LELKIPATIKA

A 12 Jung-féle személyiség archetípus - Te melyikbe tartozol?

Szerző:
Szabó Anna
Jung egyetértett azzal az ókori bölcsességgel, mely szerint csak egy igaz Egység létezik, melyet, amíg nem fedezel fel, addig megosztott személyiségzavarod van. Mint egy kirakós játék, össze kell raknod a Mindent és felfedni az Ént.  Ezt már az ókori Bölcsek is tudták több ezer évvel ezelőtt, és szimbólumokat használtak a mítoszokban. 

Jung innovatív volt, és megihlették őt az ősi kultúrák archetípusai, amiket a mitológiában használtak. Meg volt győződve arról, hogy ezek a szimbólumok a genetikai emlékezet részét képezik, ez a kollektív tudattalan. A legtöbb ember 3 vagy 4 domináns személyiséget hordoz magában, de szerinte mind a 12-nek ott van a lenyomata.

A 12 fontos szám. Jézusnak 12 tanítványa volt, a kerekasztalnak 12 lovagja, 12 zodiákus van, 12 Isten a görög Pantheonban, 12 jeruzsálemi törzs, 12 hindu aditya 12 Muhammad próféta utódja, 12 japán buddhista devája, és az állatöv is 12 jegyből áll, ami meghatározza a karaktert. Ezeket bontják 3-4 csoportra, amik az Ego, a Lélek és az Ént képviselik. Ezek a Jung archetípusok:

A jungai archetipusok

A Nagy anya / gondozó - (Földanya, női elv)

Az Atya / Vezér

A gyermek / az ártatlan

The Maiden / A szerető

Az ördög / a lázadó

Isten / A Teremtő

Bölcs öregember / Bölcs egyén

Széles öregasszony / A bűvész

Az udvari bolond / Bohóc

A hős / a hős

Az Anima / a fefedező

Az Animus / Az árva

 

lelkipatika személyiségtípus
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL