KÖZÉRZET

Tudtad, hogy az ujjaid varázslatos módon befolyásolják az érzelmeidet? - Megnyugszol, és pihentetően alszol!

Szerző:
Szabó Anna
Az akupresszúra egy ősi módszer, ám ezen kívül van még valami más is, amit fontos tudnunk, ha kontrollálni akarjuk az érzelmeinket. Ez az ősi japán technika segít megbirkózni a szorongással és a depresszióval. Ráadásul olyan egyszerű, hogy tulajdonképpen bárhol és bármikor elvégezheted, és senki észre nem veszi, hogy éppen az idegességedet csillapítod. 

 Ezt a módszert orvos szakértők is vizsgálták és elismerték, mint nagy hatékonyságú gyógyító módszert. Megjegyezték, hogy a páciensekben szignifikáns növekedés volt megfigyelhető olyan faktorokban, mint a pozitív kilátások, a hála, a motiváció és a nyugalom, és még a köztük lévő kommunikációs kapcsolatok is javultak. A harag, a depresszió, a frusztráció, az akut szituációs reakciók, az időhiány, az izomfájdalom, az álmatlanság és a fejfájás tüneteit is érintette. A kisbabák jól ismerik ezt a módszert, hiszen úgy nyugtatják le önmagukat, hogy szopják az ujjukat, de mi is tudattalanul kulcsoljuk össze az ujjainkat, ha idegesek és emberkerülők vagyunk. Nem is tulajdonítunk ennek nagy jelentőséget, pedig ezek hatással vannak az energia meridiánokra, amelyek fontos szerepet töltenek be az akupresszúrában.

Dörzsöld meg alaposan az ujjaidat és az ujjperceidet 2-5 percig. Aztán tapintsd ki a pulzusodat valamelyik ujjadban, és egészen addig tartsd ott a kezedet, amíg a pulzusod nem csökken. Annak megfelelően válassz ujjat, hogy mit szeretnél elérni:

A hüvelykujj a szorongásért felel, amelyet új környezetben érzünk (ezért szopják a gyerekek a hüvelykujjukat, ha aggódnak valami miatt). A hüvelykujj masszírozásával ellazulhatsz, aggodalmaid csökkennek, megnyugszol, önértékelésed nő, és még jobban fogsz aludni is.

A mutatóujj felelős a félelmekért és a fóbiákért. Ha félsz, vagy valami halálra ijesztett, akkor dörzsöld a mutatóujjaidat mindkét kezeden. Az életerő, az akarat, a kontrollképesség és a belső erő növelése segíteni fog meghaladni a félelmeket és leküzdeni a gyengeségeket. Ezek a pozitív változások érhetőek el a mutatóujj masszírozásával.

Biztosan tudod, hogy a középsőujj miért felelős. Hát persze, hogy a haragért! A stressz és a harag a testet pusztító érzelmek. Leterhelik a szívet és az ereket, a fejfájás pedig gyakori következménye az állandó idegeskedésnek. A középső ujj masszírozása segíthet csökkenteni ezeket a problémákat.

A gyűrűsujj a szomorúság és a depresszió érzéseiért felel, így ha szomorú vagy, akkor a gyűrűsujjadra figyelj. Pszichológiailag ez segíteni fog abban, hogy leküzdj bizonyos belső akadályokat, és képessé válj a dolgokat pozitívabb fényben látni. Ha szokásoddá válik masszírozni a gyűrűsujjadat, akkor hatékonyabban fogsz megbirkózni a problémáiddal, az életminőséged pedig rohamosan javulni fog ezáltal.

A kisujj az önértékelésért felel. Ha tele vagy bizonytalansággal, kételyekkel és kényelmetlenséggel, akkor masszírozd a kisujjadat, és ez segít majd leküzdeni ezeket a nehézségeket. A masszázs miatt erősödik majd a vérkeringés, ami növeli az agyműködést. Ennek köszönhetően aktívabb elmével hatékonyabban megküzdesz majd a problémákkal, és még produktívabbá is válsz.

A kézmasszázs az utolsó lépés a Jin Shin Jyutsu technikájában, amely pozitív energiák áramlását erősíti. Ezért fogunk kezet, ha megállapodást kötünk valakivel; ez azt jelenti ugyanis, hogy számítunk a sikerre. A kézmasszázs harmonizálja a dolgokat, és épp ezért segít a pozitív gondolkodásban, és abban, hogy rendszerezni tudjuk életünket. 

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL