlem, bár tény, hogy megfordult már a fejemben, mi lenen, ha… Viszont megmaradt gondolati síkon az egész. Hogy miért? Elsősorban a barátom miatt. Ő még nem hozakodott elő ezzel az ötlettel, én pedig nem voltam benne biztos, hogy értékelné az ilyen jellegű megnyilvánulásokat. Ha viszont úgy találnám, hogy a szerelmem is vevő a dologra, egy percig sem haboznék. Persze jobb lenne, ha ő hozná fel a témát, én pedig szívesen teljesíteném a kérését.”


Ha félénk a pasi


Bár azt hinnénk, hogy elsősorban a férfiak azok, akik hasonló ötletekkel próbálják feldobni a szexuális életüket, kiderült, hogy ez nem teljesen igaz.

Endre (29) - Hát, nem is tudom...

„Hogy suttognék-e csúnya szavakat a barátnőm fülébe? Talán. Ez nagyban függne az adott helyzettől, a hangulatomtól. Soha nem csináltam még ilyet, eddig nem is kértek tőlem ilyesmit, szóba sem jött a téma. Lehet, hogy belemennék, lehet, hogy nem. De az is elképzelhető, hogy „lefagynék”: nem tudnék mit mondani. Az biztos, hogy nem zárkózom el a kísérletezéstől, egy próbát mindenesetre megérne.”


Ne zárkózz el azonnal!


A szex közbeni csúnya beszéd tulajdonképpen egy feszültség levezető szelep, amely segít oldani a napközben felhalmozódott stresszt. Ennek megfelelően a leggyakrabban azok mondanak trágár szavakat szex közben, akiknek felelősségteljes beosztásuk van, vagy pedig stresszel, feszültséggel teli munkájuk. Egyértelmű tehát, hogy a szexben igyekeznek kiadni magukból a felhalmozódott feszültséget. Egyébként nagyon fontos, hogy ha a partnered ilyesmire kér téged, akkor ne utasítsd el anélkül, hogy legalább egyszer kipróbálnád. Akár szakításhoz is vezethet, ha az egyik fél igényli az ilyesmit, a másikat viszont taszítja a dolog. Vannak, akik nem is képesek eljutni az orgazmusig, ha csendben kell maradniuk szex közben.


És ha neked fontos?


Mi tévő légy akkor, ha neked fontos az, hogy trágár szavakat hallj intim helyzetben? Hogyan kezdj neki? Mikor hozd fel a témát? Tanácsos nem a kapcsolat elején megtenni az első lépést. Jobb, ha akkor kezdeményezed a dolgot, amikor már kellően összeszoktál a pároddal. Egyébként, ha ellenkezik a kedvesed, nem érdemes kényszeríteni rá. Az ugyanis nem vezet semmi jóra. Ilyenkor inkább mérlegelni kell, hogy jó-e így is a szex, vagy mindenképpen ragaszkodsz a trágár kifejezésekhez. Ha az utóbbi igaz rád, akkor erőltetés helyett jobb, ha keresel egy másik társat, akivel ilyen módon is megfelelően kiteljesedhetsz.


Teszteld a partneredet!


A jó szex kulcsa a kommunikáció, ezt soha ne feledd! Első lépésként tehát mindenképpen beszéljetek róla, teszteljétek egymást. Kérdezd meg például, hogy kedveli-e, ha a fülébe suttognak szex közben? Vagy: beszélt-e már valaha az ágyban, persze az aktus alatt. Esetleg: mit szólna hozzá, ha szeretkezés közben trágár szavakat súgnál a fülébe? Lehet, hogy kerek-perec elzárkózik majd a témától, és akkor tudni fogod, hogy jobb, ha ejted a dolgot. De vigyázz, mert ha tetszik is neki az ötlet, lehet, hogy nagy röhögésbe torkollik majd az első kísérletezés. Kérdezd meg tőle, hogy mely szavak elfogadhatóak, és melyek nem, így elkerülöd az esetleges kellemetlen pillanatokat.


Káromkodás


A csúnya szavak sajnos kultúránk részét képezik, és rendszerint érzelmeket fejezünk ki velük. Ha tehát nem elég az, hogy beszélsz az ágyban, vagy a partnered búg a füledbe finom, erotikus szavakat, akkor nagyon óvatosnak kell lenned. Főleg akkor, ha természetedből adódóan visszahúzódó, félénk típus vagy. Ha ugyanis pont az ágyban mutatod ki a „piszkos” oldaladat, lehet, hogy kellemetlen meglepetés, és rosszabbik esetben visszautasítás lesz az osztályrészed.


Amit soha sem szabad mondani


Ne említs családtagot!

Utalások a családjára, vagy a tiédre – nem korrekt, és nem odavaló. Hacsak nem szex közben akarod megvitatni a kellemetlen rokon esetét. És jobb, ha arról sem teszel említést, hogy mellesleg milyen szexinek találod az öcsikéjét is.

Ne beszélj más pasiról!

Eszedbe ne jusson felhozni egy másik pasit, főleg ne az előző partneredet. Arról meg pláne nem illik beszélni, hogy mennyivel nagyobb szerszámmal áldotta meg az exet az Anyatermészet, mint őt. Ez bizony lohasztóan hat, tehát nem nevezhető izgatószernek az efféle terefere.


Válaszd ki a hangot!


Mit tartasz szexinek? Alacsony és mély, magas és vékony hangot, vagy egy ziháló suttogást? A normál hétköznapi beszédhangot? Játssz el néhánnyal, és válaszd ki azt, amelyiket a legjobban kedveled. Ha ugyanis van egy hang, amit csak akkor használsz, amikor szexelni akarsz, akkor akár telefonon, akár személyesen beszélsz hozzá, az elméje automatikusan társítani fogja azt a hangot egy kiadós szeretkezéshez, és tudni fogja, hogy nagyon be vagy indulva rá.

Hogyan kezdj hozzá?


A legjobb mód arra, hogy elkezdj piszkos szavakat mormolni a fülébe, ha először azt fejezed ki, milyen jól érzed magad vele éppen, mennyire tetszik a teste, stb. Ha úgy érzed, nem veszi az adást, akkor inkább állj le. Ha tetszik neki, akkor add a tudtára, hogy mennyire szeretnéd, ha az a bizonyos testrésze szétfeszítene téged, vagy milyen jó lenne érezni, ahogy az a bizonyos melegség elönt belülről, amikor ő elélvez. A szex közbeni beszélgetés egyébként a kommunikációt is fejleszti. Soha ne halaszd el, hogy szóban is a tudtára add, mi esik jól, mit szeretnél, és mi az, amit éppen nem jól csinál.


Fejleszd a repertoárodat!


Próbálj mindig újítani, hiszen senki sem kedvel egy lejárt lemezt. Használd a fantáziádat, és igyekezz mindig újakat mondani neki, miközben véresre karmolod a hátát élvezet közben.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL