SZÉPSÉG

A James Bond-lányok szépség titkai

Szerző:
Szabó Anna
A 007-es hódításai az elmúlt évtizedek alatt mennyei magaslatokba jutottak. Bond-lánynak lenni kiváltság, és kiváltságosnak kell lenni, hogy azzá válhasson az ember lánya… De vajon mi a titkuk? Mitől lettek igazán híresek?

A ragyogó beharangozás, a jólszabott és divatteremtőnek készülő rucik, valamint a csókjelent James Bonddal még egyáltalán nem szavatolják, hogy ikonikus figurává nője ki magát bármelyik színésznő, akit James Bondnak választanak.

 

Eva Green – Modern femme fatale

Vesper Lyndként a Casino Royale-ban debütált mint a modern femme fatale: egyszerre csábító, pimasz és szembetűnően intelligens. Külsejét tekintve megosztja a nézők táborát, de azért biztos akad olyan, aki szeretne rá hasonlítani.

 

Így csend el a titkát:

Sápadt bőr, füstös szemek, vörös rúzs – ezekkel varázsolhatod démonivá megjelenésedet. Szemceruzával vagy szemtussal rajzold körbe a szemedet. Fényes színárnyalatot válassz, hogy a végeredmény ne legyen túl matt. A megrajzolt vonalra tegyél egy nagyon kevés csillámport, vagy az is jó, ha be tudsz szerezni csillámport tartalmazó szemceruzát/szemtust. Végezetül: mielőtt felkennéd a vörös rúzst, használj mindeképpen szájkontúrceruzát.

 

Halle Berry – Nőies idomok reneszánsza

Igen, ő volt az, aki ismét eszünkbe jutatta, hogy a kerekdedség alapvetően szexis. Hisz a cérnaság semmi esetre sem nőies, Ursula Andress után megjegyezhettük volna (lásd a cikk végén!). Vékony, izmos, mégis gömbölyű!

Így csend el a titkát:

Telt és fényes ajkak – ne ezek vonzzák csak igazán a férfiak tekintetét – no persze a helyes kis dekoltázson és a formás popsin kívül. Ahogy Halle, használj te is szájfényt! De mikor felviszed, soha ne szorítsd össze a szád. Próbáld ki inkább trükkünket: kenj egy keveset a szád közepére, ettől még teltebb és szexibb lesz! (Még több tipp a buja ajkakhoz, tovább!)
Szemedre vigyél fel egy kevés bézs árnyalatú szemhéjpúdert, majd húzd ki feketével alul-fölül, amit satírként dolgozz össze kifelé elnyújtva.

 

Grace Jones – Aki a szemével ölni tud(na)…

Roger Moore oldalán vagy inkább ellenségeként láthattuk (akkor még) férfias külsővel. Ez a világhírnévhez elég volt, olyannyira, hogy egy időben popdívaként is jegyezték. Fiúsan vékony, kiugróan magas alak, és legalább ennyire kiugró arccsontok, mindez megspékelve túlzásokba menően erős sminkkel.

Szépségét anno bőven kritizálták, de ha megnézed az ezredforduló után készült képeit, benned sem merülnek fel majd kérdések… Ugyanaz a magasság, ám légies könnyedséggel viselt ruhákban, finom lány sminkkel – egyszerűen káprázatos!

 

Így csend el a titkát:

Légy merész, bevállalós! Ha másért nem, már azért megéri, mert biztosan megjegyeznek. Használj vad, és kontrasztos színeket sminkedben, ne válj meg soha kedvenc rúzsodtól sem! Íme egy példa: Vigyél fel az egész szemhéjra egy semleges alapot, majd finoman tegyél fel egy ragyogó, citromsárga színt a szem köré, a belső szélétől a szempillákig. Egy sötétebb narancsszínnel folytasd, melyet a szem külső szélétől a szemhéj közepéig satírozz el. A szem alatti részt pedig egy félkörívben lila színnel húzd ki. A szempilla tövében legyen a legsötétebb, majd egyre halványuljon.

 

Kim Basinger – Soha ne mond, hogy soha!

Bodros szőke fürtjei röpítették a 007-es karjaiba, néhány hajós élményt megéltek azért együtt.

 

Így csend el a titkát:

Készíts angyali loknikat dupla spirálos hajsütővassal. A legújabb technológiák már károsítják hajadat. Ha világos a bőröd és szőke vagy, mint Kim próbáld ki a barackos árnyalatú rúzsokat (is). Hidd el minden pasi elolvad majd tőled!

 

Ursula Andress – Lelőhelye: Dr. No

Az első és a legnagyobb név mind közül! Mindezek mellett pedig ne feledjük el, hogy kiváltságos helyét erősíti a tény, hogy először ő viselt bikinit. Neki köszönhetjük a kétrészes alig takaró csodát. Persze Halle Berry is megmutatta hogyan kell szexikonként kiemelkedni a habokból, de azért úttörőnek lenni más tészta.

 

Így csend el a titkát:

Nőies domborulatok, sikkes ’60-as évekbeli megjelenés: extrán ívelt szemöldök, mézszőke haj, natúr (szájfénymentes) ajkak. Röviden: légy természetes! Már ő is tudta, hogy a szemöldök nem arra való, hogy mindig a legújabb divatirányzatot tükrözze. Találj egy formát, ami illik az arcodhoz, és ne változtass rajta. (Még több tipp a tökéletes szemöldökhöz, tovább!)
Egy kis alapozó, egy kis szempillaspirál és más indulhatsz is!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL